صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

يکشنبه ۱۰ ارديبهشت ۱۴۰۲ - 2023 April 30
کد خبر: ۲۰۴۴۱۸
تاریخ انتشار: ۰۰:۰۱ - ۲۷ بهمن ۱۳۹۸
تعداد نظرات: ۱ نظر

طرز تهیه زرشک پلو با مرغ مجلسی+ نکته‌های کلیدی

زرشک پلو یکی از خورشت‌های لذیذ و خوشمزه‌ای است که در این بخش قصد داریم روش پخت آن را آموزش دهیم.

رویداد۲۴  مواد اولیه زرشک پلو با مرغ


برنج:۴ پیمانه
مرغ:۴ تکه
پیاز خرد شده نگینی: ۱ عدد
زرد چوبه:۱ قاشق مربا خوری
نمک: ۱ قاشق چای خوری
رب گوجه فرنگی: ۱ قاشق غذاخوری
زعفران دم کرده غلیظ: ۴ قاشق غذاخوری
آبلیمو: ۱ قاشق غذاخوری
گلاب: ۱ قاشق غذا خوری
زرشک:۱ پیمانه
شکر:۲ تا ۳ قاش غذاخوری
خلال پسته:۱۰۰ گرم
کره:۵۰ گرم



برای پخت این غذا ابتدا مرغ خرد شده را با پیاز نگینی و زردچوبه و نمک که از قبل آماده کرده ایم با دو قاشق روغن غذاخوری در حرارت متوسط و متناسب با قابلمه‌ای که داریم به مدت یک ربع ۲۰ دقیقه تفت می‌دهیم تا پیاز کاملا آب شده و مرغ داخل قابلمه مزه دار شود.

پس از مزه دار شدن مرغ حدود ۴ لیوان به آن آب اضافه می‌کنیم توجه داشته باشید که سطح روی مرغ با آب پر نشود

البته این امر بستگی به ذائقه خودتان دارد و غلظت سس آن بر حسب سلیقه خودتان میتواند آبکی یا غلیظ باشد.
زمانی که مرغ یک ربع تفت خورد کمی از مراحل پخت آن انجام شده است و زمان زیادی برای پخت نیاز نیست پس بعد از همه این مراحل منتظر می‌مانیم تا ۴ لیوان آبی که به مرغمان اضافه کرده ایم به ۲ لیوان برسد.
خوش طعم کردن مرغ زرشک پلو با مرغ

در این بخش که دیگر مرغ پخته است با یک تست کردن که از پختگی آن اطمینان حاصل کردیم برای آنکه مرغ را خوش طعم‌تر کنیم

در یک تابه جداگانه‌ای یک قاشق روغن ریخته و رب گوجه فرنگی از قبل آماده شده را داخل تابه می‌ریزیم ربی که داخل روغن ریختیم را به مدت یک دقیقه داخل روغن تفت می‌دهیم.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه باقالی پلو با ماهیچه (رستورانی)+نکته‌های کلیدی
تا رنگ باز کرده و بوی خامی آن رفع شود پس از آنکه رب و روغن را تفت دادیم لیمو، گلاب و یک قاشق از ۴ قاشق زعفرانی که تهیه کرده ایم را به آن اضافه می‌کنیم.
پس از تفت خوردن این مواد با هم آن را به مرغ پخته شده اضافه کرده و هم میزنیم تا مواد به خورد مرغ برود.
از این مرحله به بعد حرارت گاز باید کاملا ملایم بوده و بدون هم زدن اجازه می‌دهیم مواد ۱۰ دقیقه غلیظ و جا افتاده شود.
مدت زمانی که مرغ در حال جا افتادن است در یک تابه جداگانه، ۱ قاشق کره و ۱ قاشق روغن مایع برای براقیت برنج داخل تابه ریخته
و زرشک‌های پاک شده، شکر و ۱ قاشق غذاخوری زعفران و ۱ قاشق غذاخوری گلاب را که از قبل آماده کرده ایم را نیز داخل تابه می‌ریزیم و همه آن‌ها را با کره و روغن تفت می‌دهیم.
در این بخش از ادامه پخت زرشک پلو با مرغ یک کفگیر برنج را که زعفرانی کرده ایم به زرشکی که تفت داده شده است اضافه می‌کنیم و بعد از آن خلال پسته را داخل آن میریزیم؛ و در نهایت این مواد را پس از مخلوط شدن روی برنج دم کرده ریخته و مرغ و سسی که از قبل در حرارت ملایم پخته شده است را با آن سرو می‌کنیم.

خوش رنگ ماندن زرشک در غذا

برای آنکه رنگ خوش زرشک باقی بماند و خیلی عالی و براق باشد و به غذا رنگ پس ندهد باید به محض اینکه دانه‌های شکر حل شد حرارت گاز را خاموش کنیم

و همچنین دقت داشته باشید خلال پسته را نیز روی حرارت به آن اضافه نکنید چرا که رنگ پسته با خوردن حرارت به کل تغییر کرده و رنگ اصلی خود را از دست می‌دهد.

قابل ذکر است وقتی زعفران را جداگانه به موادمان اضافه می‌کنیم و نمیگذاریم زرشک آب و رنگ پس بدهد هر کدام از مواد در جای خود رنگ خاص و زیبایی به خود می‌گیرند.

نکته‌های مهم در پخت زرشک پلو:

در تهیه زرشک پلو بهتر است قبل از طبخ، تکه‌های مرغ را سرخ کنید و بعد از طلایی شدنشان، به آن‌ها پیاز و ادویه و آب اضافه کنید تا زرشک پلو تان طعم بهتری داشته باشد،

بهتر است از پیاز‌های درسته در پختن مرغ استفاده کنید به همین دلیل ۲ تا ۳ عدد پیاز ریز را در آن بیندازید.
به جای مرغ میتوان از گوشت بوقلمون هم استفاده کرد.

برای طبخ مرغ فقط از زردچوبه و نمک استفاده کنید و مرغی هم که برای این غذا استفاده می‌شود باید زردرنگ باشد، به همین دلیل استفاده از رب و زعفران مزه غذا را تغییر خواهد داد.

اگر دوست دارید موقع پاک کردن مرغ پوست آن را جدا کنید. ولی بهتر است پوست مرغ گرفته نشود، چون باعث خوشمزگی آن میشود.

برای رنگ بهتر زعفران بهتر است قبل از اینکه کره کاملاً آب شود آن را با زرشک و شکر در تابه‌ای بریزید و کمی حرارت دهید. بعد نصف استکان آب به آن اضافه کنید و چند دقیقه آن را روی حرارت قرار دهید و بعد بردارید.
زعفران روی حرارت زیاد نگذارید، زیرا عطر آن کم خواهد شد.

آب مرغ باید غلیظ باشد و هنگام سرو در کاسه‌ای جدا از مرغ سرو شود.

در صورت تمایل میتوانید مقداری آلوچه ترش هم به سس مرغ اضافه کنید.

برای سرخ کردن زرشک بهتر است از کره و یا روغن تازه استفاده کنید.

هنگام تفت زرشک شکر را روی آن بپاشید، زیرا هم باعث می‌شود زرشک‌ها روی برنج بچسبند و هم غذاطعم ترش و شیرین پیدا کند. همچنین باید زرشک را روی حرارت خیلی ملایم تفت داد، زیرا حرارت بالا باعث خشک شدن آن می‌شود و در هنگام استفاده به دندان‌ها می‌چسبد.

برای بهتر رنگ پس دادن زعفران باید آن را در هاون سنگی یا چوبی آسیاب کنید تا عطر و بوی خود را از دست ندهد.

هنگام سرو غذا یک قاشق غذاخوری خلال پسته روی زرشک‌ها بریزید تا رنگ سبز آن در کنار قرمزی زرشک ظاهر غذا را زیبا‌تر کند.


زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا ۳۰ دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود ۱ ساعت و ۳۰ دقیقه میباشد.
زرشک پلو با مرغ را می‌توانید در وعده نهار - شام - سرو کنید.
همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان سحری - میل کرد.
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای ۵ نفر مناسب میباشد.
 
منبع: نمناک
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
۱۴:۳۳ - ۱۳۹۸/۱۱/۲۷
وای چه خوش آب و رنگ بود بد جور دلم خواست
نظرات شما