تاریخ انتشار: ۲۰:۱۷ - ۰۹ خرداد ۱۳۹۶

اعتراض روسیه به روند تحقیق سازمان ملل درباره حمله شیمیایی به خان شیخون سوریه

وزارت امور خارجه روسیه روز سه شنبه در بیانیه ای به سازوکار تحقیق سازمان ملل متحد در مورد حمله شیمیایی خان شیخون سوریه، اعتراض کرد.

رویداد۲۴ سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی به نقل از نماینده رهبر معظم انقلاب درحج و زیارت گفت: بیمه حجاج تا 200 میلیون تومان افزایش یافت.

بیانیه اداره کل اطلاعات و مطبوعات وزارت امور خارجه فدراسیون روسیه در مورد پرونده شیمیایی سوریه به شرح زیر است:

روز 23 ماه مه (دوم خرداد ماه)، شورای امنیت سازمان ملل متحد در ادامه بررسی پرونده شیمیایی سوریه تشکیل جلسه داد و جلسه سه جانبه اعضای دایم شورای امنیت خواستار آماده کردن گزارشی در مورد این حوادث شیمیایی شد به صورتی که علیه دولت سوریه و علیه روسیه باشد.
حاضران در این جلسه دوباره بر این موضوع تاکید کرد که گویا دمشق علاقه ای به پیدا کردن واقعیت نداشته و در نتیجه این ادعا را مطرح کردند که در چهارم آوریل سال 2017 (15 فروردین ماه 1396) از گاز سارین برای حمله به شهروندان در استان ادلب سوریه استفاده شده است.
نمایندگان ایالات متحده آمریکا، بریتانیا و فرانسه به وضوح در برابر این موضوع که این حکم بدون تحقیقات محلی صادر شده است، مقاومت می کردند و بر این باور بودند که مسئولیت دولت بشار اسد را در حمله شیمیایی به خان شیخون نمی توان منکر شد.
وزارت امور خارجه روسیه در اعتراض به عملکرد نمایندگان آمریکا، انگلیس و فرانسه، اعلام کرد: این کشورها به جای تحقیقات محلی، صحنه حادثه را برای خود تصور کرده اند و پس از گذشت 2 ماه از حمله شیمیایی به خان شیخون، برای رفتن به این محل هیچ اقدامی نکردند تا قبل از تصمیم گیری در مورد حادثه ای با این اهمیت بین المللی، اوضاع و احوال آن محل را از نزدیک ارزیابی کنند.
از طرف دیگر نمایندگان کشورهای غربی پیشنهاد بازرسی محلی از پایگاه هوایی شعیرات را نیز قبول نکردند که به ادعای خودشان، ماده شیمیایی سارین که علیه خان شیخون استفاده شده در این پایگاه هوایی انبار شده بود.
وزارت امور خارجه روسیه از به تاخیر افتادن اعزام بازرسان هیئت حقیقت یاب سازمان منع سلاح های شیمیایی به بهانه فقدان امنیت، به خان شیخون متاسف است. از طرف دیگر برنامه مشترک ساز و کار تحقیق سازمان ملل متحد برای تحقیقات محلی و مصاحبه با افراد محلی به منظور جمع آوری مدارک لازم برای اثبات این ادعا، اجرا نشده است.
بیانیه وزارت امور خارجه روسیه حاکیست: موضع روسیه بسیار روشن است و خواستار بررسی در چارچوب کمیته حقیقت یاب سازمان منع سلاح های شیمیایی و سازوکار تحقیق سازمان ملل است.
بدین ترتیب کلیه عملیات تحقیق، روش های حقیقت یابی و رویه های کشف حقیقت ذکر شده در قطعنامه های شورای امنیت سازمان ملل متحد، منشور سازمان منع سلاح های شیمیایی و کنوانسیون سلاح های شیمیایی باید به صورت تمام و کمال اجرا شود.
وزارت امورخارجه روسیه در این بیانیه خواستار بازرسی خان شیخون و پایگاه هوایی شعیرات شد. نخست به این علت که آنها مکان های رخ دادن این عمل وحشیانه است و دوم اینکه گفته می شود این پایگاه هوایی ارتباط مستقیم با این حمله شیمیایی دارد.
وزارت امورخارجه روسیه بر این باور است که گزارش هیئت حقیقت یاب سازمان منع سلاح های شیمیایی و سازو کار تحقیق سازمان ملل متحد در مورد این حمله غیر انسانی به طور غیر موثق تهیه شده و برای تهیه آن با شاهدان مشکوک و قربانیان غیر واقعی مصاحبه شده است که به هیچ وجه قابل قبول نیست.
منابع سازمان های مردم نهادی که در این گزارش به آنها استناد شده است، از مدت ها قبل با گروه های تروریستی ارتباط و همکاری داشته اند.
وزارت امور خارجه روسیه در اعتراض به روند تهیه گزارش سازمان ملل متحد، می گوید: برای تهیه گزارش نباید شبیه سازی شود و به طور یقین باید تحقیقات محلی صورت گیرد، در غیراین صورت، گزارش نادرست بوده و برای اهداف سیاسی تهیه شده است.
وزارت امور خارجه روسیه در مورد بازدید از پایگاه هوایی شعیرات، یادآور شد: این نهاد در اوایل ماه آوریل سال 2017 ضمانت رسمی به هیئت حقیقت یاب سازمان منع سلاح های شیمیایی داد و برنامه بازدید محلی را سازماندهی کرد. طبق مفاد آیین نامه هیئت حقیقت یاب سازمان منع سلاح های شیمیایی و بخش ششم ضمیمه دستور کار صدور تاییدیه در مورد کنوانسیون سلاح های شیمیایی، گروه تحقیقاتی سازمان منع سلاح های شیمیایی حق دارند به مناطقی که حمله شیمیایی صورت گرفته است، اعزام شوند.
وزارت امور خارجه روسیه اظهار داشته که هیچکدام این سازوکارهای تحقیق سازمان ملل متحد و هیئت حقیقت یاب سازمان منع سلاح های شیمیایی اجرا نشده است.
این بیانیه با یادآوری قطعنامه شماره 2319 شورای امنیت که در بند ششم آن به عدم تحقیقات مشترک سازمان ملل متحد و سازمان منع سلاح های شیمیایی اعتراض شده است، افزود: بندهای سوم، چهارم و هفتم قطعنامه 2235 شورای امنیت که خواستار دسترسی به مناطق مزبور شده، نادیده گرفته شده است.
کشورهای غربی با طرح ادعای واهی حمله شیمایی نیروهای دولتی سوریه در 15 فروردین ماه به شهروندان و غیرنظامیان شهرک خان شیخون در استان ادلب، دولت سوریه را محکوم کردند و ارتش آمریکا پیش از تحقیق در باره این حادثه و مشخص شدن عامل آن، پایگاه هوایی الشعیرات سوریه را هدف حملات موشکی قرار داد.

منبع: ایرنا
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
نظرات شما
captcha