تاریخ انتشار: ۲۰:۵۰ - ۲۰ بهمن ۱۳۹۶

یک بام و دو هوای مایک پنس در دیدار با مقامات کره شمالی

حکایت حضور مقام های ارشد کره شمالی و امریکا در المپیک زمستانی 2018 در کره جنوبی و روبه روشدن های به اصطلاح ناخواسته شان، حکایت "با دست پس زدن و با پا پیش کشیدن" است و نه چیز دیگر. حکایت دیدار ناخواسته معاون رئیس جمهور امریکا با مرد شماره دو کره شمالی در ضیافت شام و ترک کردن همین ضیافت از سوی مایک پنس برای اینکه با هیات کره شمالی سر یک میز ننشیند.

رویداد۲۴-حکایت حضور مقام های ارشد کره شمالی و امریکا در المپیک زمستانی 2018 در کره جنوبی و روبه روشدن های به اصطلاح ناخواسته شان، حکایت "با دست پس زدن و با پا پیش کشیدن" است و نه چیز دیگر. حکایت دیدار ناخواسته معاون رئیس جمهور امریکا با مرد شماره دو کره شمالی در ضیافت شام و ترک کردن همین ضیافت از سوی مایک پنس برای اینکه با هیات کره شمالی سر یک میز ننشیند. هم مایک پنس و هم کیم یونگ نام، رئیس تشریفاتی جمهوری خلق کره شمالی و هم خواهر رهبر کره شمالی خوب می دانستند که در مراسم افتتاحییه المپیک زمستانی با هم دیدار خواهند کرد و حتی برای این دیدارها برنامه ریزی هم کرده بودند. اصلا در دنیای دیپلماسی مگر چیزی به نام دیدار ناخواسته وجود دارد. 

اما مایک پنس با ترک ضیافت شام امشب و ننشستن پای یک میز با هیات کره شمالی در واقع درصدد به رخ کشاندن اقتدار امریکا بود. این در حالی است که آزمایش های موشکی و هسته ای کره شمالی در سال 2017 تاحد بسیار زیادی مقامات امریکایی را نگران کرده است و این مقامات می کوشند، راهی برای آغاز مذاکره با کره شمالی بیابند.

به نظر می رسد، دیدار رئیس جمهوری کره جنوبی با خواهر رهبر کره شمالی و مرد شماره دو این کشور پس از 65 سال و دست دادن با این دو نفر نیز با چراغ سبز امریکا و برای فراهم کردن زمینه گفت و گو و مذاکره انجام شده است. کره جنوبی یکی از متحدان اصلی امریکا است و بعید است در مسله حساسی مثل کره شمالی بدون تائید امریکا اقدامی بکند. 

پیشتر نیز بسیاری از مقامات امریکایی از جمله مایک پنس امادگی خود را برای دیدار با مقامات کره شمالی اعلام کرده بودند. در مراسم افتتاحیه المپیک زمستانی پنس و خواهر کیم جونگ اون با فاصله تنها چند صندلی از هم نشسته بودند. اما ناگهان پنس پس از یک دیدار کوتاه با مرد شماره دو پیونگ یانگ ضیافت شام را ترک می کند تا در فضای سیاست داخلی امریکا نیز برای دولت زمینه مانور دادن را فراهم کند. 

منبع: ایران آنلاین
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
نظرات شما
captcha