نخست وزیر سابق تایلند تبرئه شد
رویداد۲۴-دادگاه عالی تایلند 'سوماچی وانگساوات' نخست وزیر اسبق این کشور را از اتهام سرکوب اعتراضات ضد دولتی در سال 2008 تبرئه کرد، اما مخالفان خشم خود را از این رای نشان دادند.نخست وزیر اسبق تایلند به همراه سه نفر دیگر از جمله معاون نخست وزیر و دو فرمانده پلیس متهم به سوءاستفاده از قدرت برای سرکوب مرگبار زردجامگان در اعتراضات 9 سال پیش شده بودند.
در اثر خشونت ها در 7 اکتبر سال 2008 که زردجامگان مانع ورود نخست وزیر به پارلمان شدند، 2 نفر کشته و 417 نفر دیگر زخمی شدند.
به نوشته روز پنجشنبه تارنمای روزنامه های 'بانکوک پست' و 'نیشن'، دادگاه عالی تایلند اتهامات علیه این افراد را رد و اعلام کرد که معترضان در روز درگیری در سال 2008 مسیر پارلمان را مسدود کرده بودند.
دادگاه تصریح کرد که متهمان قصد وارد آمدن جراحت و مرگ و میر به افراد را نداشتند.
نخست وزیر اسبق تایلند پس از حکم دادگاه عالی تایلند در رد اتهامات، گفت که احساس می کند عدالت هنوز وجود دارد. او از هوادارانش که از صبح چهارشنبه به سمت دادگاه آمده بودند، تشکر کرد.
این اتهام سال 2015 توسط کمیسیون ضد فساد به عنوان شاکی پرونده، 'سوماچی وانگساوات' را نشانه گرفت و نخستین جلسه دادگاه نیز سال 2016 برگزار شد.
به نوشته تارنمای روزنامه 'نیشن'، مخالفان رای دادگاه تایلند خواستار تجدیدنظر در این رای شدند.
رهبران زردجامگان تایلند طرفدار حزب دمکرات خواستار تجدیدنظر در رای حادثه سال 2008 شدند.
دولت تایلند در آن دوره رئیس پلیس را در ارتباط با نحوه برخوردش با تظاهرات ضد دولتی که منجر به بسته شدن دو فرودگاه اصلی بانکوک شد از پست خود برکنار کرد.
این وضعیت در حالی در سال 2008 روی داد که تایلند از زمانی که 'تاکسین شیناواترا' نخست وزیر این کشور در سال 2006، با یک کودتای نظامی از کار برکنار شد در تلاطم سیاسی به سر می برد.