تاریخ انتشار: ۰۰:۵۸ - ۰۳ آذر ۱۳۹۹
تعداد نظرات: ۵ نظر
رویداد۲۴ گزارش می‌دهد؛

لیستی با هدف «چگونه به قدرت نزدیک شویم»/ از فهرست انتخاباتی کارگزاران چه می‌فهمیم؟ +جدول

حزب کارگزاران سازندگی زودتر از سایر احزاب اصلاح طلب و اصولگرا لیست انتخاباتی خود را منتشر کرد. فهرستی پر از تنوع از دیپلمات گرفته تا اقتصاددان و تکنسین نیرو و متخصص محیط زیست که معلوم نیست کارگزاران قرار است برای انتخابات ۱۴۰۰ کدام ایده را دنبال کند.

لیست کارگزاران سازندگی انتخابات ۱۴۰۰

رویداد۲۴ میثم سعادت: حزب کارگزاران زودتر از سایر احزاب اصلاح‌طلب و قبل از تشکیل یا ساماندهی دوره جدید شورای عالی سیاستگذاری اصلاح‌طلبان برنامه انتخاباتی خود را کلید زد. اگرچه اخباری از درون این حزب به گوش می‌رسید که محسن هاشمی و اسحاق جهانگیری نامزد‌های اختصاصی آنها هم جلسات غیررسمی خود را با برخی شخصیت‌ها و تحلیلگران برجسته سیاسی آغاز کرده‌اند اما روز گذشته نشان دادند که انتخابات ۱۴۰۰ برای آنها بسیار جدی است؛ چه آنکه این حزب زودتر از همه احزاب، حتی اصولگرایانی که بیش از همه به پیروزی امیدوارند، لیست نامزد‌های انتخابات ریاست جمهوری را منتشر کرد و خبر دادند که با این افراد مذاکره خواهد کرد تا نامزد نهایی‌شان مشخص شود.

اما چند ابهام درباره لیست منتشر شده توسط «کارگزاران سازندگی» وجود دارد. ابهام اول فرایند انتخاب نامزد است کارگزاران سازندگی مشخص نکرده که این افراد مورد اجماع شورای مرکزی کارگزاران خواهند بود یا قرار است همه اصلاح‌طلبان روی آن اجماع کنند و اگر بنا به اجماع همه اصلاح‌طلبان روی این روی یک گزینه واحد باشد، فرآیند انتخاب به چه ترتیب و با چه ساز و کاری صورت خواهد گرفت.

وضعیت و سوابق ۱۹ نامزد معرفی شده نشان می‌دهد که آنها سعی کرده‌اند از تنوع بالایی در گزینش چهره‌ها استفاده کنند. این افراد سوابق متنوعی دارند؛ از وزیران روحانی گرفته تا وزیران دولت خاتمی و رهبران فراکسیون اصلاح‌طلبان در مجالس مختلف به همراه چند دیپلمات، چند چهره اقتصادی و چند چهره اعتدال‌گرا. به این ترتیب تمام استراتژی‌های ممکن فعلاً روی میز کارگزاران است و از ترکیب نامزد‌ها نمی‌توان به این جمع‌بندی رسید که کارگزاران به دنبال یک دیپلمات است یا یک چهره سیاسی یا یک اقتصاددان؟ انتخاب هر کدام از این نامزد‌ها در تعیین برند و نحوه ورود کارگزاران سازندگی به انتخابات موثر است. در این جدول سابقه مدیریتی و گرایش سیاسی نامزدهای حزب کارگزاران را مشاهده می‌کنید:

کارگزاران سازندگی انتخابات ۱۴۰۰


بیشتر بخوانید: کارگزاران سازندگی در انتخاب ریاست جمهوری ۱۴۰۰ چه خواهد کرد؟


چالش تایید صلاحیت

به گزارش رویداد۲۴ ابهام سوم درباره تعامل نامزد معرفی شده با حاکمیت است. بر خلاف بعضی از احزاب اصلاح‌طلب که معتقدند نامزد انتخابات باید در فرایندی دموکراتیک و بدون دخالت نهاد‌های قدرت انتخاب شود، اما کارگزاران بار‌ها تاکید کرده که فردی در ریاست جمهوری موفق خواهد بود که بتواند با سطوح بالای حاکمیت ارتباط خوبی بگیرد و لازمه این کار این است که نامزد معرفی شده بدون هیچ ابهامی از سد شورای نگهبان عبور کند.

شورای نگهبان بسیاری از نامزد‌های میانه‌رو و اصلاح‌طلب را در ادوار مختلف انتخابات رد صلاحیت کرده است. در جدول شماره زیر وضعیت تایید صلاحیت نامزد‌های مختلف اصلاح طلب معرفی شده از طرف کارگزاران سازندگی در ادوار مختلف انتخابات را مشاهده می‌کنید. بعضی افراد که یک دوره تایید و دوره‌ای رد شده اند چند بار نامشان در فهرست دیده می‌شود.

لیست کارگزاران برای انتخابات 1400


بیشتر بخوانید: وزیر کشور خاتمی در راه انتخابات ۱۴۰۰/ موسوی لاری کاندیدای اختصاصی استانداران دولت اصلاحات می‌شود؟


تلاش برای پربار کردن فهرست انتخاباتی!

مسئله بعدی این است که افراد معرفی شده تا چه اندازه برای ریاست‌جمهوری تمایل دارند. البته بسیاری اسامی که کارگزاران سازندگی معرفی کرده، پیش از این در رسانه‌ها مطرح شده بود اما بنابر اخبار موثق بعضی از این نامزد‌ها به صراحت اعلام کرده‌اند که تمایلی برای انتخابات ندارند؛ از جمله اسحاق جهانگیری و محمدرضا خاتمی و محمدجواد ظریف. بعضی از این افراد جلسات خود را برگزار می‌کنند و البته در فهرست کارگزاران برخی افرادی دیده می‌شوند که لااقل در چند ماه گذشته خبر جدی درباره حضور آن‌ها در این انتخابات به چشم نمی‌خورد و تازه توسط کارگزاران مطرح می‌شوند.

غایبان لیست انتخاباتی کارگزاران مهمتر از حاضرین

آخرین نکته درباره نامزد‌هایی هست که در فهرست کارگزاران سازندگی قرار نگرفته‌اند. کارگزاران سعی کرده فهرست متکثری منتشر کند و در آن از همه طیف‌ها اسامی باشند، اما غیبت چهره‌های موثر اهل سنت یا کرد و سایر اقلیت‌ها در این فهرست اولیه برای یک جریان اصلاح‌طلب جالب نیست.

با این که در سال‌های بعد از انقلاب هیچ چهره اهل سنتی در مدیریت ارشد کشور حضور نداشته است، با این حال می‌شد در انتخابات مقدماتی از چهره‌هایی مثل عبدالکریم حسین‌زاده و عبدالله رمضان زاده نام برد.

اما مهمتر از این، غیبت چند چهره اثرگذار و نامزد بالقوه انتخابات در این فهرست است که می‌تواند خطوط قرمز‌ کارگزاران را مشخص کند. این فهرست چهره‌های میانه‌رویی مثل صالحی، علی لاریجانی و آذری جهرمی قرار دارند که نسبتی با اصلاح‌طلبان ندارند. با این حال چهره‌های اصلاح طلبی هستند که قصد حضور در انتخابات ۱۴۰۰ را دارند، اما نام آن‌ها در این فهرست دیده نمی‌شود.

عباس آخوندی وزیر مسکن دولت روحانی مهمترین چهره‌ای است که اتفاقاً خود را یک لیبرال معرفی می‌کند و با اندیشه‌های ایرانشهری قصد ورود در انتخابات را دارد. کارگزاران سازندگی که خود را لیبرال دموکرات مسلمان می‌داند، به راحتی از اسم عباس آخوندی چشم‌پوشی کرده است.

چهره دیگر دکتر ظفرقندی رئیس نظام پزشکی کشور است. دکتر ظفرقندی دبیر کل انجمن اسلامی جامعه پزشکی، یکی از احزاب اصلاح طلب است و نام او نیز اخیراً در محافل به عنوان نامزد جدی انتخابات شنیده شده است. همچنان که نام دکتر مصطفی معین در بعضی محافل شنیده می‌شود. حداقل بحث نامزدی ظفرقندی از بسیاری از چهره‌های این فهرست جدی‌تر است. محمد دهقان هم به صراحت از تمایل خود برای ریاست جمهوری صحبت کرده است.

به گزارش رویداد‌۲۴ کارگزاران سازندگی که لیست عریض و طویلی منتشر کرده، می‌توانست در این فهرست چند چهره دیگر هم بگنجاند. یکی طیب‌نیا وزیر اقتصاد دولت اول حسن روحانی که در زمان او تورم تا حد زیادی کنترل شد. هرچند طیب‌نیا از اقتصاددانان نزدیک به محمدرضا عارف به شمار می‌رود و احتمالاً در کابینه و ستاد فعالیت کند.

چهره دیگر بیژن نامدار زنگنه است که بسیاری از چهره‌ها معتقد بودند گزینه خوبی برای ریاست جمهوری ایران است. زنگنه هم در مقطعی متمایل به نامزد شدن در انتخابات ریاست جمهوری بود، اما بعداً اعلام کرد تمایلی به این کار ندارد با این حال افرادی مثل زنگنه در فهرست کارگزاران قرار دارند و حذف نام او می‌تواند دلیل دیگری داشته باشد. به این فهرست می‌توان محمد شریعتمداری را هم اضافه کرد که دوستان زیادی میان اصلاح طلبان دارد.

هرچند بعضی از این چهره‌ها میان احزاب حامیان جدی ندارند، اما در فهرست کارگزاران سازندگی هم افرادی وجود دارند که حامی جدی میان اصلاح طلبان ندارند. جدول زیر به این موضوع پرداخته است.

حامیان لیست کارگزاران سازندگی انتخابات 1400

خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
گوناگون
اطلاعات اولیه فیلم «سرزمین فرشته‌ها»؛ فیلمی درباره فلسطین در جشنواره فیلم فجر

اطلاعات اولیه فیلم «سرزمین فرشته‌ها»؛ فیلمی درباره فلسطین در جشنواره فیلم فجر

مشخصات پی-۸ پوسایدون؛ هواپیمای گشت دریایی، شناسایی و پشتیبانی جنگ الکترونیک آمریکا که به تنگه هرمز آمد

مشخصات پی-۸ پوسایدون؛ هواپیمای گشت دریایی، شناسایی و پشتیبانی جنگ الکترونیک آمریکا که به تنگه هرمز آمد

ببینید| مهران احمدی خطاب به محمدحسین مهدویان: ما ترسو نیستیم، عزاداریم!

ببینید| مهران احمدی خطاب به محمدحسین مهدویان: ما ترسو نیستیم، عزاداریم!

عکس| چهرۀ فلامک جنیدی ۳۶ ساله در فیلم «پسر تهرونی»

عکس| چهرۀ فلامک جنیدی ۳۶ ساله در فیلم «پسر تهرونی»

ببینید| واکنش ملیندا گیتس به رابطه بیل گیتس با پرونده اپستین

ببینید| واکنش ملیندا گیتس به رابطه بیل گیتس با پرونده اپستین

نقد و بررسی فیلم گروه خرابکار| اثری خوش‌ساخت در ژانر اکشن

نقد و بررسی فیلم گروه خرابکار| اثری خوش‌ساخت در ژانر اکشن

(عکس) «رحیم آب منگل» فیلم قیصر در دوران پیری؛ دهه ۹۰

(عکس) «رحیم آب منگل» فیلم قیصر در دوران پیری؛ دهه ۹۰

دومین ناو هواپیمابر آمریکا در راه خاورمیانه| مشخصات ناو یواس‌اس جورج اچ دبلیو بوش چیست؟

دومین ناو هواپیمابر آمریکا در راه خاورمیانه| مشخصات ناو یواس‌اس جورج اچ دبلیو بوش چیست؟

نقد و بررسی فیلم بوگونیا؛ نامزد اسکار ۲۰۲۶ با حضور اما استون| طنزی سیاه خشمگین از وضعیت جهان

نقد و بررسی فیلم بوگونیا؛ نامزد اسکار ۲۰۲۶ با حضور اما استون| طنزی سیاه خشمگین از وضعیت جهان

تنها ۱۰ دقیقه حرکات کششی صبحگاهی چه معجزه‌ای در بدن شما ایجاد می‌کند؟

تنها ۱۰ دقیقه حرکات کششی صبحگاهی چه معجزه‌ای در بدن شما ایجاد می‌کند؟

مریل استریپ کیست؟| مروری بر بهترین نقش‌آفرینی ها از «انتخاب سوفی» تا «ماما میا»

مریل استریپ کیست؟| مروری بر بهترین نقش‌آفرینی ها از «انتخاب سوفی» تا «ماما میا»

مشخصات پهپاد تجسسی شاهد ۱۳۹

مشخصات پهپاد تجسسی شاهد ۱۳۹

ارسال به دوستان
نسخه چاپی
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۵
ناشناس
|
Belgium
|
۱۲:۵۶ - ۱۳۹۹/۰۹/۰۳
0
1
اللهی که خیر نبینن کسانی که این تئاتر های انتخاباتی را برگزار و کسانی که در آن شرکت میکنند و سیه روزی را برای مردم ایران تدارک می بینند.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۱:۳۰ - ۱۳۹۹/۰۹/۰۳
متاسفانه شما متوجه نیستید رای ندادنتان چه اثراتی دارد
ناشناس
| Belgium |
۰۰:۱۳ - ۱۳۹۹/۰۹/۰۴
ناشناس ۲۱:۳۰

شما اگر رای ندی ؛ دنیا به آخر میرسه و خورشید دیگه طلوع نمیکنه؛ ماه گرفتگی میشه وکفترها نمی پرند و ...و خلاصه دنیا فلج میشه .
علی . ن
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۳۱ - ۱۳۹۹/۰۹/۰۳
1
0
رمضانزاده کرد هست ولی از اهل سنت نیست
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۴۴ - ۱۳۹۹/۰۹/۰۸
1
0
از وقتی کارگزارانی ها لیست دادن واسه انتخابات مجلس یازدهم، چپ های اصلاحطلب ستادی که انتخابات رو تحریم کرده بودند بهشون حمله کردن و یادگاران مرحوم هاشمی رو ترور شخصیت کردن. کارگزارانی ها حداقل چند تا سد و پالایشگاه و کارخونه ساختن ، چپ های ستادی به جز فجایع کرسنت و ... چه دستاوردی داشتند؟
نظرات شما