تاریخ انتشار: ۰۸:۱۴ - ۲۰ آذر ۱۳۹۶
گزارش رویداد۲۴ به بهانه طرح درخواست فاصله‌گیری معاون اول رئیس‌جمهور از دولت روحانی

چرا جهانگیری نباید برای انتخابات ۱۴۰۰ استعفا دهد؟

درحالی‌که شایعه استعفای اسحاق جهانگیری از دولت یازدهم خیلی زود مهر باطل خورد؛ اما این روزها اسحاق جهانگیری به یکی از دولتمردان موردتوجه مخالفان دولت تبدیل‌شده است که به نظر می‌رسد سرمایه‌گذاری زیادی نیز روی تخریب وی صورت گرفته است.
رویداد۲۴درحالی‌که شایعه استعفای اسحاق جهانگیری از دولت یازدهم خیلی زود مهر باطل خورد؛ اما این روزها اسحاق جهانگیری به یکی از دولتمردان موردتوجه مخالفان دولت تبدیل‌شده است که به نظر می‌رسد سرمایه‌گذاری زیادی نیز روی تخریب وی صورت گرفته است.

به گزارش رویداد۲۴ در ماه‌های پایانی دولت یازدهم شایعه استعفای جهانگیری و ترک یکی از جلسات دولت توسط وی مطرح شد که خیلی زود تکذیب شد و درنهایت جهانگیری در طول دولت یازدهم معاون اول رئیس‌جمهور باقی ماند.

بااین‌وجود حضور جهانگیری در انتخابات ریاست جمهوری به‌عنوان کاندیدا برگ جدیدی از زندگی این تکنوکرات باتجربه را رقم زد و وی را به‌عنوان یکی از سرمایه‌های اصلی جریان اصلاحات برای دوران «پسا روحانی» مطرح کرد.

از سوی دیگر اصولگرایان که کارزار انتخابات ریاست جمهوری بسیاری از شکست‌های خود را مرهون حضور تأثیرگذار جهانگیری در دفاع از روحانی تلقی می‌کنند پس از انتخابات ۹۶ سرمایه‌گذاری زیادی برای تخریب وجهه وی انجام دادند.

شایعه اختلاف در نهاد ریاست جمهوری و موازی کاری بین محمود واعظی و اسحاق جهانگیری یکی از مسائلی بوده که در روزهای اخیر بازتاب زیادی در فضای سیاسی کشور داشته است. جایی که محمود واعظی رئیس دفتر رئیس‌جمهور به این شایعات واکنش نشان داده و عنوان کرده که هیچ اختلافی با اسحاق جهانگیری ندارد؛ اما مسئله مهم‌تری که این روزها درباره جهانگیری مطرح‌شده استراتژی تعیین‌شده برخی اصلاح‌طلبان برای جهانگیری مبنی بر استعفا و فاصله‌گیری از دولت حسن روحانی و آماده شدن برای انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۴۰۰ است.

این طرحی است که برخی از اصلاح‌طلبان در محافل خصوصی خود مطرح کرده‌اند و چاره محبوبیت بیشتر جهانگیری برای حضور در انتخابات آینده را فاصله‌گیری از دولت حسن روحانی ارزیابی کرده‌اند. این در حالی است که به نظر می‌رسد این طرح با سه چالش مهم مواجه خواهد بود.

نخست اینکه با استعفا و فاصله‌گیری جهانگیری از دولت حسن روحانی بین اصلاح‌طلبان و دولت دوازدهم به‌صورت صریح و آشکار فاصله ایجاد می‌شود و این شکاف در سال‌های پایانی دولت حسن روحانی عمیق‌تر شده و به یک چالش جدی برای اقناع افکار عمومی برای حمایت از کاندیدای اصلاح‌طلبان خواهد بود.

چالش دوم این است که با کناره‌گیری جهانگیری از دولت جریان اصلاحات مهم‌ترین کانال ارتباطی خود را با حسن روحانی از دست خواهد داد و ازاین‌پس ارتباط با حسن روحانی به‌سادگی گذشته نخواهد بود. این در حالی است که جهانگیری به دلیل روابط عمومی قابل‌توجهی که دارد در چهار سال گذشته علاوه بر اینکه در اتاق فکر دولت حضورداشته در اتاق فکر جریان اصلاحات نیز رفت‌وآمد می‌کرده است.

نکته مهم‌تر اینکه اسحاق جهانگیری یکی از افراد مورد اعتماد مقام معظم رهبری است و با توجه به جایگاه معاون اولی دولت که در اختیار دارد چهره تأثیرگذاری در ارتباط جریان اصلاحات با رهبر معظم انقلاب خواهد بود. 

درنتیجه استعفای جهانگیری نمی‌تواند به سود جریان اصلاحات باشد؛ و چالش سوم اینکه اگر جهانگیری از معاون اولی دولت استعفا بدهد جایگاه خود در رسانه‌های کشور و به‌خصوص رسانه ملی را از دست می‌دهد و برای تأثیرگذاری در فضای سیاسی کشور تنها می‌تواند به فضای مجازی امید داشته باشد.

درنتیجه طرح برخی از اصلاح‌طلبان که از زبان برخی فعالان سیاسی اصلاح‌طلب مطرح‌شده به نظر خام و بدون پشتوانه فکری می‌رسد. جهانگیری باید در دولت باقی بماند و با تمام توان به فعالیت خود ادامه بدهد و در کنار این مسئله خود را آماده کند که در صورت نیاز در انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ به کمک اصلاح‌طلبان بیاید.



نظرات شما
نظرسنجی
آیا از 26 فروردین تجربه برخورد با گشت ارشاد را داشتید؟
پیشخوان