مرگ 250 تاجیکستانی عضو داعش در سال 2017
رویداد۲۴-وزیر کشور تاجیکستان خبر داد، در سال گذشته میلادی 250 تبعه این کشور که به داعش پیوسته بودند، در درگیری های سوریه و عراق کشته شدند. رمضان رحیم زاده روز پنجشنبه در گفت و کو با خبرنگاران در دوشنبه افزود: در سال 2017 میلادی، 379 نفر در تاجیکستان به سبب پیوستن به گروه های ترورریستی مختلف بازداشت شدند، همچنین 117 نفر از شهروندان کشورمان بطور داوطلبانه به تاجیکستان بازگشتند .
وزیر کشور تاجیکستان خاطر نشان کرد، نیروهای انتظامی و امنیتی در سال گذشته میلادی از 36 مورد اقدام تروریستی در این کشور جلوگیری کرد و وزارت کشور تاجیکستان به همکاران خارجی خود در پیشگیری از اقدامات تروریستی کمک کرده است .
وی تصریح کرد :با کمک تاجیکستان از یک مورد اقدام تروریستی در چین ، دو اقدام تروریستی در ازبکستان و همچنین یک مورد اقدام تروریستی در اوکراین و قزاقستان جلوگیری شده است .
وی در بخشی از سخنان حود درباره «گل مراد حلیم اف» وزیر جنگ تاجیک تبار داعش گفت که این عنصر تروریستی به احتمال قوی کشته شده است .
وزیر کشور تاجیکستان با اشاره به اوضاع پیچیده افغانستان و استقرار گروه های تروریستی از جمله داعش در این کشور ، گفت : در این ارتباط اوضاع را در مرزها و در داخل کشورمان برای تامین امنیت شهروندان با دقت پیگیری می کنیم .