تاریخ انتشار: ۲۲:۲۴ - ۲۵ تير ۱۴۰۴
تعداد نظرات: ۲۰ نظر
کامران غضنفری:

عضو کابینه نتانیاهو اعتراف کرد شهادت آیت‌الله رئیسی کار رژیم صهیونیستی بوده است

کامران غضنفری نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی گفت: اخبار گوناگونی از نقش پایگاه موساد در آذربایجان در ترورهای صورت گرفته در جمهوری اسلامی ایران منتشر شده است.

کامران غضنفری: بن‌گیور اعتراف کرد شهادت آیت‌الله رئیسی کار رژیم صهیونیستی بوده است

رویداد۲۴|  کامران غضنفری نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی، در نطق میان‌دستور جلسه علنی امروز (چهارشنبه ۲۵ تیرماه) مجلس شورای اسلامی، ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدای تجاوز رژیم صهیونیستی و آمریکای جنایتکار به میهن اسلامی گفت: از آنجا که رژیم صهیونیستی و جمهوری آذربایجان در حملات نظامی به جمهوری اسلامی ایران با یکدیگر همکاری داشتند، مروری بر روابط دو رژیم خواهیم داشت.

 نماینده تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس ادامه داد: روابط جمهوری آذربایجان و رژیم صهیونیستی از سال ۱۳۷۲ آغاز شد. از همان هنگام مواضع ضد ایرانی و ضد شیعیان در باکو شروع شد و بسیاری از شیعیان و رهبران آنها دستگیر و به زندان افتادند و برخی نیز به شهادت رسیدند و این سرکوب‌ها تاکنون همچنان ادامه دارد.

وی افزود: نتانیاهو و سایر نخست‌وزیران اسرائیل بارها به باکو سفر کرده و با الهام علی‌اف، رئیس‌جمهور آذربایجان دیدار و مذاکره کردند. رژیم باکو ارتباط تنگاتنگ نظامی با رژیم صهیونیستی داشته و طی دو دهه گذشته فرماندهان اسرائیلی کار آموزش نظامیان آذربایجان را بر عهده داشته‌اند و تسلیحات نیروهای مسلح آذربایجان نیز توسط اسرائیل فراهم شده است.

غضنفری تصریح کرد: ارتش آذربایجان و اسرائیل ده‌ها رزمایش مشترک برگزار کردند. باکو، تل‌آویو و واشنگتن رابطه تنگاتنگ اطلاعاتی و امنیتی با یکدیگر داشته و افسران اطلاعاتی موساد و سازمان سیا در یک طبقه از ساختمان سازمان امنیت جمهوری آذربایجان مستقر هستند. استقرار پایگاه‌ها و رادارهای جاسوسی و تجهیزات شنود و جنگ الکترونیکی تحت نظارت موساد در مرز آذربایجان با ایران یکی از موارد همکاری‌های مشترک رژیم باکو با اسرائیل است.

وی ادامه داد: ۱۳ سال پیش رژیم صهیونیستی اعلام کرده بود که برای حمله به تأسیسات هسته‌ای ایران چهار فرودگاه در جمهوری آذربایجان در اختیار دارد. وزیر دفاع رژیم صهیونیستی سال گذشته در سفر به آذربایجان گفته بود آذربایجان تنها شریک استراتژیک ما نیست بلکه دارایی اسرائیل است.

این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: رژیم صهیونیستی، جمهوری آذربایجان را اسرائیل دوم خطاب می‌کند. از سوی دیگر اخبار گوناگونی از نقش پایگاه موساد در آذربایجان در ترورهای صورت گرفته در جمهوری اسلامی ایران منتشر شده است. از جمله گفته می‌شود عملیات ترور برخی از دانشمندان هسته‌ای ایران در سال‌های قبل از طریق پایگاه موساد در جمهوری آذربایجان هدایت شده است.

غضنفری با اشاره به نقش اسرائیل در ماجرای شهادت آیت‌الله رئیسی و همکاری باکو با آن گفت: در اوایل اردیبهشت ۱۴۰۳ یکی از مسئولان آمریکایی در یک جلسه خصوصی گفته بود که اسرائیل در نظر دارد یک شخصیت مهم ایران را ترور کند. در اواخر اردیبهشت ۱۴۰۳ الهام علی‌اف رئیس جمهور آذربایجان اصرار می‌کند شهید رئیسی برای افتتاح سد قیز قلعه‌سی در نقطه صفر مرزی شخصاً حضور پیدا کند، این در حالی است که قبلاً قرار بوده این افتتاح در سطح پایین‌تری یعنی وزرای دو کشور انجام شود و نه در سطح روسای دو کشور!

وی افزود: باید توجه داشت که الهام علی‌اف چند روز قبل از شهادت آیت‌الله رئیسی با یک خاخام اسرائیلی ملاقات کرده بود. چندی بعد از سرنگونی بالگرد آیت‌الله رئیسی، طبق یک گزارش اطلاعاتی پنتاگن، سقوط بالگرد رئیس‌جمهور نتیجه طراحی و همکاری مشترک اسرائیل، انگلیس و دولت آذربایجان بوده است. مدتی بعد بن‌گیور، از اعضای کابینه نتانیاهو نیز طی اعترافی می‌گوید: با کشتن یک رئیس‌جمهور ایرانی بزرگترین پشتیبان محور مقاومت را از سر راه برداشتیم. یعنی اعتراف می‌کند شهادت آیت‌الله رئیسی کار رژیم صهیونیستی بوده است.

غضنفری تأکید کرد: از آنجا که رژیم آمریکایی-اسرائیلی-باکو هیچ عکس‌العملی از سوی ایران در قبال این خباثت‌ها و جنایات خود نمی‌بیند، دچار توهم شده و برای براندازی نظام جمهوری اسلامی ایران با صهیونیست‌ها وارد همکاری نظامی می‌شود.

وی به حمله رژیم صهیونیستی در ۵ آبان ۱۴۰۳ اشاره کرد و گفت: در حمله به برخی اهداف در شاهرود، آذربایجان با اسرائیل همکاری داشت. در همین رابطه شبکه ۱۴ رژیم صهیونیستی نیز اعلام کرد دولت آذربایجان در این حمله به اسرائیل کمک کرده بود.

این نماینده مجلس ادامه داد: الهام علی‌اف که در اقدامات خصمانه قبلی و توطئه‌های گوناگون علیه جمهوری اسلامی ایران هیچ عکس‌العمل و مجازاتی از سوی ایران مشاهده نکرده بود، مجدداً به فکر توطئه افتاد. در عملیات نظامی رژیم صهیونیستی در خرداد ۱۴۰۴ نیز با اسرائیل همکاری کرد و خاک و آسمان خود را در اختیار آنها گذاشت. هواپیماها و پهپادهای اسرائیلی از خاک و آسمان آذربایجان به فضای جمهوری اسلامی ایران نفوذ کردند.

غضنفری همچنین گفت: بنا بر گزارشات مختلف، بمب‌باران شهرهای تبریز، اردبیل، رشت و تهران نتیجه مستقیم همکاری رژیم باکو با اسرائیل بوده است. این اقدامات خیانت‌کارانه رژیم الهام علی‌اف همواره با مماشات و چشم‌پوشی غیرقابل توجیه جناب پزشکیان مواجه می‌شود. باکو به دنبال بر اندازی جمهوری اسلامی ایران است و جناب پزشکیان به دنبال دوستی با علی اف!

غضنفری به اقدام اخیر رئیس‌جمهور اشاره کرد و افزود: حدود دو هفته قبل، به جای مجازات رژیم باکو، جناب پزشکیان در یک موضع منفعلانه نسبت به صهیونیست حاکم بر باکو با واسطه‌گری مشکوک "عباس گودرزی" به دیدار الهام علی‌اف رفت و وی را سخت در آغوش گرفت.

غضنفری در ادامه به انتقاد از مواضع دولت پرداخت و گفت: نکته دیگری که از آقای پزشکیان باید پرسید این است که چه موقع عشق و علاقه جنابعالی به مذاکره با اصلی‌ترین دشمن جمهوری اسلامی ایران یعنی آمریکا خاتمه می‌یابد؟ شما خلاف واقع ادعا می‌کنید که منویات مقام معظم رهبری را عملی می‌کنید، اما در عمل ۱۸۰ درجه برعکس آن عمل می‌کنید.

وی ادامه داد: رهبری فرموده بودند مذاکره با دولت ترامپ سم مهلک است اما شما درخواست مذاکره با این کشور را کردید. ایشان فرمودند مذاکره با آمریکا نه عاقلانه، نه هوشمندانه و نه شرافتمندانه است. ما چند روز بعد درخواست مذاکره با این کشور را می‌کنید. دولت ترامپ از حمله رژیم صهیونیستی به جمهوری اسلامی ایران حمایت همه‌جانبه کرده و سپس اقدام به بمب‌باران تأسیسات هسته‌ای ایران می‌کند، اما چند روز بعد شما اعلام آمادگی برای مذاکره با آمریکا می‌کنید. وی‌اللعجب که چند روز پیش نیز ترامپ قاتل و جنایتکار را طرفدار صلح می‌نامید.!!

منبع: خانه ملت
خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
برچسب ها: کامران غضنفری ، باکو
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۲۰
رضا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۳۲ - ۱۴۰۴/۰۴/۲۵
12
26
زیادی از بیت المال خوردی هذیون میگی
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۲۹ - ۱۴۰۴/۰۴/۲۶
به نظرم حرفهای درستی میزنه لااقل بدون جانبداری از دیگران کمی روی حرفاش تامل بشه بد نیست
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۳۱ - ۱۴۰۴/۰۵/۰۱
پان تورک های تجزیه طلب بی ارزش و عوامل میت ترکیه به کامنتها حمله ور شدند. توجه داشته باشید بعد ار افغانی ها نوبت شماست فقط بذارید یکم سرمون خلوت بشه.
درود بر این نماینده که جز حقیقت چیز دیگری را نگفت
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۰۰ - ۱۴۰۴/۰۴/۲۵
15
12
قبلا پزشکیان رو ادمی مقتدر و برا می دونستم ولی در عمل دیدم که ببر کاغذیه جز برا ی درمان بدرد هیچی نمی خوره روز به روز هم مردم رو بدبختر می کنه !
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۵۰ - ۱۴۰۴/۰۴/۲۶
آقای گودرزی چه ربطی به شیرین خانم داره؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۳۹ - ۱۴۰۴/۰۴/۲۵
11
6
شبکه تروریستی GUNAZ TV تلویزیونی ماهواره ای جمهوری آذربایجان باکو جنایتکار باز هم و در سایه سکوت دولت، وزیر امور خارجه، مسئولان و نمایندگان مجلس به حکومت نظام جمهوری اسلامی توهین و خیانت می کند.
هنوز هم مجری بی ادب شبکه تروریستی GUNAZ TV تلویزیونی ماهواره ای در جمهوری آذربایجان باکو جنایتکار هر روز با حکومت نظام جمهوری اسلامی توهین می کند.


آمار شهدای حملات رژیم صهیونیستی به غزه به ۵۶ هزار و ۵۳۱ نفر رسید. که شمار شهدای حملات ارتش رژیم صهیونیستی به نوار غزه به ۵۶ هزار و ۵۳۱ نفر رسیده است. شبکه تروریستی ایران اینترانشنال و هم شبکه تروریستی GUNAZ TV تلویزیونی ماهواره ای جمهوری آذربایجان باکو جنایتکار، هر دو شریک جرم جنایت صهیونیست ها جنایتکار بودن و هستند.

شبکه تروریستی GUNAZ TV تلویزیونی ماهواره ای جمهوری آذربایجان باکو جنایتکار باز هم و در سایه سکوت دولت، وزیر امور خارجه، مسئولان و نمایندگان مجلس به حکومت نظام جمهوری اسلامی توهین و خیانت می کند.
هنوز هم مجری بی ادب شبکه تروریستی GUNAZ TV تلویزیونی ماهواره ای در جمهوری آذربایجان باکو جنایتکار هر روز با حکومت نظام جمهوری اسلامی توهین می کند.
جنایات رژیم صهیونی و نیروی هوایی ارتش آمریکا باید از طریق دیوان بین‌المللی کیفری پیگیری شود.
ترامپ و نتانیاهو را به عنوان یک جنایتکار جنگی مورد پیگرد قرار دهیم.
ترامپ به عنوان یک جنایتکار جنگی باید محاکمه شود.
نتانیاهو به عنوان یک جنایتکار جنگی باید محاکمه شود.
ما جمهوری آذربایجان را جزو کشور اسلامی به رسمیت نمی شناسیم
جمهوری آذربایجان مورد اعتماد ما نیست و تاکنون هم نبوده است.
جمهوری آذربایجان همه جانبه با رژیم صهیونیستی همکاری می کند و هم شریک جرم جنایات اسرائیل بوده است.


آمار شهدای حملات رژیم صهیونیستی به غزه به ۵۶ هزار و ۶۴۷ نفر رسید.
که شمار شهدای حملات ارتش رژیم صهیونیستی به نوار غزه به ۵۶ هزار و ۶۴۷ نفر رسیده است.
آمریکا، کشورهای اروپایی، برخی کشورهای عربی، جمهوری آذربایجان باکو، ترکیه و هم سازمان های بین المللی از مهر ماه سال ۱۴۰۲ تاکنون شریک جرم جنایت های صهیونیست ها در نوارغزه، لبنان، یمن و منطقه هستند.

دوستان مجری بی ادب شبکه تروریستی GUNAZ TV تلویزیونی ماهواره ای در جمهوری آذربایجان باکو جنایتکار 100 درصد فقط عامل اصلی جنگ در منطقه خاورمیانه و جهان بودن و هنوز هم هستند.

آمریکا، کشورهای اروپایی، برخی کشورهای عربی، باکو، ترکیه و هم سازمان های بین المللی از مهر ماه سال 1402 تاکنون شریک جرم جنایت های صهیونیست ها در نوارغزه، لبنان، یمن و منطقه هستند.


درپاسخ به مجری بی ادب شبکه تروریستی GUNAZ TV تلویزیونی ماهواره ای در جمهوری آذربایجان باکو جنایتکار؛ و این در حالی است که از سال 1991 تاکنون که مشکلات جمهوری آذربایجان باکو با ارمنستان هنوز هم حل وفصل نشده است چرا؟
اسرائیل با هدف قرار دادن غیرنظامیان ایرانی، قوانین بین‌المللی را نقض کرد
رژیم صهیونیستی به دلیل به شهادت رساندن اعضای خانواده‌های دانشمندان هسته‌ای و غیرنظامیان در ایران، حقوق بین‌الملل را به صورت جدی نقض کرده است.
که به شهادت رساندن اعضای خانواده دانشمندان ایرانی توسط رژیم صهیونیستی، نقض جدی قوانین بین‌المللی است، زیرا غیرنظامیان باید محافظت شوند.
غیرنظامیان به افرادی گفته می‌شود که عضو نیروهای مسلح نیستند و حملات علیه آن‌ها نقض جدی قوانین بشردوستانه بین‌المللی است. ما می‌دانیم که چندین نفر از اعضای خانواده دانشمندان هسته‌ای نیز در حملات علیه ایران کشته (شهید) شده‌اند. اعضای خانواده دانشمندان نیز مانند هر غیرنظامی دیگری حق دارند که از آنها محافظت شود.
رژیم صهیونیستی در تجاوز وحشیانه خود به ایران تعدادی از منازل دانشمندان و فرماندهان نظامی را هدف قرار داد که در نتیجه آن، بسیاری از اعضای خانواده آنها به شهادت رسیدند.

الهام علی‌اف، جمهوری آذربایجان را به اسرائیل دوم تبدیل کرده است
و این در حاالی است که شبکه تلویزیونی جمهوری آذربایجان باکو جنایتکار هر روز به حکومت نظام جمهوری اسلامی ایران توهین و خیانت می کند ولی اما متأسفانه دولتمردان، وزیر امور خارجه، مسئولان و نمایندگان مجلس هیچ کاری، اقدامات واعتراضی نمی کنند و فقط سکوت اختیار کرده اند چرا؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۴۰ - ۱۴۰۴/۰۴/۲۵
10
7
ردپای پروازهای مرموز جنگنده‌های اسرائیلی در دریای خزر
مخزن سوخت جنگنده‌های اسرائیل در خزر؛ لک‌لک‌ها آوردند یا دولت باکو پاسخگوست؟
انتشار خبر پیدا شدن مخزن سوخت جنگنده‌های رژیم صهیونیستی در دریای خزر، بار دیگر بحث‌ها درباره نقش جمهوری آذربایجان در حملات هوایی اسرائیل علیه ایران را به اوج رسانده است. این روزها رسانه‌های منطقه بعضاً تصاویر و گزارش‌هایی را نشان می‌دهند که در آب‌های مازندران، بقایای مخازن سوخت جداشونده متعلق به جنگنده‌های اسرائیلی کشف شده است.
کد خبر: ۸۷۰۵۶۵تاریخ: ۰۹ تير ۱۴۰۴ - ۲۱:۲۸
گروه بین الملل: انتشار خبر پیدا شدن مخزن سوخت جنگنده‌های رژیم صهیونیستی در دریای خزر، بار دیگر بحث‌ها درباره نقش جمهوری آذربایجان در حملات هوایی اسرائیل علیه ایران را به اوج رسانده است. این روزها رسانه‌های منطقه بعضاً تصاویر و گزارش‌هایی را نشان می‌دهند که در آب‌های مازندران، بقایای مخازن سوخت جداشونده متعلق به جنگنده‌های اسرائیلی کشف شده است.

به گزارش بولتن نیوز ،دولت باکو اما همچنان سیاست سکوت یا تطهیر را در پیش گرفته و برخی رسانه‌های نزدیک به الهام علی‌اف، تلاش می‌کنند با انتشار خبرهایی درباره همکاری‌های فرهنگی و ترانزیتی با ایران، این واقعیت تلخ را کم‌اهمیت جلوه دهند. سوال افکار عمومی این است: اگر دولت باکو آسمان کشورش را در اختیار جنگنده‌های اسرائیلی قرار نداده، این همه مخزن سوخت در دریای مازندران از کجا آمده؟ آیا روس‌ها این مخازن را در آب‌های جنوبی رها کرده‌اند یا لک‌لک‌ها وظیفه انتقال آنها را برعهده داشته‌اند؟

حقیقت این است که چنین یافته‌هایی، افکار عمومی ایران و منطقه را عمیقاً نگران می‌کند. آیا دولت جمهوری آذربایجان همچنان می‌خواهد به روند تطهیر و انکار ادامه دهد یا وقت آن رسیده که پاسخ شفاف، صریح و اطمینان‌بخشی به ملت‌های منطقه ارائه کند؟ زیرا امنیت منطقه و ثبات مرزهای شمالی ایران، هرگز نباید قربانی بازی‌های پشت‌پرده قدرت‌ها شود.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۵۱ - ۱۴۰۴/۰۴/۲۵
11
8
سقوط بالگرد رئیسی 100 درصد فقط کار اسرائیل و هم باکو بوده است
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۷:۰۰ - ۱۴۰۴/۰۴/۲۶
2
6
کسی نیست جلوی این تندروی نفوذی را بگیرد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۷:۰۱ - ۱۴۰۴/۰۴/۲۶
3
9
چقدر چهره‌اش شبیه اتباع است؟
ماموریت برهم زدن کشور و آشوب را دارد؟
پاسخ ها
ناشناس
| Germany |
۲۲:۳۸ - ۱۴۰۴/۰۵/۰۱
دفعه ی بعدی نوبت برخورد با امثال شماست جناب پان عردوغانیست
ناشناس
|
Netherlands (Kingdom of the)
|
۰۷:۰۶ - ۱۴۰۴/۰۴/۲۶
2
8
بیماران خطرناک روانی را که می بایست در دارالمجانین بستری شوند را به وکیلی و وزیری و پاسبانی گماردند!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۳۰ - ۱۴۰۴/۰۴/۲۶
4
1
۲۳ تیر ۱۴۰۴ - ۱۳:۴۴
الجزیره عربی در گزارشی همکاری‌های نظامی جمهوری آذربایجان و اسرائیل را علیه ایران بررسی کرد:
علی‌اف چگونه در تجاوز به ایران به نتانیاهو کمک کرد؟ / ابعاد همکاری‌های باکو و تل‌آویو در جنگ ۱۲ روزه
علی‌اف چگونه در تجاوز به ایران به نتانیاهو کمک کرد؟ / ابعاد همکاری‌های باکو و تل‌آویو در جنگ ۱۲ روزه
پایگاه خبری الجزیره قطر می‌نویسد که تنش بین ایران و همسایه شمال غربی‌اش، جمهوری آذربایجان، پس از ارائه تسهیلات نظامی و اطلاعاتی به اسرائیل در جنگ ۱۲ روزه علیه خاک ایران توسط باکو، تشدید شده‌است. با این حال، آذربایجان این اتهامات را رد کرده و خواستار حل اختلافات از طریق گفتگو و بر اساس قوانین بین‌المللی شده است.

به گزارش خبرآنلاین، پایگاه خبری تلویزیون الجزیره قطر در گزارشی به نقش جمهوری آذربایجان در تجاوز نظامی ۱۲ روزه اسرائیل علیه ایران پرداخته‌است.

الجزیره می‌نویسد: به رغم اینکه اسرائیل بر جزئیات همکاری خود با باکو، به ویژه در دوره‌های تنش و جنگ، نظارت شدیدی اعمال می‌کند، نشانه‌های مشارکت نزدیک بین دو طرف در زمینه‌های امنیتی، دفاعی و انرژی در حال افزایش است که نشان‌دهنده تعمیق روابط دوجانبه در یک مرحله بسیار حساس منطقه‌ای است.

تهران بر این باور است که آذربایجان در سایه همکاری علنی بین دو کشور که از دهه ۱۹۹۰ ادامه دارد، به چیزی شبیه به «پایگاه پیشروی» اسرائیل در مرزهای شمالی ایران تبدیل شده است. ایران با وجود تأکید باکو بر التزام به سیاست بی‌طرفی، معتقد است که این همکاری تنش‌های منطقه‌ای را تشدید و ثبات را تهدید می‌کند و هشدار می‌دهد که در صورت تکرار حملات از خاک آذربایجان، امکان پاسخگویی وجود دارد.
الجزیره در گزارش خود ادامه می‌دهد همزمان با جنگ اسرائیل علیه غزه از ۷ اکتبر ۲۰۲۳، تل‌آویو به طور فزاینده‌ای روابط استراتژیک خود را با باکو به نمایش گذاشته و آن را «جای پایی» مهم در نزدیکی مرزهای ایران توصیف کرده است. در همین حال، گزارش‌های رسانه‌ای حاکی از آن است که قراردادهای تسلیحاتی بین دو طرف به اسرائیل اجازه می‌دهد تا بیشتر به عمق ایران نزدیک شود.

شواهدی از استفاده اسرائیل از خاک جمهوری آذربایجان برای حمله به ایران
در مقابل، مهدی سبحانی، سفیر ایران در ارمنستان، اعلام کرد که ایران تحقیقات رسمی را برای تعیین اینکه آیا هواپیماهای بدون سرنشین اسرائیلی از خاک یا حریم هوایی آذربایجان به پرواز درآمده‌اند، آغاز کرده است و تأکید کرد که «اثبات این موضوع نقض جدی قوانین بین‌المللی خواهد بود.»

سبحانی افزود که تهران از باکو خواسته است تحقیقات مشابهی را انجام داده و نتایج شفافی ارائه دهد و تاکید کرد که پاسخ ایران بر اساس نتایج این تحقیقات تعیین خواهد شد.

عارف دهقان‌دار، پژوهشگر امنیت بین‌الملل، معتقد است که «شواهد و قرائن متعددی وجود دارد که نشان می‌دهد اسرائیل احتمالاً از خاک یا پایگاه‌های متعلق به آذربایجان برای انجام عملیات علیه ایران، از جمله در جریان جنگ ۱۲ روزه، استفاده کرده است.»

دهقاندار در گفتگو با الجزیره نت توضیح داد که «علیرغم انکار مکرر این ادعاها توسط مقامات آذربایجان، آنچه از سوابق مستند است، همراه با ماهیت روابط امنیتی و نظامی نزدیک بین تل‌آویو و باکو، به وضوح نشان می‌دهد که این همکاری در واقع وجود دارد.»

وی اشاره کرد: «عملیات سرقت اسناد هسته‌ای از سایت تورقوزآباد در سال ۲۰۱۸، که به دستگاه موساد نسبت داده شد، نمونه بارزی از این همکاری است، زیرا عوامل موساد پس از انجام این عملیات از تهران از طریق مرزهای شمال غربی ایران به سمت آذربایجان فرار کردند و شبکه‌های قاچاق و باندهای محلی این مسیر امن را برای آنها تامین کردند.»

دهقاندار می‌افزاید که روابط بین اسرائیل و جمهوری آذربایجان از سال ۱۹۹۲، با امضای یک قرارداد تسلیحاتی بزرگ به ارزش ۱.۶ میلیارد دلاری که شامل پهپادهای «هرمس ۴۵۰» و «هیرون تی‌پی»، به همراه موشک‌های اسپایک بود، تقویت شده است.

علی‌اف چگونه در تجاوز به ایران به نتانیاهو کمک کرد؟ / ابعاد همکاری‌های باکو و تل‌آویو در جنگ ۱۲ روزه

دهقاندار ادامه می‌دهد که وجود تیم‌های فنی اسرائیلی در آذربایجان، و گزارش‌هایی مبنی بر استفاده از پایگاه «سیطالجای» برای جمع‌آوری اطلاعات و انجام عملیات با پهپاد، باکو را به پایگاهی مناسب برای فعالیت‌های پنهانی علیه ایران تبدیل کرده است، به ویژه که موقعیت جغرافیایی و مرزهای مشترک آن با تهران این امکان را تقویت می‌کند.

وی در خصوص حمله اخیر توضیح داد: «کشف بقایای هواپیماهای بدون سرنشین از نوع هرمس ۹۰۰ در شهر اصفهان، علاوه بر مخازن سوخت خارجی در مناطق شمالی ایران، نشان می‌دهد که مسیرهای پرواز از شمال بوده است که با موقعیت جغرافیایی آذربایجان مطابقت دارد.»

وی افزود: «رسانه‌های اسرائیلی به انجام عملیات از خاک کشوری نزدیک به ایران اشاره کرده‌اند که این احتمال را تقویت می‌کند، اگرچه باکو به طور مکرر آن را رد می‌کند، که عمدتاً از چارچوب دیپلماتیک برای حفظ ظواهر رسمی فراتر نمی‌رود.»

دهقاندار در پایان گفت که ایران همواره بر پایبندی خود به اصل حسن همجواری تاکید کرده است، اما باکو با نزدیکی به اسرائیل و سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) این اصل را نقض کرده است و اشاره کرد که فعالیت هواپیماهای بدون سرنشین و تحرکات مرزی نشان‌دهنده نقش غیرمستقیمی است که آذربایجان در حمایت از حملات علیه ایران ایفا می‌کند.

عبدالرحیم سرایی، مسئول اداری نمایندگی ولی فقیه در سپاه عاشورا نیز همسو با آنچه عارف دهقاندار به آن اشاره کرد، گفت که اسرائیل یک فرودگاه بزرگ در منطقه مقابل روستای عاشیقلو از توابع شهرستان خداآفرین، تنها در ۱۷ کیلومتری مرزهای ایران، ایجاد کرده است و تاکید کرد که «حضور علنی اسرائیل دلیلی بر تسلط کامل صهیونیست‌ها بر تصمیمات امنیتی در باکو است.»

علی‌اف چگونه در تجاوز به ایران به نتانیاهو کمک کرد؟ / ابعاد همکاری‌های باکو و تل‌آویو در جنگ ۱۲ روزه

سانسور همکاری‌های تل‌آویو و باکو در اسرائیل
از سوی دیگر، آنتوان شلحت، پژوهشگر اسرائیلی، معتقد است که سانسور رسانه‌ای و محرمانه‌سازی که تل‌آویو بر عملیات‌های اطلاعاتی خود که از آذربایجان آغاز می‌شود، اعمال می‌کند، نشان‌دهنده حساسیت موقعیت جغرافیایی و مرزهای طولانی باکو با تهران است.

وی به الجزیره نت گفت که روابط بین اسرائیل و آذربایجان به سال‌ها قبل بازمی‌گردد، اما از زمان آغاز عملیات طوفان الاقصی و جنگ چندجانبه، که به رویارویی مستقیم بین اسرائیل و ایران تبدیل شد، شاهد تحولی سریع بوده است.

شلحت بر این باور است که آذربایجان یک صحنه حیاتی برای نفوذ به برنامه هسته‌ای ایران بوده است، به ویژه از طریق ارائه پشتیبانی اطلاعاتی به نیروی هوایی اسرائیل، که این امر رویارویی را به عمق ایران منتقل کرده است.

وی تاکید کرد که اسرائیل نه تنها به دستگاه موساد متکی نیست، بلکه از همکاری اطلاعاتی گسترده با دستگاه‌های بین‌المللی دیگر نیز بهره می‌برد که به آن کمک کرده است تا حملات دقیقی را در داخل ایران انجام دهد و به اظهارات فریدریش مرتز، مشاور آلمانی استناد کرد که اشاره کرده بود اسرائیل به نیابت از غرب به فعالیت‌های اطلاعاتی می‌پردازد.

شلحت توضیح داد که تل‌آویو در چارچوب یک استراتژی جنگی جدید که با روش‌های سنتی مغایرت دارد، به پنهان‌کاری و فریب متکی است و از افشای میزان ویرانی ناشی از موشک‌های ایرانی یا جزئیات هدف قرار دادن رهبران حزب‌الله خودداری می‌کند.

وی اشاره کرد که اسرائیل ممکن است گاهی اوقات اطلاعات محدودی را فاش کند، اما تصویر کامل همچنان پنهان باقی می‌ماند و خاطرنشان کرد که این رویکرد شامل سفر اخیر بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، که به اتهام ارتکاب جنایات جنگی در غزه، تحت تعقیب دادگاه کیفری بین‌المللی است، به ایالات متحده نیز می‌شود که دولت او آن را در سکوت مطلق قرار داد.

این پژوهشگر اسرائیلی در پایان گفت که آذربایجان همچنان به انکار رسمی هرگونه نقش در حملات علیه ایران پایبند است، در حالی که اسرائیل به آن کمک می‌کند تا برای جلوگیری از واکنش تهران سکوت کند. این در حالی است که تهران اصرار دارد تحقیقات را ادامه دهد و این موضوع را باز و مستعد تشدید بیشتر در مرحله آتی می‌کند.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۳۴ - ۱۴۰۴/۰۴/۲۶
5
2
شما نماینده ملت هستید شما طرحی را در زمینه برخود با آذربایجان در مجلس تصویب کنید که دولت ملزم به اجرای آن شود که رئیس جمهور محترم اینقدر علیف نامرد،بی همه چیز را در آغوش نگیرد شما اقتدار داشته باشید اگر مقتدر نباشیم از علیف ضربات سخت تری خواهیم خورد
پدر کشتی و تخم گین کاشتی
|
Netherlands (Kingdom of the)
|
۱۳:۲۷ - ۱۴۰۴/۰۴/۲۶
8
4
اگر به شیوه ترور ها بنگرید شهادت رئیس جمهور شهید رئیسی در همان روال است. اما در مقابل الی اف چه باید کرد؟ یک - ترور. دو - صبر تا زمان مناسب . سه - بیداری شیعیان آنجا . چهار - تشکیل چهار گرو و پیگیری همزمان هر سه راه .
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۰۲ - ۱۴۰۴/۰۴/۲۶
0
10
جنگ اقتصادی، جنگ سیاسی حالا جنگ اطلاعاتی بابا در همه مورد باختید چرا نمی خواهید بفهمید
شاهد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۵۵ - ۱۴۰۴/۰۴/۲۷
4
2
به پشتوانه رژیم صهیونیستی(الهامه علفی علاف) دم در آورده،مثل جولانی که ازش حمایت کردن الان سوراخ موش میگرده،روزی میرسه مثل پدرش که ارمنستان تا کجاش ترسونده بودش این بی غیرت هم به غلط کردن بیفته.خیانتهایی علیه ایران کرده وفاکتورش پر شده.دیکتاتور استان شمالی بخاطر مشکل فردی از کشورش که مقصرش هم خودشون بودن برای ایران خط ونشون میکشیداما یه عده خائن و مزدور وطنی چشمشون رو روی خیانتها ومزدوریهای این همه چی فروش بی غیرت بستن!!! دندونهای این بی وطن لا ابالی رو باید خرد کرد تا عقل نداشتش تکونی بخوره
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۰۱ - ۱۴۰۴/۰۴/۲۷
5
3
دلیل و علت سکوت دولت، وزیر امور خارجه، مسئولان و نمایندگان مجلس در مورد دخالت و مداخله جمهوری آذربایجان باکو جنایتکار در امور داخل ایران چیست؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۰:۱۱ - ۱۴۰۴/۰۴/۲۸
2
1
اقلیم کردستان به پایگاهی برای موساد و دستگاه اطلاعاتی آمریکا تبدیل گشته است.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۴۴ - ۱۴۰۴/۰۴/۲۸
5
1
درود به شرف این مرد که همیشه جز حق نگفته. پزشکیان حتی یک روز پیش از ورود به باکو یاسین حسین زاده رو اعدام کرد تا علی اف دیکتاتور قمارباز باکو بهش اجازه ورود بده چون علی اف شرط کرده بود اول باید حسین زاده اعدام بشه تا بذارم بیای اینجا.
نظرات شما