تاریخ انتشار: ۱۸:۰۶ - ۲۵ مرداد ۱۳۹۶
تعداد نظرات: ۲ نظر
گزارش کامل بررسی صلاحیت وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی

ربیعی: وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی لبه تعامل و ارتباط با مردم است

نمایندگان مجلس شورای اسلامی بررسی صلاحیت علی ربیعی وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی را آغاز کردند.
ربیعی: وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی لبه تعامل و ارتباط با مردم است
رویداد۲۴-نمایندگان مجلس شورای اسلامی بررسی صلاحیت علی ربیعی وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی را آغاز کردند.

مجلس شورای اسلامی پس از بررسی صلاحیت وزیران پیشنهادی آموزش و پرورش، ارتباطات و فناوری اطلاعات، اطلاعات، امور اقتصادی و دارایی، امور خارجه و بهداشت و درمان، بررسی صلاحیت علی ربیعی وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی را آغاز کردند.

به گزارش ایسنا علی ربیعی 62 ساله، دکترای مدیریت دارد و وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی ایران، مشاور رئیس‌جمهور در امور اجتماعی، معاون حقوقی و پارلمانی وزیر اطلاعات، مسئول اجرایی و کمیته تبلیغات دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی را در کارنامه خود دارد.

در بررسی صلاحیت وزیران پیشنهادی ابتدا مخالفان و موافقان به بیان سخن می‌پردازند سپس وزیر پیشنهادی از خود دفاع می‌کند.

مخالف/ رجبی: صندوق‌های بازنشستگی نباید در هم ادغام شوند

نماینده مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی گفت: عدم ادغام صندوق‌های بازنشستگی برای کارگران حیاتی است و نمی‌تواند در هم ادغام شود.

فرج‌الله رجبی در مخالفت با وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی، با تشریح چالش‌های وزارت تعاون گفت: برخی از چالش‌های این وزارتخانه، فراوزارتخانه‌ای است و باید با کمک هیات دولت حل شود. بیکاری مسئله اصلی کشور است. بیکاری را نمی‌شود فقط از وزارت تعاون خواست چون پارامترهای غیرقابل کنترل آن از وزارتخانه تعاون فراتر است. نمی‌دانم چرا شما خودتان را برنامه‌ریز برای این مسئله می‌دانید.

وی ادامه داد: بخش تعاون برای جلوگیری از هر گونه زیاده‌خوابی و انباشت و تکاثر سرمایه‌ها باید در اقتصاد کشور تاثیرگذار باشد. 26 سال است با مسائل تعاونی‌ها آشنا هستم. بنده در حوزه ساختمان یکی دو تعاونی سراغ دارم که جان سالم به در بردند. مشکلات این بخش باید از طریق اعمال حاکمیت حل شود. اعمال حاکمیت در چیست؟ تعاونی‌های نابسامان و ناتوان خودشان به بخش اقتصاد آویزان شده‌اند. این تعاونی‌ها یا باید ادغام شوند یا باید تعطیل شوند یا باید توانمندی‌های‌شان اضافه شود.

رجبی صندوق‌های بازنشستگی را از معضلات کشور دانست و افزود: چرا دولت دعوای بین وزارتخانه‌های بهداشت و تعاون در زمینه تداخل منافع و مسئولیت‌ها را رها کرد و به مجلس واگذار کرد. عدم ادغام صندوق‌های بازنشستگی برای کارگران حیاتی است و نمی‌تواند در هم ادغام شود.

رجبی از ربیعی پرسید که چه برنامه‌ای برای گرفتن مطالبات سازمان تامین اجتماعی از دولت دارید، گفت: قانون بازنشستگی پیش از موعد باید اصلاح شود. بازنشستگان با حقوق پایین‌تر حق جوانان را در بازارکار اشغال می‌کنند. 500 هزار مهندس در کشور حضور دارند که سالی 20 درصد اعضای آنان اضافه می‌شود، چه برنامه‌ای برای بیمه کردن آنان دارید؟

موافق/ حسنی: ربیعی برای برقراری امنیت اجتماعی شب‌ها در وزارتخانه می‌خوابد

نماینده مردم رشت در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه آرامش در عین رکود گسترده برقرار است، گفت که دیگر خبری از اعتصابات کارگری نیست.

محمدصادق حسنی در موافقت با وزیر پیشنهادی کار گفت: دولت قبل از هدفمندی فرار کرد اما وزارت رفاه دولت تدبیر و امید یارانه چهار میلیون نفر را حذف کرد البته ما انتظار داشتیم تعداد یارانه بیشتری را حذف کنند ولی آیا باید به آن نمره قبولی داد یا خیر؟ حداقل دستمزد کارگران بیش از تورم یا کمتر از آن افزایش یافته است. آیا به این نمره قبولی می‌دهید یا مردودی؟

وی با بیان اینکه اشتغال پایدار در ارتباط نزدیک با رشد اقتصادی تصریح کرد: در دوره‌های نهم و دهم منابع درآمدی بالای کشور به جای سرمایه گذاری به هزینه‌های جاری اختصاص یافت. در آن دوره ۸۰ درصد درآمد دولت صرف هزینه‌های جاری شد و از سویی تاثیر اشتغالی سرمایه گذاری قدری زمان‌بر است. در سال ۸۴ جمعیت شاغل کشور ۲۰ میلیون و ۸۰۰ هزار نفر بود که در سال ۹۱ به ۲۰ میلیون و ۶۰۰ هزار نفر کاهش یافت و امسال به ۲۳ میلیون و ۳۰۰ هزار نفر رسیده است.

حسنی گفت: آقای ربیعی برای چهار سال آینده برنامه کاملی ارائه کرده و در این برنامه اشتغال فراگیر و مشارکت همه دستگاه‌ها را پیش بینی کرده است.

موافق/ موسوی: ربیعی در دوران مسئولیتش ۳۰ دستور العمل مبارزه با فساد داشته است

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی ارتقای شفافیت را از دستاوردهای دوران مسئولیت ربیعی در دوران وزارت رفاه دانست و گفت که وی ۳۰ دستور العمل و بخشنامه مبارزه با فساد داشته است.

سید فرید موسوی در موافقت با وزیر پیشنهادی کار اظهار داشت: همگان می‌دانند که پیش از دولت یازدهم چه وضعیت اسفباری حاکم بود امروز ارتقای شفافیت که از مهمترین اقدامات برای مبارزه با فساد است مورد توجه قرار گرفته و در راستای ایجاد شفافیت اطلاعات به روز قابل دستیابی است.

وی با بیان اینکه ربیعی در دوره مسئولیت خود ۳۰ دستور العمل و بخشنامه مبارزه با فساد صادر کرده است گفت: ایشان ممنوعیت دو شغله بودن را پیگیری کرد، کمیته صیانت از سرمایه‌ها در شستا برای جلوگیری از هرگونه فساد، فعال کرد و در چهار سال آینده طرح های حسابرسی و حسابرسان داخلی در کلیه شرکت‌ها اجرا شد و وزارت تعاون و مدیرانش بیش از هر کس مدعی برگرداندن اموال تاراج شده هستند.

موسوی اظهار داشت: اگر مجددا به تیم آقای ربیعی اعتماد کنیم حسب برنامه‌های صورت گرفته دستاوردهای حاصله برای ملت ملموس‌تر خواهد بود.

موافق/ محمودی شاه‌نشین: مسئولیت‌پذیری «ربیعی» بر کسی پوشیده نیست

نماینده مردم شهریار در مجلس با اشاره به عملکرد موفق وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت:‌ ثبات در مدیریت تامین اجتماعی از اقدامات موفق ربیعی در وزارت تعاون و کار بوده است .

محمد محمودی شاه‌نشین در موافقت وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت:‌ وزارت کار یکی از مهمترین وزارت خانه های دولت است و مسائل مربوط به بازنشستگان، مقابله با آسیب های اجتماعی، مهارت جویندگان کار و ... همه در حوزه مسئولیت این وزارت خانه قرار می گیرد.

این نماینده مجلس افزود:‌ بی شک مسئولیت پذیری ربیعی و دلسوزی و حضور او در سنگرهای انقلاب بر کسی پوشیده نیست.

وی ادامه داد: اقدام ربیعی در بودجه ۹۶ در مورد سه برابری مستمری مددجویان و اختصاص ۴ هزار میلیارد تومان به این بخش جای تقدیر دارد. همچنین صدور شناسنامه اقتصادی و الکترونیکی بسیار مسئله مهمی است.

محمودی شاه‌نشین گفت: شاید آقای ربیعی راضی نیستند که این را بگویم اما باید عرض کنم که در طول این ۴ سال، ‌۵۰۰ میلیون تومان حقوقی که حق جلسات و مزایا بوده را به حساب سازمان تامین اجتماعی واریز کردند.

ربیعی: بهبود روابط دولت و ملت به فعالیت این وزارتخانه بستگی دارد 

وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی لبه تعامل و ارتباط با مردم است و بهبود روابط دولت و ملت به نوع فعالیت و کار این وزارتخانه بستگی دارد.

به گزارش خبرنگار سیاسی ایلنا، علی ربیعی وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی در صحن علنی مجلس شورای اسلامی و در جریان رسیدگی به صلاحیت وزرای پیشنهادی ضمن‌گرامی داشت یاد و خاطره امام و شهدا به ویژه شهدای کارگر و بهزیستی گفت: وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی بیشترین تعامل را با اقشار مختلف جامعه دارد و طبیعی است بیش از هر وزارتخانه دیگری به چشم بیاید و مورد نقد قرار بگیرد.

او با بیان اینکه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی لبه تعامل و ارتباط با مردم است و بهبود روابط دولت و ملت به نوع فعالیت و کار این وزارتخانه بستگی دارد، اظهار داشت: در نطق رئیس جمهور، معاول اول رئیس‌جمهور و پیش از آن در سخنان رهبری در مراسم تنفیذ، موضوعات مختلفی را شنیدیم که در این سخنان چهار موضوع اصلی از هفت موضوع مرتبط با ماست.

وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی بحران فقر مطلق، بحران آسیب‌های اجتماعی، بحران صندوق‌ها و بحران بیکاری را از موضوعات اصلی کشور دانست و تصریح کرد: این چند موضوع، هم مورد توجه هیات دولت و هم مجلس و هم قوه قضاییه است که به طور کلی موضوع مورد توجه حاکمیت است و در این حوزه، کانون حل آن وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی است.

ربیعی با اشاره به اظهارت رجبی نماینده شیراز که در مخالفت با او سخن گفته بود، خاطرنشان کرد: آقای رجبی گفتند چرا مسئولیت امری را می‌پذیری که همه اختیارات آن در حیطه شما نیست.

او در تشریح سیاست‌های اجرا شده برای مبارزه با بحران فقر ابراز داشت: می‌توان سیاست‌های فقرزدایی را به سه دسته تقسیم کرد؛ سیاست‌های جبرانی، سیاست صدقه‌ای و سیاست هدفمندی. ما در این سال‌ها در این حوزه پول هزینه‌ کرده‌ایم اما با پول‌پاشی بحران فقر و اشتغال حل نمی‌شود. این فرایند امروز نیز ادامه پیدا کرده است.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان آنکه این وزارتخانه صاحب نظریه و ایده است، عنوان کرد: نظریه بخشی از کار و تلاش برای نیل به هدف است. وقتی هم در دانشگاه قرار می‌گیریم، به فصل دوم که می‌رسیم، می‌گوییم برو جلو و توجهی به فصل دو نداریم در حالی که سیاست‌های رفاهی نظریه دارد و هر سیاست توسعه‌ای بدون برنامه توسعه شکست می‌خورد.

ربیعی افزود: برنامه ملی فقرزدایی و برنامه جامع حمایت از محرومین با تکیه بر آسیب‌های اجتماعی و برنامه حمایت از مناطق محروم با تکیه بر منطقه‌گرایی از جمله برنامه‌های ماست.

علی ربیعی خاطرنشان کرد: توانمندسازی و مهارت سازی و توسعه مهارت انسانی و صیانت از منابع مادی و حفظ کارگاه‌های اجتماعی و توسعه تعاون ، فرهنگ و تامین اجتماعی چند لایه جزو برنامه‌های ما بود که با تمام این‌ها قصد امحای فقر مطلق را داشته‌ام که این موضوع مورد تاکید رهبری نیز بود . نظام تامین اجتماعی چند لایه ، بیمه، صندوق های بازنشستگی حتی برنامه اشتغال که بعدا راجع به آن صحبت می کنم موثرترین کارهای ماست که می توانیم با برنامه‌ریزی و کمی سرمایه گذاری آن‌ها را انجام دهیم و فقر مطلق را امحاء کنیم.

وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: من مسئول فقر غذایی،‌ فقر حرکتی، فقر عاطفی و اشتغال هستم باید به توانمندسازی در موضوع‌های مختلف توجه کرد مخصوصا در فقر سلامت حمایت از معلول یعنی مقابله با فقر حرکتی، حمایت از فرزند و زن بی‌سرپرست یعنی مقابله با فقر عاطفی، امحای فقر، آرمان انقلاب است که آرزوی رهبر و امام راحل و رییس جمهور می‌باشد .

او افزود: من در همین جا از آقای لاریجانی تقاضا می‌کنم با توجه به اینکه ما آمادگی انجام این کارها را داریم، کارگروه مشترکی برای مساله فقر تشکیل شود که سرافرازانه بگوییم نتیجه آن از بین بردن مساله فقر شده است.

ربیعی ادامه داد: من در این مدت اطلس مسائل اجتماعی را در سطح محلی تولید کرده‌ام، خیریه‌ها و نهادهای مدنی دو برابر شده است من با شناختی که از مقوله امنیت دارم، امنیت اجتماعی را همسطح امنیت ملی می‌دانم. مسائل مربوط به ساحت فرهنگ در ساحت اجتماعی حل می‌شود نه در ساحت امنیتی مطالبات اقوام و قومیت ها باید مورد توجه قرار گیرد برنامه‌هایی برای فقر هم پوشان در مناطق مرزی خواهم داشت .

او افزود: در این مدت اشکال مختلف فقر را شناسایی کرده‌ام. ۴ سال است که نرخ افزایش مزد بر تورم پیشی گرفته است و ۶۷ درصد بین مزد و تورم فاصله است. توسعه اقتصادی بازنشستگان و کارگران صورت گرفته قدرت خرید آنها فرو افتاده من برای این کار گفتمان‌سازی کردم یازده میلیون حاشیه‌نشین را بیمه کردیم .

ربیعی تاکید کرد: امروز دفترچه بیمه در حکم دفترچه هویت اشخاص است حتی در خانه یکی از هموطنان بلوچ خود دیدیم که این فرد دفترچه بیمه را به روی شناسنامه خود گذاشته است که در حکم دفترچه هویتی به آن نگاه می‌کند. در این مدت حقوق بازنشستگان را افزایش دادیم. ۱۷۰ هزار کودک بازمانده از تحصیل را شناسایی کردیم که با همکاری آقای فانی این مساله را پیگیری می‌کنیم.

او تشریح کرد: یک روز یک نفر تعریف می‌کرد که از دولت به من زنگ زدند و گفتند که در رابطه با فرزندت با تو کار داریم اول ترسیدم اما از وقتی که شنیدم از وزارت رفاه است آرام گرفتم. البته این فرد آدم مرفهی بود که کودکش به علت معلولیت از تحصیلش بازمانده بود و تعریف می‌کرد که وقتی شنیدم که کسی از دولت زنگ زده که چرا فرزند تو به مدرسه نمی‌رود خوشحال شدم که این گونه به فکر هستند .

ربیعی یادآور شد : مهمترین برنامه من در حوزه فقر کاهش انواع فقر است. با همه توان طرح سلامت را اجرا می‌کنم و نمی‌گذارم هیچ گاه زمین بماند. این اشکالات مربوط به کمبود امکانات است. هیچ ساختاری بدون اشکال نیست شاید ما به دلیل تشنگی که در این زمینه‌ها داشتیم سریع عمل کردیم.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی ادامه داد: طرح تکاپو بر وضعیت منطقه‌ای طرحی است که دولت آن را مصوب کرده و در اقتصاد می‌تواند گام‌های موثری باشد.

او خطاب به نمایندگان گفت: عزیزان شاید ۳ سال پیش را یادتان بیاید که در یک جلسه غیرعلنی صحبت کردم و گفتم ما با رشد اشتغال منفی روبرو هستیم. با رشد اشتغال کلاسیک نمی‌توان سالانه ۴۰۰ هزار شغل ایجاد کرد ما باید از الگوی رشد فراگیر استفاده کنیم که ۹۷۵ هزار شغل باقی مانده ایجاد شود.

ربیعی تاکید کرد: برای عرضه و تقاضا برنامه‌های ده‌گانه اشتغال را داریم. نمایندگان انتقاد کردند که طرح کارورزی درست نیست. اتفاقا باید بگویم این یک مدل جهانی است من از همه کارشناسان دانشگاه‌های معتبر دعوت کردم از ۵۲ کارشناس خارج از کشور نیز برنامه خواستم تا این طرح آماده شد.

او خطاب به رئیس مجلس گفت: آقای لاریجانی یک خواهش از مجلس دارم اگر خدا توفیق داد و در خدمت شما بودم یک کمیته مشترک اشتغال تشکیل دهیم تا بتوانیم در این زمینه کارها را دنبال کنیم. در وزارتخانه تعاون، کار و رفاه اجتماعی که ریزش نیروهای آن اتفاق افتاد سال گذشته کمترین میزان چالش را داشتیم.

ربیعی با اشاره به تجمعات کارگری و مطالبات آنان گفت: سال ۱۳۵۴ من نیز جلوی وزارت کار تحصن کردم. همواره در این خیابان دوران اتحاد را پشت سر گذاشتیم. امروز کمترین دوران چالش میان کارگر و کارفرماست. اتحاد بخشی از سرمایه اجتماعی کشور است.

 وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در ادامه عنوان کرد: ۵۷ درصد هماهنگی در کار و ۳۳ و نیم درصد حوادث کار از سال ۹۲ به ۹۵ بیست و هفت درصد کاهش یافته است.

او در ادامه افزود: وزارتخانه تعاون، کار و رفاه اجتماعی باید جایی باشد که به رفاه مطلوب برسیم. سوال می‌کنند که چرا به رشد ۲۵ درصدی در رفاه نرسیده‌ایم؟ آیا اقتصاد ما بزرگ شده که رفاه ما هم بزرگ شود؟ ما دوران رکود را پشت سر گذاشتیم. اگر توفیق خدمت پیدا کنم برای تعاونی‌ها برنامه دارم و قصد افزایش آنها را دارم. در بخش تعاون روزنه‌های جدیدی ایجاد خواهیم کرد. مخصوصاً تعاون روستایی. تعاون را به سمتی می‌بریم که زمینه رشد آن به وجود آید.

ربیعی ادامه داد: اقای رجبی گفتند تعاونی‌ها مرده ما هم این را قبول داریم ما برای آنها و احیای‌ آنها برنامه ریختیم.

ادامه دارد...


ارسال به دوستان
نسخه چاپی
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۲
حیدرعلی پوریوسف
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۰۰ - ۱۳۹۶/۱۱/۱۲
0
0
جناب اقای ربیعی وزیر محترم تعاون وکارباسلام احترام من کارگر رسمی وزارت نفت هستم بیش از چهل سال سابقه دارم وزرات نفت پاداش پایان سالم را مطابق کارمندان پرداخت می کند خواهشمند است دستور فرماید به موضوع رسیدگی نمایند با تشکر پوریوسف
حسن همرنگ
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۱۳ - ۱۳۹۷/۰۲/۰۹
0
0
آقای ربیعی اینجانب حسن همرنگ کارگر پیمانکاری شرکت نازنین اهواز به مدیریت جلیلی نیک و کارفرمایی شرکت عملیات اکتشاف نفت به مدیریت آقای عالمی قرارداد ها را ۳ماهه میدهد و طرح طبقه بندی مشاغل را در قرارداد نوشته ولی اجرا نمیکند و اگر کسی قدارداد را امضا نکند وبه اداره کار مثل خود بنده شکایت کند اخراج میکند اینان بعد سه ماه از تمام شدن قرارداد قبلی آمدند ولی قرارداد را از یکم تیر زدند باز هم کسی نتوانست از آنها شکایت کند آقای ربیعی همکاران شما در اداره کار چه کاری میکنند که هر وقت برای شکایت یا احضار برای رسبدگی میروم با مدیر عامل شرکت پیمانکاری خوش و بش میکنند یعنی میشود قبول کرد کسی که چند دقیقه قبل با پیمانکار بگو بخند میکرده رای به ضرر پیمانکار صادر کنند اینجانب یک مظلوم ستمدیده مستضعف کارگر چرا کارمندان و پرسنل شما و خود شما رسیدگی نمیکنید اینجانب تا الان با وزیر محترم آقای ربیعی بالغ بر نوشتن دوازده شکوائیه به ایشان از طریقهای مختلف نوشتم ولی کو رسیدگی؟؟؟ من از شما گله دارم آقای ربیعی از رسیدگی و.... گله دارم میتوانم رو در رو به مردم از اشتباهات پرسنل شما و توهین کردن بعضی از پرسنل شما موقع رسیدگی بگویم و ثابت کنم
نظرات شما
captcha