تاریخ انتشار: ۱۳:۲۹ - ۱۰ مهر ۱۴۰۱
تعداد نظرات: ۵ نظر
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی:

تبادل زندانیان با وساطت کشور‌های حوزه خلیج فارس صورت گرفت/ برخی افراد جمهوری اسلامی نیز بازداشتند که باید وضعیتشان مشخص شود

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی گفت: جمهوری اسلامی ایران به موضوع تبادل زندانیان به عنوان یک موضوع انسانی نگاه می‌کند و این جدا از مباحث سیاسی است که بین ما و ۱+۴ در جریان است.

روند تبادل زندانیان با وساطتت برخی کشورهای حوزه خلیج فارس صورت گرفت
رویداد۲۴ ابوالفضل عمویی سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در حاشیه جلسه روز یکشنبه ۱۰ مهر ۱۴۰۱ مجلس در جمع خبرنگاران در پاسخ به پرسشی درباره تبادل زندانیان آمریکایی طی روز‌های گذشته اظهار کرد: جمهوری اسلامی ایران به موضوع تبادل زندانیان به عنوان یک موضوع انسانی نگاه می‌کند و این جدا از مباحث سیاسی است که بین ما و ۱+۴ در جریان است.

وی افزود: با وساطت برخی از کشور‌های منطقه در حاشیه خلیج فارس روند بخش‌هایی از تبادل زندانیان پیش رفته است. مهمترین نکته برای ما این است که برخی افراد از جمهوری اسلامی ایران نیز به صورت ظالمانه تحت بازداشت و زندان قرار گرفتند شرایط مالی این افراد نیز باید بهبود پیدا کند.

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس گفت: هم‌چنین بخشی از منابع مالی جمهوری اسلامی ایران که بر اساس قوانین تحریم‌های یکجانبه و ظالمانه محدود شده است باید در اختیار جمهوری اسلامی ایران برای مصارف ملی قرار بگیرد؛ این یک مطالبه جدی است و فکر می‌کنیم که با ورود و دخالت سازمان ملل متحد و کشور‌های دوست بتوانیم به یک تبادل‌نظر و گشایشی در این زمینه دست یابیم.

عمویی در پاسخ به این پرسش که آیا با توجه به وجود نگاه سیاسی در آمریکا نسبت به تبادل زندانیان و همچنین آزادسازی برخی منابع مالی ایران، آیا می‌توان که در آستانه توافق برجام قرار داریم؟ تاکید کرد: دو موضوع جداگانه مطرح است و واقعیت این است که متن مذاکرات با ۱+۴ حدود زیادی به پیشرفت رسیده است، اما در چند موضوع که پیشتر نیز درباره آن صحبت شده بود مسائل باقی مانده است؛ جمهوری اسلامی ایران نظرات خود را که نظراتی فنی و منطقی است ارائه داده است، اما به نظر می‌آید که طرف مقابل به دلیل شرایط داخلی خود و همچنین در پیش داشتن انتخابات، آمادگی حل و فصل موضوعات را ندارد.


بیشتر بخوانید: سیگنال‌های جدید از توافق ایران و آمریکا


وی اظهار کرد: از دید ما باید تحریم‌ها به صورت جدی و موثر و با ارائه تضمین برطرف شوند تا ما به یک توافق پایدار دست یابیم؛ بدون تضمین کافی و همچنین رفع موانع پایداری توافق جمهوری اسلامی به یک توافق صوری متمایل نیست. هرچند که فکر می‌کنیم که راه‌های تجارت خارجی ایران محدود به توافق نیست و اقدامات و گفتگو‌هایی که در سمرقند بین رییس جمهور محترم کشورمان با مقامات کشور‌های عمدتاً آسیایی شکل گرفت نشانه‌های دقیقی از گشایش در حوزه اقتصادی را نشان می‌دهد. همچنین عضویت جمهوری اسلامی ایران در پیمان شانگ‌های را زمینه‌های توسعه روابط اقتصادی فراهم می‌کند و ما فکر می‌کنیم که همه این‌ها گام‌های موثری برای حل مشکلات اقتصادی مردم است که در یک بازه زمانی به پاسخ خواهند رسید.

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس همچنین در پاسخ به پرسشی درباره تاثیر اتفاقات در کشور کاهش علاقه‌مندی طرف مقابل به نتیجه رسیدن مذاکرات و ترغیب آن‌ها به تحریم گفت: متاسفانه نقش دولت‌های مخالف جمهوری اسلامی را به صورت روشن و در اغتشاشات اخیر توسط بخشی از جریاناتی که اقدامات براندازانه را پیگیری می‌کردند، مشاهده و درک کردیم و به این موضوع نیز در گزارشی که وزارت اطلاعات منتشر کرد، به روشنی پرداخته شده بود.

عمویی با بیان اینکه «باید در نظر داشته باشیم که آن‌ها دست از دشمنی با مردم ایران بر نداشته‌اند بلکه این قدرت مردم ایران است که می‌تواند حقوق ما را احیا کند»، افزود: مهمترین مولفه برای احقاق حقوق مردم ایران اقتدار کشور است و این اقتدار بر پایه رضایت مردمی و اتکا به مردم کشور صورت می‌گیرد؛ در این چارچوب ایجاد نارضایتی و تلاش برای ناآرام سازی فضای عمومی حتماً ضربه‌ای به روند توسعه کشور است.

وی تاکید کرد: باید با ایجاد آرامش و رفع ابهاماتی که برای بخش‌هایی از مردم به وجود آمده است، مجدداً فضا آرام شود، در عین حال نیز حتماً باید واکنش موثری را نسبت به مداخلات کشور‌های خارجی برای نا آرام سازی فضای داخل کشور نشان دهیم.

منبع: ایسنا
خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۵
بابائی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۳۷ - ۱۴۰۱/۰۷/۱۰
1
0
تحریم‌های جدید علیه ایران به خاطر ناتوانی، کوتاهی و سکوت دولتمردان، مسئولان و نمایندگان مجلس در برابر مقابله آمریکا جنایتکار بوده است.
تحریم‌های جدید علیه ایران به خاطر نتیجه ادامه مذاکرات وین و دوحه بوده است.
بابائی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۳۶ - ۱۴۰۱/۰۷/۱۰
1
0
گروهک‌های تروریستی مورد حمایت آمریکا و متحدانش از سال 1359 تاکنون در خاک عراق چه غلطی می کنند؟
تروریست های خارجی به سرکردگی آمریکا جنایتکار از سال 1389 تاکنون در سوریه، عراق و منطقه خاورمیانه چه غلطی می کنند؟
بابائی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۰۳ - ۱۴۰۱/۰۷/۱۰
1
0
آمریکا و اروپا هیچ غلطی نمی‌تواند بکنند
عربستان سعودی و اسرائیل هیچ غلطی نمی‌تواند بکنند
گروه های تروریستی از سال 1357 تاکنون در زاهدان با کمک و حمایت عربستان سعودی و متحدانش فعالیت می کنند.
آمریکا و متحدانش و در سایه سکوت بی شرمانه سازمان های به اصطلاح بین المللی از تروریست‌های در اقلیم کردستان همه جانیه حمایت می کنند شرم آور و تاسف بار است.
سوال اینجاست که عربستان سعودی جنایتکار به همراه آمریکا، کشورهای اروپایی، امارات، ترکیه و اسرائیل از تروریست ها در سوریه، عراق، لبنان، لیبی، یمن و منطقه حمایت می کند و هم ضد علیه حکومت نظام جمهوری اسلامی عمل می کند پس چرا مسئولان خیانتکار در عراق با عربستان سعودی مذاکره و همه جانبه همکاری می کند.
بابائی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۰۸ - ۱۴۰۱/۰۷/۱۰
1
0
تروریست‌های کوردل وابسته به آمریکا، کشورهای اروپایی، عربستان سعودی، امارات و اسرائیل هستند و با کمک، هدایت، مدیریت، نظارت، حمایت و پشتیبانی آمریکا و متحدانش جنایت می کنند، آدم می کشند و هم دست به اقدامات تروریستی می زنند.
بابائی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۵۵ - ۱۴۰۱/۰۷/۱۰
0
0
دیگر هیچ کس نمی تواند بر تجاوزات، جنایات وحشیانه، وحشی گری وغیر انسانی آمریکا و متحدانش در افغانستان، عراق، لیبی، سوریه، یمن و منطقه خاورمیانه و جهان سرپوش بگذارد.
نظرات شما
نظرسنجی
آیا از 26 فروردین تجربه برخورد با گشت ارشاد را داشتید؟
پیشخوان