تاریخ انتشار: ۱۹:۵۹ - ۰۷ آذر ۱۳۹۶

حمله به مواضع داعش، راه حل بحران تروریسم نیست

آنچه باید دولت عبدالفتاح سیسی به آن توجه کند این است که تهدید از سوی افراط‌گراها در آن ناحیه همچنان بر جایش ثابت است.

رویداد۲۴-آنچه باید دولت عبدالفتاح سیسی به آن توجه کند این است که تهدید از سوی افراط‌گراها در آن ناحیه همچنان بر جایش ثابت است. / به حمله تروریستی روز جمعه به مسجد صوفی شمال سینای، که در تاریخ معاصر این کشور مرگبارترین حمله تروریستی است، به اندازه کافی توجه نشده است. این حمله که مقامات مصری می‌گویند در آن بیش از 300 نفر کشته و تعداد دیگری نیز زخمی شده‌اند، یکی از بدترین اتفاق‌هایی است که طی سال‌های اخیر در جهان افتاده‌است. با وجود همه رخدادهای تروریستی متعددی که در منطقه آشوب‌زده و خونین خاورمیانه رخ می دهد، این اتفاق با چنین گستردگی‌ای بی‌سابقه است. نه تنها تعداد کشته شده‌ها و خشونت به کار رفته در این کشتار، بلکه هدف این حمله تروریستی یعنی مسلمانان صوفی نیز بر بی‌سابقگی این حمله می‌افزاید.

انگیزه این حمله همچنان نامشخص است و البته ممکن است که چند وجهی باشد. داعش به صوفی‌ها به عنوان دشمن نگاه می‌کند و حتی چندی پیش در مصاحبه‌ای با فرمانده محلی سینای اعلام کرده بود که جنگیدن با صوفی‌ها اولویتش است. البته برخی معتقدند که این حمله انتقام داعش از صوفی‌هاست که همکاری با پیکارجویان را نپذیرفتند.

با افزایش حلقه خشونت‌ها در سینای شمالی، می‌توان گفت که این بحرانی است که طی دهه‌ها ایجاد شده و در سال‌های اخیر تشدید یافته است. این منطقه به حاشیه رفته، نادیده گرفته شده و تحت فشار و سرکوب قرار گرفته است. نیروهای امنیتی این منطقه نیز به اندازه تروریست‌ها دست به خشونت می‌زنند. رقابت میان داعش و القاعده، همسایگی با لیبی منهدم‌شده که داعش در آن از هم فرو پاشید اما دوباره درصدد بازیابی قدرتش است و... عوامل دیگر وخیم شدن اوضاع سینای هستند.

تجربه نشان داده که بعد از هر حمله تروریستی‌ای دولت تلاش می‌کند تا مبارزه با تروریسم را جدی‌تر پیگیری کند. مصر نیز مصمم شد که بعد از این حمله بر مواضع داعش کوبنده‌تر بتازد. اما آنچه باید دولت عبدالفتاح سیسی به آن توجه کند این است که تهدید از سوی افراط‌گراها در آن ناحیه همچنان بر جایش ثابت است و قسم سیسی بر تاختن بی‌رحمانه بر داعشی‌ها نمی‌تواند این تهدید را برای همیشه از بین ببرد. 

منبع: ایران آنلاین
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
نظرات شما
captcha