پارلمان مالزی روز جمعه منحل می شود
رویداد۲۴-بر اساس اعلام یک وزیر دولت، نجیب رزاق، نخست وزیر مالزی قرار است روز جمعه انحلال پارلمان این کشور را اعلام و راه را برای برگزاری انتخاباتی که سختترین رقابت انتخاباتی برای ائتلاف حاکم متعلق به او خواهد بود هموار کند. نجیب رزاق تحت فشار قرار دارد تا همزمان با درگیر شدنش در یک رسوایی مالی چند میلیارد دلاری مربوط به یک صندوق دولتی و خشم عمومی از بابت بدتر شدن وضعیت اقتصادی بتواند یک حکم قاطع برای ادامه کار دولتش به دست آورد.
او به این منظور باید در چالش بیسابقه با همپیمان سابق خود یعنی ماهاتیر محمد، نخست وزیر اسبق مالزی پیروز شود.
عبدالرحمان دهلان، وزیر مسئول واحد برنامهریزی اقتصادی در دولت نجیب رزاق امروز سه شنبه اعلام کرد، رزاق احتمالا روز جمعه انحلال پارلمان را اعلام خواهد کرد و این کار را بعد از برگزاری نشست هفتگی کابینه انجام خواهد داد.
او به رویترز گفت: من فکر میکنم احتمالا این اتفاق روز جمعه رخ خواهد داد و به طور معمول ما باید بعد از انحلال پارلمان دست به اجرای مانیفست خود بزنیم و بنا بر این اجرای مانیفست در روز شنبه صورت خواهد گرفت.
انحلال پارلمان مالزی راه را برای برگزاری یک انتخابات سراسری هموار خواهد کرد. تاریخ این انتخابات باید از سوی کمیسیون انتخابات تعیین شود.
روزنامه "نیو استریت تایمز" مالزی به نقل از منابع ناشناس گزارش کرد تدارکاتی در دست انجام است تا نجیب رزاق بعد از نماز جمعه آتی فراخوان انتخابات را صادر کند.
ماهاتیر محمد که اکنون ۹۲ سال دارد اخیرا تبدیل به سرسختترین منتقد نجیب رزاق از بابت مدیریت رسوایی مالی مربوط به صندوق دولتی ۱MDB شده است.
انتخابات سراسری مالزی باید تا ماه اوت برگزار شود.