تاریخ انتشار: ۱۵:۲۸ - ۲۰ خرداد ۱۴۰۴
تعداد نظرات: ۴ نظر
در رویداد۲۴ بخوانید؛

گرتا تونبرگ کیست؟ | فعال سوئدی که در قایق کمک‌رسانی به غزه بازداشت شد

گرتا تونبرگ بار دیگر خبرساز شد، اما این بار نه به خاطر محیط زیست بلکه به دلیل حضورش در قایق کمک‌رسانی به غزه. در جریان کاروان امدادی دریایی که برای رساندن کمک‌های بشردوستانه به نوار غزه در حال حرکت بود، گرتا تونبرگ همراه با جمعی از فعالان بین‌المللی دستگیر شد.

گرتا تونبرگ فعال سوئدی

رویداد۲۴ | گرتا تونبرگ یکی از شناخته‌شده‌ترین فعالان محیط‌زیستی در جهان است؛ نوجوانی که با ایستادن جلوی پارلمان سوئد و اعتراض به بی‌توجهی دولت‌ها نسبت به بحران اقلیمی، جنبشی جهانی را به راه انداخت. او در سال‌های اخیر بار‌ها نامزد دریافت جایزه صلح نوبل شده و سخنرانی‌های جنجالی‌اش در سازمان ملل، اجلاس‌های جهانی و کنفرانس‌های اقلیمی بازتاب وسیعی در رسانه‌های بین‌المللی داشته است. حالا، در جدیدترین خبر مربوط به او، گرتا تونبرگ در جریان مشارکت در قایق کمک‌رسانی به غزه بازداشت شد؛ اقدامی که نشان می‌دهد فعالیت‌های او تنها به مسائل اقلیمی محدود نمی‌شود و او درگیر دغدغه‌های انسانی و سیاسی دیگر نیز هست.

بیوگرافی گرتا تونبرگ

گرتا تونبرگ در سوم ژانویه سال ۲۰۰۳ در استکهلم، پایتخت سوئد متولد شد. مادر او مالنا ارنمان یک خواننده اپرای شناخته‌شده و پدرش سوانته تونبرگ بازیگر است. خانواده او در حوزه هنر و رسانه فعال بودند، اما گرتا مسیری متفاوت برگزید و از سنین پایین علاقه و حساسیت ویژه‌ای به مسائل زیست‌محیطی از خود نشان داد.

آغاز فعالیت‌های زیست‌محیطی گرتا تونبرگ

گرتا نخستین بار در سال ۲۰۱۸ و در حالی که تنها ۱۵ سال داشت، تصمیم گرفت مدرسه را ترک کند و هر روز در مقابل پارلمان سوئد تحصن کند. او پلاکاردی در دست داشت که روی آن نوشته شده بود: «اعتصاب مدرسه برای آب‌وهوا». این حرکت ساده، اما قدرتمند به سرعت توجه رسانه‌ها را جلب کرد و ظرف چند ماه، صد‌ها هزار دانش‌آموز در کشور‌های مختلف به کمپین او با نام جمعه‌ها برای آینده (Fridays for Future) پیوستند.

شهرت جهانی گرتا تونبرگ

تونبرگ در مدت کوتاهی به یکی از چهره‌های اصلی مبارزه با تغییرات اقلیمی تبدیل شد. سخنرانی‌های او در اجلاس‌های جهانی نظیر اجلاس تغییرات اقلیمی سازمان ملل (COP) و مجمع جهانی اقتصاد در داووس بازتاب جهانی پیدا کرد. یکی از سخنرانی‌های معروف او، در سال ۲۰۱۹ در سازمان ملل بود که با عبارت «چطور جرأت می‌کنید؟» خطاب به رهبران جهان آغاز شد و انتقادات تند و تیزی به بی‌عملی دولت‌ها در برابر بحران اقلیمی مطرح کرد.

گرتا بار‌ها تأکید کرده است که تصمیمات سیاسی کوتاه‌مدت، منافع اقتصادی شرکت‌های بزرگ و بی‌تفاوتی دولت‌ها به آینده زمین، نسل جوان را قربانی خواهد کرد. او خواستار اقدامات فوری، کاهش گاز‌های گلخانه‌ای و حرکت به سوی انرژی‌های تجدیدپذیر است.

گرتا تونبرگ نه تنها در حرف، بلکه در عمل نیز سعی کرده زندگی خود را با آرمان‌های زیست‌محیطی‌اش هماهنگ کند. او به طور کامل از پرواز‌های هوایی خودداری می‌کند و برای سفر‌های طولانی از قطار یا قایق‌های بدون سوخت فسیلی استفاده می‌کند. او همچنین گیاه‌خوار است و سبک زندگی کم‌مصرف و پایدار دارد. تونبرگ مبتلا به سندرم آسپرگر (یکی از اختلالات طیف اوتیسم) است و بار‌ها گفته که این اختلال را نه به عنوان ضعف، بلکه به عنوان قدرتی در خود می‌بیند؛ زیرا به او توان تمرکز بالا، دقت در جزئیات و پیگیری بی‌وقفه‌ی هدفش را داده است.

جوایز و افتخارات گرتا تونبرگ

گرتا تونبرگ در طول فعالیت‌هایش جوایز و افتخارات زیادی کسب کرده است. او در سال ۲۰۱۹ به عنوان شخصیت سال مجله تایم انتخاب شد. او همچنین چند بار نامزد جایزه صلح نوبل شده و جایزه‌های معتبری از دانشگاه‌ها، نهاد‌های علمی و سازمان‌های حقوق بشری دریافت کرده است. او کتابی با عنوان «خانه ما در حال سوختن است» نیز منتشر کرده که مجموعه‌ای از سخنرانی‌ها، یادداشت‌ها و دغدغه‌های او درباره بحران زیست‌محیطی است.

بازداشت در قایق کمک‌رسانی به غزه

گرتا تونبرگ بار دیگر خبرساز شد، اما این بار نه به خاطر محیط زیست بلکه به دلیل حضورش در قایق کمک‌رسانی به غزه. در جریان کاروان امدادی دریایی که برای رساندن کمک‌های بشردوستانه به نوار غزه در حال حرکت بود، گرتا تونبرگ همراه با جمعی از فعالان بین‌المللی دستگیر شد. این قایق‌ها با هدف شکستن محاصره غزه و رساندن غذا، دارو و اقلام پزشکی به مردم آسیب‌دیده فلسطین به راه افتاده بودند، اما نیرو‌های اسرائیلی آنها را متوقف کردند.

بازداشت تونبرگ واکنش‌های زیادی را در سطح بین‌المللی به همراه داشت. بسیاری از فعالان حقوق بشر و هواداران محیط زیست از این اقدام حمایت کرده و حضور او را نشانه‌ای از همبستگی جهانی دانستند. برای بسیاری، این اتفاق نشان داد که دغدغه‌های گرتا دیگر تنها به محیط زیست محدود نیست، بلکه شامل عدالت اجتماعی، حقوق بشر و صلح جهانی نیز می‌شود.

خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۴
سیدضیاء
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۴۹ - ۱۴۰۴/۰۳/۲۰
0
1
کاشکی دروغگویان تندرو ایران زمین که در زیر لحاف های اتاق های خوابشان برای نبرد ومبارزه با اسرائیل خودشان را جِر وا جِر میدادند وخواستار حضور در نبرد غزه و لبنان وفلسطین وسوریه بودند ، به اندازه یک سَرِسوزن ، دل وجرات و وجود این دختر پاک طینت و پاک سرشت سوئدی را داشتند که علیرغم سن کَمَش ، مانند یک شیر بچه والا مقام است که در این امر خطیر کمک رسانی به کودکان غزه اینگونه به آب وآتش در مقابل سربازان و افسران تا دندان مسلح رژیم صهیونیستی ایستاد ومقاومت میکند...
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۱:۵۹ - ۱۴۰۴/۰۳/۲۱
این هم اگر زیر پاش محکم نبود و پشتش گرم نبود ، غلط می‌کرد بره تو کشتی و ....
فیلمش هم هست موقع دستگیری!!
ناشناس
|
Germany
|
۱۹:۳۱ - ۱۴۰۴/۰۳/۲۰
0
0
آيين شاهدان يهوه:

آيين شهدان شاهدان يهوه که معلوم نيست پيرو آيين jews هستند
يا پيرو آيين صليب
اعتقاد دارند خدای پدر در آيين صليب همان يهوه در آيين jews است

ما ميدانيم جانشين داوود و سليمان ، حتما بايد پدر و مادرش معلوم باشد که چه کسی است
و شخصی که پدرش معلوم نشد که چه کسی است
و در نتيجه مادرش برای سنگسار نشدن توسط jews ،
مجبور شد بچه را در غار و بيابان به دنيا بياورد
جانشين داوود و سليمان نيست

بنابراين ايين شاهدان يهوه ، نه ايين jews است و نه آيين صليب
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۱:۵۷ - ۱۴۰۴/۰۳/۲۱
0
0
این جقله بچه هم سوراخ دعا رو پیدا کرد و بجای درس و مشق و باسواد شدن ، رفت دنبال تحصن و شلوغ بازی و ....
فقط یکی بگه پولش رو کی میده ؟ مسلماً گشنگی نکشیده که عاشقی یادش بره !!!!
نظرات شما