برگزاری فستیوالها معرف برقراری پیوند بین فرهنگها است
رویداد۲۴-همزمان با دهه فجر انقلاب اسلامی ایران، فستیوال غذای پونا یونیورسیتی ۲۰۱۸ در دانشگاه پونا (هند) افتتاح شد.همزمان با دهه فجر انقلاب اسلامی ایران، فستیوال غذای پونا یونیورسیتی ۲۰۱۸ با حضور احمد صادقی سرپرست سرکنسولگری جمهوری اسلامی ایران در مومبای هند، مهدی زارع رئیس خانه فرهنگ، ویجی کاره معاون مرکز ارزشهای بشریت و رئیس دپارتمان صنایع دفاع و دانشگاه بین المللی پونا، اساتید دانشگاهها، فرهیختگان، هنرمندان، (vikram gokhale) هنرپیشه پیشکسوت سینما و تئاتر، دانشجویان، اصحاب اندیشه و صاحبنظر و علاقهمند به هنر از کشورهای مختلف عصر دیروز در Savitribai Phule Pune University Ganeshkhind Pune افتتاح شد.
این فستیوال، با میزبانی رئیس مرکز بینالمللی دانشگاه پونا و حضور کشورهایی از: نامیبیا، نپال، گامبیا، تایلند، مالاوی، یمن، بنگلادش، زامبیا، سودان جنوبی، آفریقای جنوبی، عراق، ایران، زیمباوه، موزامبیک، تانزانیا، چین، موریتس، سریلانکا، نیجریه، افغانستان، ترکمنستان و تمامی کشورها از قاره آسیا و آفریقا هستند، شرکت داشتند.
فستیوال غذا سالیانه در شهر پونا برگزار میشود. در این جشنواره، علاوه بر نمایش غذاهای ملی هرکشور ، گروههای هنری از کشورهای مختلف برنامههای متنوعی از هنرهای ملی کشورشان را در جشنواره بینالمللی غذا اجرا کردند.
هدف از برگزاری این فستیوال، تاثیر آن در همگرایی جوامع و امکان آشنایی شرکتکنندگان با دیگر اقوام و فرهنگ غذایی کشورهای مختلف و ایجاد ارتباط متقابل فرهنگی و اجتماعی شهروندان کشورهای مختلف است.
حضور ایران در جشنواره بینالمللی غذا به صورت شاخص و متمایز بود و غذاهای ایرانی از نظر تنوع، زیبایی و طعم و مزه یکی از بهترینها در جشنواره پونا بود که مورد استقبال شرکتکنندگان قرار گرفت.
در ابتدا جشنواره احمد صادقی، سرپرست سرکنسولگری جمهوری اسلامی ایران در مومبای با ویجی کاره، معاون مرکز ارزشهای بشریت و رئیس دپارتمان صنایع دفاع و دانشگاه بینالمللی پونا، دیدار و گفتوگو کردند.
سرپرست سرکنسولگری جمهوری اسلامی ایران در مومبای در ابتدا ضمن خیر مقدم به شرکتکنندگان در این جشنواره طی سخنانی گفت: آنچه انسان را از سایر موجودات متمایز میکند و به آن ویژگی میبخشد، سرشت مترقی هویت انسانی او و سنت و میراث فرهنگی است که نسل به نسل در جامعه انسانی منتقل میشود.
وی افزود: فرهنگ شیوه زندگی گروهی از انسانها و مشتمل بر عقاید و سنتهای آنان است که معرف ارزشها و باورهای آنان به طرق و شیوههای مختلف است. فرهنگ بر بینش، قواعد و نهادهای بشری در گستره جامعه جهانی اثرگذار است.
صادقی ادامه داد: باتوجه به درهم تنیده شدن جهان با سرعتی شگرف در نتیجه جریان قوی اطلاعات و گسترش شیوههای زندگی جهانی و سرعت اینترنت، فرهنگها نیز با همین آهنگ به سوی آینده در حرکت هستند.
سرپرست سرکنسولگری جمهوری اسلامی ایران یادآور شد و اظهار داشت: در کنار سایر جنبههای فرهنگ (چون هنر، زبان، موسیقی و مذهب) غذا و آشپزی سازوکاری قدرتمند در هویتآفرینی برای افراد در گسترههای جغرافیایی مختلف بوده است.
وی اضافه کرد: شاید ما هنوز به اندازهای که باید به حیاتی بودن نقش غذا و میزان ارتباطدهنده بودن آن بین فرهنگ و افراد با زمینههای متفاوت در عرصههای زندگی، توجه نداشتهایم.
صادقی افزود: غذا و آشپزی ایرانی در زمره مواردی است که با حوزهها و مناطق جغرافیایی پیرامون خود شامل آسیای میانه، قفقاز، ترکیه، یونان، عراق و حوزه عربی غرب آسیا و حتی روسیه تبادل تاریخی طولانی داشته است. جنبههای بسیاری از آشپزی و غذایی ایران حتی در شمال هند نیز مشاهده شده و در واقع غدای شبه قاره هند، آناتولی و ایران تاریخچهای مشترک را با بینالنهرین و حوزه مدیترانه در تبادل قرار دادهاند.
وی در ادامه سخنان خود تصریح کرد: در نتیجه میتوان گفت که غذا بسی فراتر از صرف تغذیه و تأمین ادامه حیات برای افراد بشر ایفای نقش میکند و در عمل نقش واسطه و پیونددهنده بین مردمِ فرهنگهای متفاوت و فراهمکننده تجارب تازه از این فرهنگها برای آنان است.
سرپرست سرکنسولگری ایران در مومبای تاکید کرد: آیا میتوان کسی را یافت که طعم غذای تازهای در یک رستوران او را به یاد غذایی آشنا به ذائقهاش نیانداخته باشد؟ غذا و آشپزی ایرانی در شهرها و جوامع چند فرهنگی دنیا از جمله در هند و در این شهر (پونا) مقبولیت و جذابیت روزافزون به دست آورده است، زیرا شمار متنابهی از ایرانیها در اینجا زندگی میکنند و رستورانهای ایرانی این شهر نیز اسم و رسم مشهوری دارند.
صادقی افزود: انجمنهایی مانند این فستیوال، معرف وجود علاقه و اشتیاق برای شناخت و برقراری پیوند بین فرهنگها هستند.
وی یادآور شد: این رخداد نه تنها اعضای این مجموعه را کنار هم آورده و آنها را نسبت به انواع غذاهای یکدیگر آشنا میسازد بلکه آنها را به حوزه مشترک در این مورد نیز آگاه میسازد. این یعنی یافتن مشابهتها در بین فرهنگهای موجود در عین بهرهمندی از غذاهای لذید یکدیگر است.
احمد صادقی، سرپرست سرکنسولگری جمهوری اسلامی ایران در مومبای در حاشیه جشنواره غذا، در فضایی صمیمانه با دانشجویان، محققان و پژوهشگران مقیم در پونا دیدار و گفتوگو کرد و هموطنان مقیمِ پونا از حضور وی در این جشنواره تشکر و قدردانی کردند.