تاریخ انتشار: ۱۹:۵۶ - ۰۳ شهريور ۱۳۹۶

محسن رضایی: امروز صحنه مبارزه فرهنگی ما با لیبرال‌ها و غرب‌زده‌هاست/ ارزش‌های انقلاب در خود جبهه انقلاب ضعیف شده است

آتش به اختیار یک جهاد و نیاز فرهنگی بر اساس شرایط ماست، امروز نیروهای انقلاب باید لبیک‌گوی رهبر معظم انقلاب باشند و مردم و انقلاب را از سختی‌ها عبور دهند.
رویداد۲۴-آتش به اختیار یک جهاد و نیاز فرهنگی بر اساس شرایط ماست، امروز نیروهای انقلاب باید لبیک‌گوی رهبر معظم انقلاب باشند و مردم و انقلاب را از سختی‌ها عبور دهند.دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام تأکید کرد: امروز در شرایطی قرار داریم که نخبگان، خبرگان، علما و اندیشمندان باید به کمک انقلاب بیایند و از نظر فرهنگی خلأهای فرهنگی را پر کنند.

محسن رضایی عصر امروز در نخستین نشست نخبگان و فعالان فرهنگی بسیج سراسر استان همدان با عنوان هیئت اندیشه‌ورز اصحاب عشق، با تبریک هفته دولت اظهار کرد: نخبگان، خبرگان، علما و اندیشمندان باید در مقابل هجمه‌ها یأس، تردید و خستگی‌های داخل خلأها را پر کنند و این مهم نیازمند خلاقیت فرهنگی است.

وی تصریح کرد: روشنفکران دینی- اسلامی، علمای متعدد و رزمندگان جبهه فرهنگی باید به جبهه بیایند و در جهات بزرگ فرهنگی شرکت کنند به طوریکه در این راستا استان همدان می‌تواند کارنامه موفقی از خود ارائه دهد و آتش به اختیار را از این جهت دید.

رضایی بیان کرد: گذشته تاریخی نشان می‌دهد سرچشمه‌های فرهنگسازی در ایران کجاست، از 100 سال پیش دو اندیشه در پاسخ به یک سوال بزرگ در ایران به وجود آمد؛ اینکه چرا عقب هستیم؟ و چطور می‌شود در ایران پیشرفت کرد؟ به طوریکه عوامل مختلف دست به دست هم داد تا دو سوال تاریخی و ملی، دو نگاه، دو رویکرد و دو فکر، یکی از بیرون به داخل و یکی از داخل به بیرون ایجاد شد.

وی افزود: برخی با نگاه وارد شده از بیرون مشکلات کشور را می‌دیدند و تحلیل می کردند، اسمش تجددخواهی بود که در زمان رضاشاه تبدیل به غرب‌زدگی و همراه با سکولاریسم و در زمان محمدرضاشاه با لیبرالیسم مخلوط شد.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، ادامه داد: نگاه تجددخواه غرب‌زده تا قبل از پیروزی انقلاب اسلامی یک اندیشه بسیار قوی اثرگذار بر تمام جنبه‌های زندگی بود و بیشتر بر موسیقی، ادبیات، فرهنگ و... زندگی ما تأثیر داشت.

وی با بیان اینکه اندیشه دوم اسلام سیاسی و اسلام انقلابی بود، اضافه کرد: دغدغه این اندیشه نیز همان سوال بود که چرا عقب هستیم و پیشرفت نمی‌کنیم؟ اما راه دیگری را پیش‌روی مردم می‌گذاشت و روش دیگری را پیشنهاد می‌داد. این اندیشه در حکومت، اداره کشور و اقتصاد حرف دیگری داشت؛ گاه دو اندیشه دست به دست هم می‌داد همچون زمان مشروطه و پس از اتمام کار هر کدام یک حرف می‌زدند که با دیگری متفاوت بود.

رضایی با بیان اینکه زمان ملی شدن صنعت نفت و 22 بهمن نیز دو اندیشه دست به دست هم دادند اما پس از آن حرف‌ها با هم یکی نبود، عنوان کرد: 100 سال است در درون جامعه ایران با یک درگیری فکری، اعتقادی و اندیشه‌ای برای سامان دادن زندگی، موسیقی، اقتصاد و ... مواجه هستیم.

وی با بیان اینکه همیشه دو نسخه نوشته می‌شد تا اینکه در بخشی از زندگی اندیشه غلبه کرد و امنیت، دفاع و سیاست با غلبه اسلام، انقلاب اسلامی سیاست را به دست گرفت، تصریح کرد: با غلبه اسلام انقلاب جمهوری اسلامی و مردم‌سالاری دینی به وجود آمد اما جنگ در اقتصاد و فرهنگ ادامه دارد.

وی با تأکید بر اینکه یک مبارزه نیز از بیرون داریم، ادامه داد: آمریکایی‌ها اکنون بزرگترین مشکلشان مبارزات درونی خودشان در زمینه مالیات، تأمین اجتماعی و ... است البته تمام آنها در اصول سرمایه‌داری و دموکراسی توافق دارند اما در اداره اقتصاد با هم مشکل داشته و از بیرون کسی با آنها کاری ندارد.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام بیان کرد: نخستین‌بار است که مطرح شده روس‌ها از بیرون در انتخابات آمریکا دخالت دارند اما ما طی 100 سال غیر از مبارزه در داخل یک مبارزه جدی هم از بیرون از مرزها در بُعد سیاسی، فرهنگی، اقتصادی و ... داشتیم.

وی با بیان اینکه مردم ما در دو صحنه در درون و بیرون از خانه می‌جنگند، یادآور شد: یک مبارزه در داخل خانه این است که تفکرات متفاوتی وجود دارد و نمی‌گذارد انقلاب در تمام ابعاد مسیر خود را طی کند و یک مبارزه در بیرون از مرزها با سرمایه‌گذاری‌های وسیع آمریکا، صهیونیست‌ها و انگلیس است به طوریکه می‌توان گفت هیچ جامعه ای اینگونه فشار از بیرون بر آن نیست و این مبارزه اکنون در حوزه فرهنگ و اقتصاد است و در سایر حوزه‌ها دست و پا می‌زنند اما نمی‌توانند کاری کنند.

رضایی با تأکید بر اینکه امروز صحنه مبارزه فرهنگی ما با لیبرال‌ها، غرب‌زده‌ها و آنهایی است که می‌خواهند با عینک بیرونی فرهنگ، معماری و ادبیات ایران را نگاه کنند، ادامه داد: صحنه دوم مبارزه این است که این گروه حامیانی در خارج دارند که با تمام ظرفیت به میدان آمده‌اند و امروز ابزار آنها از 10 سال پیش بسیار زیادتر شده است.

وی با بیان اینکه در گذشته می‌گفتیم ماهواره مشکل ما است اما امروز فضای مجازی ابزار بسیار قدرتمندی در دست آنهاست بنابراین در چنین شرایطی وظیفه نیروهای انقلاب، تعیین برنامه و اولویت‌های جبهه فرهنگی است، اظهار کرد: امروز با چند جبهه مواجه هستیم که خلأهایی را ایجاد کرده و آتش به اختیار یعنی پر کردن این خلأها به طوریکه رهبر معظم انقلاب از نیروهای انقلابی خواستند محکم به صحنه بیایند.

وی یأس، تردید و خستگی را  سه خلأ موجود دانست و ادامه داد: یکی از تعاریفم برای همدان تردیدشکنی در جنگ است، زمانی در اداره جنگ و آمدن نیرو به جنگ مسائلی پیش آمد، شهید صوفی را خواستم و گفتم ما نمی‌خواهیم مانور نیرو در تهران بدهیم، می‌خواهم در همدان نمایش قدرتی بدهیم که تردید را بشکنیم و آن لشکر که درست شد تردید را شکست.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام تصریح کرد: امروز روز تردیدشکنی، یأس‌شکنی و خستگی‌ناپذیری است که مورد نیاز امام جامعه، جامعه و مردم است و اینجا آتش به اختیار معنای تردیدشکنی، خستگی‌ناپذیری، زدودن یأس‌ها، روحیه دادن، امید دادن، تحرک بخشیدن و تشویق کردن به خود گرفته است.

وی با اشاره به پیشامد مسائل مختلف در دوران دفاع مقدس، یادآور شد: بارها در جبهه‌های جنگ سکوتی در خط مسلط می‌شد، یک بسیجی با آرپیجی بالای خاکریز می‌رفت تانک دشمن را می زد، بچه‌ها حمله می‌کردند، غلبه صورت می‌گرفت و جبهه عوض می‌شد.

رضایی با بیان اینکه گاهی دشمن همه چیز را از دست رفته، ارزش‌ها را از دست رفته، انقلابیون را منهدم شده‌ و ... نشان می‌دهد پس باید یأس‌شکنی شده، تردیدها زدوده و خستگی‌ها کنار رود، عنوان کرد: مشکل دیگر هجمه طرف مقابل از داخل و بیرون است به طوریکه امروز دارند هشت سال دفاع مقدس، امام(ره) و انقلاب را تحریف می‌کنند، می‌گویند امام(ره) گفته است من حرفی ندارم با آمریکا رابطه برقرار شود، چه زمانی امام راحل اینگونه فرموده‌اند؟!

وی با تأکید بر اینکه دشمنان به دنبال تخریب چهره انقلاب، هشت سال پرافتخار، وضعیت رهبری، نیروها و ارزش‌های انقلاب هستند چرا که آن زمان می‌گفتند چماق به دست الان می‌گویند خشونت‌طلب، اظهار کرد: اکنون در مقابل تخریب‌ها و تحریف‌ها خلأ وجود دارد بنابراین آتش به اختیار یعنی باید با این خلأها مبارزه کرد، صحنه‌هایی در جبهه خالی است و دشمن دارد می‌آید، باید آن صحنه‌ها را پر و مبارزه کرد.

رضایی با اشاره به انواع آتش به اختیار در سه نوع تاکتیکی، عملیاتی و راهبردی تصریح کرد: در آتش به اختیار تاکتیکی کارهای بسیاری می‌توان انجام داد البته باید دید رهبر معظم انقلاب اولویت اصلی این موضوع را کجا می‌بینند؛ در آتش به اختیار تاکتیکی یعنی روش‌ها و روش تبلیغی نو شود که کالبدشکافی آن به‌روز کردن شکل، نحوه ارتباط‌گیری با مردم و جوانان است به طوریکه ارتباط‌گیری، روش‌های تبلیغی و تصویرسازی از نظر تاکتیکی به معنی آتش به اختیار تاکتیکی است.

وی ادامه داد: آتش به اختیار عملیاتی، سطح دوم راه است بدان معنا که یک هدف فرهنگی را تعیین می‌کنید و بسیج می‌شوید هدف را تأمین کنید به طوریکه طی دو سال اخیر رهبر معظم انقلاب فرمودند دشمن دارد نفوذ می‌کند برای عملیات فرهنگی باید یک عملیات فرهنگی صورت گیرد و تقسیم کار شود بنابراین یک گروه از ناحیه شعر، ادبیات و...، عده‌ای تئاتر، سینما و ... اما یک هدف مشترک داشته باشید.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام آتش به اختیار راهبردی را بالاتر از دو سطح دیگر دانست و تصریح کرد: این امر میزانی از مسائل، باورها، اعتقادات و ارزش‌ها را در برمی‌گردد به طوریکه نمی‌توانیم از مستضعفان و عدالت حرف بزنیم و به گونه‌ای دیگر عمل کنیم، نمی‌توانیم از ارزش‌های انقلاب سخن بگوییم و خلاف آن عمل کنیم، در گذشته انقلابی‌گری و شهادت‌طلبی بود، هرکسی را فرمانده می‌کردیم اول جانشین خود را انتخاب می‌کرد اما الان به سر جانشینان خود می‌زنیم و نمی‌گذاریم رشد کنند.

وی با تأکید بر اینکه ارزش‌های انقلاب در خود جبهه انقلاب ضعیف شده است، گفت: باید صادقانه به ارزش‌ها برگردیم، به لذت شهادت‌طلبی و انس با قرآن برگردیم، اگر به اینها برنگردیم خلأ راهبردی را نمی‌توانیم پر کنیم.

وی با بیان اینکه در آتش به اختیار تنها این نیست شعار دهیم البته این هم هست، افزود: رهبری کار سطح پایین را طرح نمی‌کنند؛ یعنی در سه سطح باید کار را انجام دهیم، سه سال پیش که دوباره لباس سپاه به تن کردم، گفتم برای احیای ارزش‌های انقلاب آمده‌ام.

رضایی با تأکید بر اینکه قدرت ما از یک سرچشمه جوشانی برمی‌خیزد که اسمش اسلام انقلابی است که همه چیز را زنده می‌کند، اظهار کرد: اگر اسلام انقلابی ضعیف شود قدرتمان را از دست می‌دهیم پس امروز باید نیروهای فرهنگی به طور جدی یک تعهد و تصمیم بر یک حرکت جدید به طور کوبنده در بُعد عملیاتی، راهبردی و تاکتیکی داشته باشند.

وی با بیان اینکه کار فرهنگی را نمی‌توانیم بدون روحیه جهادی انجام دهیم، اضافه کرد: در رابطه با کنسرت‌ها، نظام شهری و شهرسازی چه پیشنهادها و الگوهای غربی به جوانان ما می‌دهند، در اسلام انقلابی سینما، تئاتر، فرهنگ، ادبیات و... برای زندگی مردم ما حرف دارد.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به سخنان، رهنمودها و سیاست‌های کلی رهبری درباره آموزش و پرورش و دانشگاه‌ها، خاطرنشان کرد: این سیاست‌ها نوشته شده اما عمل نمی‌شود چرا که برخی می‌خواهند نسخه دیگری بنویسند و عمل کنند.

وی با تأکید بر اینکه امروز به جهاد و نهضت فرهنگی نیازمندیم، یادآور شد: آتش به اختیار یک جهاد و نیاز فرهنگی بر اساس شرایط ماست، امروز نیروهای انقلاب باید لبیک‌گوی رهبر معظم انقلاب باشند و مردم و انقلاب را از سختی‌ها عبور دهند.

وی در بخش پایانی سخنانش استان همدان را یکی از کانون‌های تولید فرهنگی انقلاب اسلامی عنوان کرد و گفت: همدان در زمینه آفرینش حماسه، معنویت، ادبیات و فرهنگ انقلابی جزء استان‌های اول انقلاب و ایران بوده و هست.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام بیان کرد: فرماندهان شهید، علمای شهید، رزمندگان بسیجی و شهید، بسیجیان استان همدان و 8 هزار شهید استان همدان بُعد فرهنگی دارند و با قرآن و نهج‌البلاغه مأنوس بودند، در حماسه‌آفرینی، شجاعت و انس با خدا سلامت و پیشتاز بودند.
نظرات شما
پیشخوان