تاریخ انتشار: ۱۴:۳۲ - ۰۹ بهمن ۱۳۹۷
در صورت ادامه این روند و حذف نمک‌های یددار از سفره خانوار و جایگزینی این نمک‌های آلوده به زودی شاهد بازگشت بیماری‌ها ناشی از کمبود ید خواهیم بود.
یک متخصص تغذیه: نمک دریا آلوده به فاضلاب است
رویداد۲۴ عضو هیئت علمی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: عده‌ای سودجو نمک دریاچه‌هایی را که خشک شده و در سطح زمین فراوان و آلوده به فاضلاب است را به ابتدایی‌ترین شکل جمع آوری کرده و تحت نام نمک دریا با تبلیغات گمراه کننده در مغازه‌ها به فروش می‌رسانند.

ربابه شیخ الاسلام روز سه شنبه در گفتگو با ایرنا افزود: دریاچه‌ها خشک شده اند و نمک رایگان در سطح زمین فراوان است، نمک‌هایی که با فاضلاب‌هایی که از قبل به این دریاچه‌ها ریخته می‌شده، به شدت آلوده هستند.

وی با یادآوری اقداماتی که برای تولید نمک‌های یدار بهداشتی طی ۲۰ سال گذشته کشیده شده است هشدار داد: در صورت ادامه این روند و حذف نمک‌های یددار از سفره خانوار و جایگزینی این نمک‌های آلوده به زودی شاهد بازگشت بیماری‌ها ناشی از کمبود ید خواهیم بود.

مصرف نمک دریا موجب عقب ماندگی ذهنی و گواتر می‌شود
 
شیخ الاسلام اظهار داشت: بیماری‌هایی که بدترین آن‌ها عقب ماندگی‌های ذهنی کودکان است، همچنین کری و لالی، سقط جنین، گواتر و جراحی‌های ناشی از عوارض آن‌ها که سودجویی این گروه از خدا بی خبر به نام طب سنتی و اسلامی به سلامت جامعه تحمیل می‌کند.

این متخصص تغذیه، خواستار مداخله قانونی مراجع نظارتی و ابلاغ بخشنامه‌های بهداشتی شد که از فروش نمک‌های بدون ید پیشگیری کند و از جامعه علمی خواست تا از طریق رسانه ملی و رسانه‌هایی که به آن دسترسی دارند نسبت به آگاه سازی مردم درباره خطرات ناشی از رواج این تقلب بیماری زا و سودجویانه در سطح جامعه اقدام کنند.

نمک یکی از مواد مورد نیاز برای سوخت و ساز مواد غذایی در بدن، انتقال پیام‌های عصبی و کارکرد صحیح عضلات است. این ماده به مقدار محدود مورد نیاز است و مصرف متعادل آن لازم است. به طور مثال هنگام اسهال و استفراغ یا فعالیت شدید بدنی و در هوای گرم با مصرف کمی نمک می‌توان املاح از دست رفته بدن را جبران کرد.

در حال حاضر مصرف نمک که به ویژه در غذا‌های آماده به میزان زیاد مورد استفاده قرار می‌گیرد در کشور ما بالا است. طبق توصیه سازمان بهداشت جهانی، حداکثر مقدار مصرف روزانه نمک پنج گرم است. اما میزان مصرف نمک در کشور ۲ تا ۳ برابر این مقدار برآورد شده است. نمک دریافتی شامل نمک نمکدان، نمک موجود در مواد غذایی و نمک اضافه شده به غذا در زمان طبخ است.
منبع: ایرنا
نظرات شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار