تاریخ انتشار: ۲۲:۴۷ - ۲۴ بهمن ۱۳۹۸
تعداد نظرات: ۲۵ نظر

طرز تهیه "خورشت فسنجان" جا افتاده + نکته‌های کلیدی

“خورشت فسنجان” یکی از خورشت‌های خوشمزه منطقه‌ی شمال کشورمان است که به دلیل طعم لذیذش در تمام کشورمان تهیه و سرو می‌شود.

فسنجان

  رویداد۲۴ مواد لازم:
 
مغز گردو‌ی آسیاب شده ۵۰۰ گرم
گوشت مرغ تکه شده به تعداد افراد
رب انار ۱ پیمانه معادل ۳۰۰ گرم
شکر ۳ تا ۴ قاشق غذا خوری
آب لیمو ۳ ق غ
فلفل ۱ قاشق مربا خوری
نمک ۱ قاشق مربا خوری
رب گوجه فرنگی ۱ الی ۲ ق غ سر صاف
پیاز رنده شده ۱ عدد متوسط

طرز تهیه خورشت فسنجان

ابتدا مغز گردوی آسیاب شده را به همراه پیاز رنده شده و ۳ پیمانه آب داخل قابلمه میریزیم و روی حرارت بالای گاز قرار میدهیم تا به جوش بیاید.

وقتی ۵ دقیقه جوشید رب گوجه فرنگی را اضافه میکنیم و در قابلمه را میبندیم و اجازه میدهیم گردو‌ها ۲۰ دقیقه دیگر با اضافه شدن رب بجوشند. در این فاصله داخل یک ماهیتابه مقداری روغن میریزیم و با حرارت ملایم مرغ‌ها را سرخ میکنیم. برای اینکه بوی زهم مرغ گرفته شود کمی زرد چوبه روی آن می‌پاشیم.
بیشتر بخوانید: راز خورش قورمه سبزی جا افتاده چیست؟
بعد از سرخ شدن مرغ‌ها را کنار میگذاریم. به سراغ گردو‌های در حال پخت میرویم و آن را هم میزنیم و بعد از ۲۰ دقیقه رب انار را به همراه نمک، فلفل، آبلیمو و همین طور شکر اضافه میکنیم و هم میزنیم تا همه مواد مخلوط شوند.

اگر در این مرحله حس کردید آب خورشت کمه میتونید از آب سرد یا آب یخ داخل آن بریزید.

نیم ساعت دیگر هم زمان میدهیم تا موادی که به خورشت اضافه شد با بقیه مواد به آرامی بجوشد. بعد از این مراحل مرغ‌ها را داخل خورشت اضافه میکنیم و چاشنی غذا را تست میکنیم که اگر به چیزی احتیاج داشت اضافه میکنیم و منتظر میشویم تا خورشت جا بیفتتد.

خورشت آماده شده را با برنج سفید نوش جان کنید.

نکات مهم برای خوشمزه و خوشرنگ شدن خورشت فسنجان:

برای اینکه گردو خوب روغن از خودش پس بدهد باید آن را خوب با آسیاب خرد کنید و یا با چرخ گوشت چرخ کنید.

گردو را زیاد تفت ندهید، چون تلخ می‌شود. همچنین نباید خام هم داخل خورشت ریخت، چون طعم و بو بدی به خورشت میدهد.

برای به روغن افتادن خورشت بعد از تفت دادن گردو، سریعا به آن آب سرد یا چند تکه یخ اضافه کنید.
اگر خورشت فسنجان ترش دوست دارید؛ باید باز هم برای طعم بهتر و خوش رنگ‌تر شدن خورشت، حدود یک قاشق غذا خوری سر خالی شکر به آن اضافه کنید.

اگر بخواهید فسنجان را با گوشت قرمز تهیه کنید بهتر است برای قشنگ‌تر شدن خوشت، گوشت را به صورت قلقلی داخل خورشت بریزید.

برای لعاب دار شدن خورشت میتوانید در نیم ساعت آخر با توجه به مقدار خورشت، یک عدد سیب درختی را با رنده ریز داخل آن رنده کنید تا غلیظ‌تر شود.

برای خوش طعم شدن و لذیذتر شدن خورشت میتوان به نسبت مقدار مغز گردو، یک سوم مغز پسته‌ی آسیاب شده به آن اضافه کنید.

رب انار را با گردو تفت دهید تا خوش رنگ‌تر شود.

بهتر است زعفران را جایگزین زردچوبه کنید تا علاوه بر رنگ آن، عطر مطبوعی را به خورشت بدهد.

اگر دوست داشته باشید مزه خورشتان ملس شود از رب انار ملس به همراه شکر و یا شیره خرما استفاده نمایید. در غیر اینصورت از رب انار ترش و قیسی استفاده کنید.

برای یکنواخت شدن خورشت، بهتر است پیاز را با رنده ریز رنده کنید.

استفاده از هر گونه ادویه جات کاملا سلیقه‌ای است. همچنین می‌توانید یک قاشق چای خوری دارچین را با برگ بو جایگزین نمایید.

نکات تکمیلی در مورد خورشت فسنجان

زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا ۱۵ دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود ۴ ساعت میباشد.
خورشت فسنجان را می‌توانید در وعده نهار - شام - سرو کنید.
همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان سحری - میل کرد.
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای ۴ نفر مناسب میباشد.
خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
برچسب ها: آشپزی ایرانی
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۲۵
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۷:۰۴ - ۱۳۹۸/۱۱/۲۵
1
6
ما خوشمزه ترین فسنجان دنیا را درست می کنیم و هرگز هم گردو را سرخ نمی کنیم
پاسخ ها
ناشناس
| France |
۱۸:۱۹ - ۱۳۹۸/۱۱/۲۵
اره واله
ناشناس
|
France
|
۰۹:۴۲ - ۱۳۹۸/۱۱/۲۵
2
7
واااا این دستور من دراوردی رو از کجا آوردی؟؟مرغ رو سرخ میکنی؟!من شمالیم وبا اطمینان میگم دستورت غلطه
پاسخ ها
ناشناس
| France |
۱۸:۳۰ - ۱۳۹۸/۱۱/۲۵
هم غلطه هم مزخرفه
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۳۴ - ۱۳۹۸/۱۱/۲۶
سلام میشه دستور صحیح خورشت فسنجان رو بفرستید من هم دوستش دارم هم خیلی خوشم میاد ممنون میشم
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۱۳ - ۱۳۹۸/۱۱/۲۵
0
6
آیا تا کنون فسنجان دیده یا خورده اید؟؟؟!!!!!!
این مسمایی وصف کردید هیچ سنخیتی با خورشت فسنجان ندارد
پاسخ ها
ناشناس
| France |
۱۸:۱۸ - ۱۳۹۸/۱۱/۲۵
دقییییقا
ناشناس
| France |
۱۸:۲۹ - ۱۳۹۸/۱۱/۲۵
کاش بدونم ایشون اهل کجاهستن
ازاده
|
France
|
۱۴:۳۱ - ۱۳۹۸/۱۱/۲۵
3
5
آخه کی تو فسنجون مرغ رو سرخ میکنه میریزه چه اعتماد به نفسی داری عزیزم که این دستور غلط رو گذاشتی
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۳۴ - ۱۳۹۸/۱۱/۲۵
سلام پس چى مىرىزن
ناشناس
| France |
۱۸:۲۱ - ۱۳۹۸/۱۱/۲۵
مرغ میریزیم ولی نه سرخ شده
ناشناس
|
France
|
۱۸:۱۲ - ۱۳۹۸/۱۱/۲۵
1
0
ابلیمو؟؟مرغ سرخ کرده؟کوتاه بیا اینا چیه نوشتی عجب دست پختی داری تو اَه اَه اَه لطف کن شما دستور غذایی نده
ناشناس
|
France
|
۱۸:۱۶ - ۱۳۹۸/۱۱/۲۵
1
0
ما شمالیها توش شکر وابلیمو نمیریزیم مرغ و گردو رو هم سرخ نمیکنیم اصلا هم بوی بدی نمیگیره فقط رب انار و آخرش کمی گلپر و زعفرون دستورت خیلی عجیبه و جالب به نظر نمیاد
ناشناس
|
France
|
۱۸:۱۸ - ۱۳۹۸/۱۱/۲۵
1
0
نکات کلیدی شما منو یاد کلید بعضیها انداخت عجب فسنجون مسخره ای بشه با گردو و مرغ سرخ شده و آبلیمو شما دستوراتتو واسه خودت نگه دار لدفننننن
ناشناس
|
France
|
۱۸:۲۵ - ۱۳۹۸/۱۱/۲۵
2
0
تو فسنجون مرغ سرخ میکنی ابلیمو میزنی آخرش سیب زمینی میریزی ؟؟؟خب درست نکن عزیزم اب کمتر بریز غلیظ میشه مسخره کردی مارو؟بعنوان یه شمالی شدیدا معترضم
سیما
|
France
|
۱۸:۳۶ - ۱۳۹۸/۱۱/۲۵
1
0
هروقت واسه مهمونت فسنجون درست کردی یه نون پنیر سبزی هم کنارش بذار گشنه از سفرت نره فسنجون با آبلیمو و سیب زمینی؟؟؟؟؟؟؟؟گردوو مرغ سرخ شده!!!!!!
سعیده
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۴۶ - ۱۳۹۸/۱۱/۲۵
1
0
گفتین اگر فسنجان ترش دوست دارین شکر بریزیم؟
حالتون خوبه؟
یا کلا طعم مواد غذایی رو گم کردین
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۴۴ - ۱۳۹۸/۱۱/۲۵
0
0
خورشت فسنجان احتیاجی به سرخ کردن مرغ نداره بعداز نیم ساعت که گردو جوش کرد مرغ رو بهش اضافه کنید تابپزد وقتی پخت می‌توانیم از خورشت جدایش کنیم بسیار هم عالی می‌شود آب لیمو وزعفران وچیزهای اضافه دیگه اصلا نیازی نیست با رب انار یا آب انار خوشمزه میشود
ناشناس
|
France
|
۲۱:۱۵ - ۱۳۹۸/۱۱/۲۵
0
0
آب لیمو !!!!سیب زمینی!!!!!ممنون که منو خندوندی وای مرغ و گردو سرخ شده عالی بود چندتا دستور دیکه هم بذار دور هم بخندیم
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۳۸ - ۱۳۹۸/۱۱/۲۵
0
0
من با گوشت خورشتی درست می کنم وگردوروهم تفت می دم همه ی فامیل فسنجون من ودوست دارن امتحان کنید
شاهرخ
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۶:۱۴ - ۱۳۹۸/۱۱/۲۶
0
0
عزیزم این دستور خورشت رفسنجان بود نه فسنجان.
زهرا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۰۴ - ۱۳۹۸/۱۱/۲۶
0
0
عزیزان نکات کلیدی در مورد فسنجان که خیلی هم مهم هست وقتی خورشتتان جا افتاد یک ربع اخر در قابلمه بر داشته شود به اصطلاح با برکت میشه
آرزو
|
Switzerland
|
۱۹:۳۸ - ۱۳۹۸/۱۱/۲۶
1
0
این دیگه چجور فسنجانه.مطمعنا شمالی نیستی عزیزم.اول برو یاد بگیر بعدا اموزش بده.ایشششش
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۰:۴۸ - ۱۳۹۸/۱۱/۲۷
1
0
سلام دوست عزیز که دستور فسنجان نوشتی دستورات کلا غلطه ما شمالی ها هرگز تو فسنجان شکر نمیریزیم وبقیه چیزای که نوشتی
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۲۲ - ۱۳۹۸/۱۱/۲۷
0
0
دوستانی که به دستور پخت این غذا ایراد گرفتند باید بدونند برای تهیه یک نوع غذا یک راه وجود نداره و میشه به چند طرق مختلف ولی شبیه اون غذا رو درستش بکنیم
نظرات شما
پیشخوان