تاریخ انتشار: ۰۷:۲۷ - ۱۲ خرداد ۱۴۰۴
تعداد نظرات: ۴ نظر

روزنامه نزدیک به قالیباف زیرآب مدنی‌زاده را زد | صبح نو: دولت منتظر یک پیام سیاسی باشد

روزنامه صبح‌نو معرفی مدنی‌زاده را گامی رو به جلو دانسته، اما نوشته: برخی نمایندگان نسبت به جوان بودن او، فقدان تجربه میدانی و احتمال تسلط نداشتن بر بدنه گسترده و بعضا ناکارآمد وزارت اقتصاد ابراز تردید کرده‌اند.

سید علی مدنی زاده

رویداد۲۴| دولت پزشکیان علی رغم اصراری که برخی در مجلس داشتند تا سریعتر گزینه خود برای جایگزینی همتی در وزارت اقتصاد را معرفی کند، از فرصت قانونی خود استفاده کامل را کرد و نهایت سیدعلی مدنی‌زاده را به عنوان وزیر پیشنهادی معرفی کرد. حال باید دید که این گزینه دولت از مجلس دوازدهم رای اعتماد خواهد گرفت یا خیر چراکه گفته می‌شود یکی از علل تاخیر در معرفی لابی با مجلس بوده است.

از این رو گزارش امروز «صبح نو» که از رسانه‌های نزدیک به محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس است می‌تواند قابل توجه باشد.

این روزنامه اصولگرا درباره مدنی‌زاده نوشته: «فردی با پیشینه دانشگاهی پُررنگ، اما سابقه اجرایی محدود در سطح کلان که حالا در موقعیتی خطیر، برای تصدی یکی از حساس‌ترین کرسی‌های کابینه قرار گرفته است.»

«صبح نو» با اشاره به سوابق تحصیلی گزینه پیشنهادی وزارت اقتصاد، نوشته: «پرسش کلیدی اینجاست که آیا سوابق دانشگاهی در معتبرترین نهاد‌های آکادمیک دنیا برای مدیریت دستگاه عریض و طویل وزارت اقتصاد در شرایطی با تورم بالا، کسری بودجه مزمن و بحران‌های چندلایه اقتصادی کفایت دارد؟ پاسخ این سوال محل بحث جدی میان اقتصاددانان و سیاستمداران است.»

این روزنامه اصولگرا با اشاره به اینکه «کارنامه اجرایی مدنی‌زاده از نظر رسمی خالی از تجربه مدیریت کلان اقتصادی است» نوشته: «او هیچ‌گاه مسئولیت مستقیم اداره یک سازمان اقتصادی یا تجربه اجرایی در مواجهه با واقعیت‌های پیچیده بازار‌های مالی، تجارت خارجی یا مالیات‌ستانی نداشته است.»

این روزنامه به نقل از علیرضا سلیمی، عضو هیأت رئیسه مجلس نوشته: «مدنی‌زاده از بیش از یک ماه و نیم پیش، شخصا اقدام به تماس با نمایندگان، برگزاری جلسات دوجانبه و لابی برای جلب حمایت نمایندگان کرده است. او مستقیما در محل سازمان برنامه و معاونت حقوقی و پارلمانی دولت مستقر شده بود و به گفته سلیمی «شخصا یکی‌یکی نمایندگان را دعوت کرده است.»

این روند، هرچند از منظر سیاسی نامتعارف نیست، اما در افکار عمومی و میان برخی نمایندگان تعبیر به فشار غیررسمی و شتاب‌زده برای رأی‌سازی شده است. این پرسش جدی مطرح است که چرا با وجود چنین آمادگی از سوی مدنی‌زاده، دولت معرفی رسمی او را بیش از یک ماه به تأخیر انداخت؟»

روزنامه نزدیک به قالیباف با اشاره به اینکه «تا لحظه نگارش این گزارش، نسخه رسمی و کامل برنامه‌های پیشنهادی مدنی‌زاده منتشر نشده است» نوشته: «کارنامه نظری مدنی‌زاده نشان می‌دهد که احتمالا نگاه او به اقتصاد، نئوکلاسیک و مبتنی بر آزادسازی و کنترل نقدینگی از کانال انضباط مالی است. این نگاه ممکن است در شرایط فعلی ایران که با فقر گسترده و رکود تولیدی روبه‌رو است، تبعات اجتماعی و سیاسی جدی داشته باشد.»

این روزنامه درباره شانس رأی‌آوری مدنی‌زاده در مجلس نوشته: «مدنی‌زاده در هفته‌های اخیر تلاش‌های گسترده‌ای برای جلب حمایت مجلس داشته و بر اساس گزارش‌ها، جلسات متعددی با کمیسیون‌های مختلف برگزار کرده است. بااین‌حال برخی نمایندگان نسبت به جوان بودن او، فقدان تجربه میدانی و احتمال تسلط نداشتن بر بدنه گسترده و بعضا ناکارآمد وزارت اقتصاد ابراز تردید کرده‌اند.

افزون بر آن، جناح‌هایی در مجلس که به دولت نزدیک نیستند، ممکن است معرفی دیرهنگام، فقدان شفافیت برنامه‌ها و ساختار حمایتی او را نقطه‌ضعف تلقی کرده و با رأی مخالف، پیامی سیاسی به دولت مخابره کنند. در مجموع، معرفی سید علی مدنی‌زاده به‌عنوان وزیر اقتصاد دولت چهاردهم، انتخابی است که سایه روشن‌های خوبی دارد و می‌تواند قدمی رو به جلو باشد.»

خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۴
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۱۵ - ۱۴۰۴/۰۳/۱۲
1
0
کسی که دهنش بوی شیر می دهد شده نماینده مجلس
وزیر اقتصاد قبلی را به بهانه واهی برکنار کردید.
یک فرد متخصص اقتصاد و با روزمه خوب معرفی شده حالا مگر وزرای اقتصاد نور چشمی شماها چه تاجی بر سر مملکت زدند حتی. در مصاحبه ها غلطهای فاحش بدون اینکه اصلا خودشان بدانند چیست عنوان می کردند!
چرا مملکت را می خواهید از جوانان نخبه تهی کنید ؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۳۲ - ۱۴۰۴/۰۳/۱۲
0
1
دشمن نه ترس از نفرت شماها داره نه ترس از خواسته نشدن ،،،،اما بیزار بوده و هست و خواهد بود از بی غیرتی و بیشرفی ،،،،،، حتی برای دشمن در خانه اش ام غیرت و شرف دارد ،،،هر کی ناراحته. ،،،میتونه بره در کنار بقیه با درک
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۳۳ - ۱۴۰۴/۰۳/۱۲
0
1
با انفجار بی انفجار دوستی با فساد و ظلم در کار نی ،،،، وقت هم اضافه و کم ،،به همیشگی داده نخواهد شد ،،،،
اشنا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۴۶ - ۱۴۰۴/۰۳/۱۳
0
0
سایه روشنهایی دارد فاطمی امین که رای قاطع نمایندگان را آورد که پر از سایه لود و نهایتا روشن سد که سایه روشن که هیچ هیچی از سایه روشن هم ندارد فقط افراد رییسی را مانند خودش قدیس سازی و حرمت میدهند که کار مردم در سایه اونها گم بشه و فقط روشن کننده ارزهای نابود شده دبش باشد
نظرات شما