تاریخ انتشار: ۲۰:۰۷ - ۱۴ بهمن ۱۳۹۶
تعداد نظرات: ۱ نظر

دموکراسی کامل تنها در 19کشور جهان وجود دارد/ امریکا نیمه دموکراتیک است

واحد اطلاعات نشریه اکونومیست که هرساله با توجه به فاکتورهایی همچون انتخابات، سیاست، فرهنگ وحقوق مدنی تمام دولت ها را رصدکرده و یافته های خود را در قالب فهرستی موسوم به "شاخص دمکراسی" منتشر می کند، در تازه ترین گزارش خود تنها 19 کشور جهان را دارای دموکراسی کامل شناسایی کرده است که امریکا جزو آن نیست.

رویداد۲۴-واحد اطلاعات نشریه اکونومیست که هرساله با توجه به فاکتورهایی همچون انتخابات، سیاست، فرهنگ وحقوق مدنی تمام دولت ها را رصدکرده و یافته های خود را در قالب فهرستی موسوم به "شاخص دمکراسی" منتشر می کند، در تازه ترین گزارش خود تنها 19 کشور جهان را دارای دموکراسی کامل شناسایی کرده است که امریکا جزو آن نیست.این گزارش همچنین می گوید، تقریبا یک سوم جمعیت جهان تحت سلطه حکومت های استبدادی قرار دارند که بیشترین آنها در چین هستند.

نروژ برای هفتمین سال پیاپی، دموکراتیک ترین کشور جهان شناخته شده و از بین 19کشوری که در فهرست کشورهای کاملا دموکراتیک قرار دارند، نام 14 کشور اروپای غربی به چشم می خورد. با این حال، نمره این منطقه به طور میانگین از 10 به 8.38 کاهش یافته است. تلاش دولت اسپانیا برای لغو رفراندوم استقلال کاتالونیا در اکتبر 2017(1396)، نمره آن را به مقدار 0.22 کاهش داد و فاصله آن را با کشورهای طبقه "نیمه دمکراتیک" به 0.08 رساند.

اما برجسته ترین کشور در سال 2017 از حیث دموکراسی گامبیا ذکر شده است. این کشور پس از 22 سال حکومت یحیی جامع، در سال گذشته نخستین دولت دموکراتیک خود را تجربه کرد. در این فهرست بزرگترین افت متعلق به اندونزی است؛ کشوری که از رتبه 48 به 68 سقوط کرده است.

 

امریکا نیز بدون تغییر نسبت به سال گذشته در جمع کشورهای نیمه دمکراتیک باقی مانده است.

به طور کلی، واقعیت متاثر کننده در مورد این ارقام و نمودارها، کاهش هنجارهای دموکراتیک در سطح جهانی است.

با این حال، در این گزارش دلایلی برای امیدواری نیز وجود دارد که از جمله آن ها می توان به مورد زیر اشاره کرد:

اگر سال 2016 به سال شورش های پوپولیستی علیه احزاب سیاسی اصلی و سیاستمداران دموکراسی های توسعه یافته اروپا و امریکای شمالی شهرت یافت؛ سال 2017 را می توان سال قیام علیه پوپولیسم نامید که از جمله این قیام ها نیز می توان به تلاش های مردمی برای برگرداندن برگزیت و مخالفت عمومی با ترامپ اشاره کرد.

بر اساس "شاخص دمکراسی"10کشور برتر این فهرست به ترتیب عبارتند از:  نروژ، ایسلند، سوئد، نیوزلند، دانمارک، کانادا، ایرلند، استرالیا، سوئیس و فنلاند.

منبع: ایرنا
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
ایران
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۴:۱۸ - ۱۳۹۶/۱۱/۳۰
0
3
بچه‌ها در جستجوی رنکینگ ایران در جدیدترین گزارش (سال ۲۰۱۷) واحد اطلاعات نشریه معتبر «اکونومیست» درباره دموکراسی بودند که بطور اتفاقی به مقاله شما برخورد کردند و فورا اونو با من در میان گذاشتن. برای ما جالب بود که این گزارش اکونومیست، ایران رو در رتبه ۱۵۰ در میان ۱۶۷ کشور و پایین‌تر از کشورهای افغانستان، جیبوتی، توگو و زیمباوه نشون میده! همچنین در جایگاه ۱۵ در میان ۲۰ کشور خاورمیانه و شمال آفریقا! اما شما بدون ذکری از رنکینگ ایران (وطن مخاطبانتون) فقط بر روی رتبه آمریکا و به اصطلاح نیمه دموکراتیک بودن این کشور! تمرکز کردید.
برادر من، علت افول اقبال عمومی به رسانه‌های جمهوری اسلامی بخصوص صدا و سیمای میلی همینه دیگه؟!
دشمن اصلی کشور آگاهی مردم است
نظرات شما
captcha