تاریخ انتشار: ۱۱:۴۹ - ۰۸ شهريور ۱۴۰۴
تعداد نظرات: ۲ نظر
در رویداد۲۴ بخوانید:

از اسنپ‌بک تا آزادی‌های اجتماعی؛ پیام پزشکیان به جامعه و رسانه‌ها چه بود؟

مسعود پزشکیان در گفت‌و‌گو با فعالان رسانه‌ای، درباره مسائل داخلی و خارجی کشور از دیپلماسی و امنیت ملی گرفته تا اقتصاد، فرهنگ و آزادی‌های دیجیتال صحبت کرد. این گزارش به تحلیل نکات کلیدی مصاحبه وی و پیامد‌های آن برای سیاست داخلی و خارجی می‌پردازد.

پزشکیان

رویداد۲۴| مسعود پزشکیان شب گذشته در گفت‌و‌گو با فعالان رسانه‌ای، با صراحت درباره مسائل مهم داخلی و خارجی کشور سخن گفت. وی ضمن تأکید بر ضرورت حفظ وحدت ملی و دیپلماسی فعال، به چالش‌های اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی از جمله تورم، گرانی، فیلترینگ و موضوعات عفاف و حجاب اشاره کرد. این گزارش به تحلیل نکات کلیدی مصاحبه پزشکیان و پیامد‌های آن برای سیاست داخلی و خارجی کشور می‌پردازد.

اسنپ‌بک؛ تهدیدی که فعال نخواهد شد

پزشکیان در مصاحبه دیشب با صراحت اعلام کرد که دولت به دنبال فعال‌سازی مکانیسم «اسنپ‌بک» نیست و تحریم‌های خارجی نباید عامل فشار بر کشور شود. وی تأکید کرد که نقض‌های مکرر قوانین بین‌المللی توسط برخی کشورها، مشروعیت این اقدامات را زیر سؤال می‌برد.

این موضع نشان‌دهنده اراده دولت برای حفظ استقلال ملی و کاهش تنش‌های بین‌المللی است و می‌توان آن را به‌عنوان یک سیگنال مثبت از سوی تهران تلقی کرد.

مشکلات ناشی از تحریم و وضعیت در لبه سقوط

رئیس جمهور با تاکید بر اهمیت تحریم‌ها، گفت: اصلاً، چه کسی گفته که تحریم مهم نیست؟ آن تئوری‌هایی که می‌گویند تحریم‌ها هیچ اهمیتی ندارند، با واقعیت‌ها سازگار نیستند. مشکلاتی که امروز با آن مواجه هستیم، بخش عمده‌اش زاییده تحریم‌هاست. هیچ‌کس نگفته تحریم‌ها بی‌تأثیرند.

وی گفت: الان وضعیت آب و برق و گاز و ... در لبه سقوط است و همه مشکلات ما به خاطر تحریم است.

این رویکرد پزشکیان در جهت کاملا مخالف با طیف رادیکالی است که این روز‌ها سعی در ساده‌سازی تبعات فعال شدن مکانیسم ماشه دارند و نشان داد که موضع دولت پرهیز از تنش بیشتر و ممانعت از اعمال فشار‌های مضاعف اقتصادی به کشور است.

دیپلماسی فعال و وحدت داخلی

رئیس‌جمهور بر لزوم انسجام داخلی تأکید کرد و گفت اختلافات داخلی و تفرقه‌افکنی، به نفع دشمنان تمام می‌شود. وی همچنین بر توسعه روابط مسالمت‌آمیز با کشور‌های همسایه و مسلمان تأکید داشت.

تأکید بر وحدت داخلی و سیاست خارجی متوازن، پیام روشنی برای جامعه و هم‌زمان یک راهبرد منطقی برای کاهش فشار‌های خارجی است.

تورم و گرانی؛ چالش اقتصادی مردم

پزشکیان با اشاره به مشکلات معیشتی مردم، بر ضرورت برنامه‌ریزی دقیق برای کنترل تورم و مدیریت قیمت‌ها تأکید کرد. وی هشدار داد که نادیده گرفتن فشار اقتصادی بر خانواده‌ها، اعتماد عمومی را تضعیف می‌کند.

این سخنان پزشکیان از یک سو نشان از همدلی دولت با مردم داشت و از سوی دیگر این نقد را وارد کرد که از رئیس جمهور انتظار می‌رود به جای حرف و تاکیدات کلامی، گام عملی برای رفع مشکلات مردم بردارد.

احتمال جنگ و امنیت ملی

پزشکیان همچنین به مسائل امنیتی و احتمال بروز تنش‌های نظامی اشاره کرد و گفت: «کشور باید آماده هرگونه سناریوی تهدید باشد، اما باید از شعار‌های غیرواقعی پرهیز کنیم».

این دیدگاه معتدل نشان می‌دهد دولت به‌دنبال آرامش داخلی و کاهش هیجان‌افکنی است و سعی دارد با مدیریت واقع‌گرایانه خطرات موجود را از مملکت دور کند.

عفاف، حجاب و آزادی اجتماعی

پزشکیان در بخش فرهنگی، بر رعایت اصول عفاف و حجاب تأکید کرد، اما هشدار داد که برخورد‌های سختگیرانه و محدودیت‌های غیرمنطقی، فاصله بین دولت و مردم را افزایش می‌دهد.

این نگاه از یک سو نشان دهنده حمایت وی از ارزش‌های جامعه و از سوی دیگر نقدی بر رفتار‌های افراطی بود. ضمن اینکه نشان داد موضع رئیس جمهور در این خصوص از پیش از انتخابات تا کنون تغییری نکرده و بر وعده‌های انتخاباتی خود در این خصوص پایبند است.

فیلترینگ و دسترسی آزاد اطلاعات

رئیس جمهور همچنین با انتقاد ملایم از سیاست‌های فیلترینگ، بر اهمیت دسترسی آزاد به اطلاعات و رسانه‌های دیجیتال تأکید کرد و گفت محدودیت‌های بیش از حد، بهره‌وری و آگاهی جامعه را کاهش می‌دهد.

این موضع گیری را می‌توان نقد سازنده و هم‌زمان محافظه‌کارانه نسبت به سیاست‌های کنترل فضای مجازی تلقی کرد. این درحالی است که یکی از ساده‌ترین وعده‌های انتخاباتی پزشکیان رفع فیلترینگ و کاهش محدودیت‌های فضای مجازی بود و انتظار می‌رفت که در یک سال گذشته اقدام موثری در این زمینه صورت دهند.

در مجموع نشست اخیر پزشکیان با فعالان رسانه‌ای نشان‌دهنده اراده دولت برای پیشبرد دیپلماسی فعال، حفظ وحدت داخلی و مدیریت منطقی چالش‌های اقتصادی، امنیتی و اجتماعی بود.

خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
برچسب ها: مسعود پزشکیان
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۲
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۵۵ - ۱۴۰۴/۰۶/۰۸
0
0
پیام پزشکیان به اصلاطلبان ورای دهندگانش درکشوراین بود که من الان تدارکچی هستم وازدستم کاری بر نمی آید و حالا اصلاح طلبان باید وضع خودشان راباملت ورای دهندگان به پزشکیان مشخص کنند
داریوش
|
United States of America
|
۱۳:۴۱ - ۱۴۰۴/۰۶/۰۸
0
0
رپرتاژ اگهی یک خبربمال این قبیله در نظر مردم ایران ارزشی ندارد
نظرات شما