تاریخ انتشار: ۱۳:۰۱ - ۱۰ آذر ۱۳۹۶

سالانه ظرفیت استفاده از چهارهزار پیوند وجود دارد اما فقط 900 پیوند انجام می شود

وزیر بهداشت : سالانه هشت تا ۹ هزار مرگ مغزی در کشور رخ می‌دهد که از این تعداد می‌توان از اعضا و جوارح چهار هزار نفر استفاده کرد.اما متاسفانه به دلیل اینکه در این حوزه کمتر کار شده فقط حدود ۹۰۰ پیوند عضو به سرانجام می‌رسد.

رویداد۲۴-وزیر بهداشت : سالانه هشت تا ۹ هزار مرگ مغزی در کشور رخ می‌دهد که از این تعداد می‌توان از اعضا و جوارح چهار هزار نفر استفاده کرد.اما متاسفانه به دلیل اینکه در این حوزه کمتر کار شده فقط حدود ۹۰۰ پیوند عضو به سرانجام می‌رسد.وزیر بهداشت با اشاره به وقوع سالیانه حدود ۹ هزار مرگ مغزی در کشور، بر لزوم فرهنگسازی از طریق رسانه‌ها در این حوزه تاکید کرد.

سیدحسن هاشمی در مراسم جشن نفس که صبح امروز در سالن همایش‌های بین المللی برج میلاد تهران برگزارشد از وجود ۲۵ هزار بیمار نیازمند به پیوند عضو در کشور که در لیست انتظار قرار دارند، خبر داد و گفت: متاسفانه سالانه هشت تا ۹ هزار مرگ مغزی در کشور رخ می‌دهد که از این تعداد می‌توان از اعضا و جوارح چهار هزار نفر از آنها استفاده کرد. باید توجه کرد که هشت عضو یک بیمار مرگ مغزی و ۵۳ ارگان او می‌تواند بیماران نیازمند پیوند را نجات دهد. بنابراین هر یک نفر از این چهار هزار نفر، می‌توانند هشت نفر را از مرگ نجات دهند، اما متاسفانه به دلیل اینکه در این حوزه کمتر کار شده و برای ترویج این سنت حسنه کم تبلیغ شده است، حدود ۹۰۰ پیوند عضو به سرانجام می‌رسد.

هاشمی با اشاره به عضویت  ۴.۵ میلیون نفر در انجمن اهدای عضو ایرانیان، تصریح کرد: در برخی کشورها یک سوم جمعیت برای اهدای عضو داوطلب می‌شوند. من معتقدم که در این زمینه رسانه‌ها، صدا و سیما و ... می‌توانند فرهنگسازی کنند. در گذشته ۹۰ درصد از موارد پیوند کلیه از افراد زنده انجام می‌شد.در حال حاضر نیز  در کشور ما ۵۷ درصد از موارد پیوند کلیه از افراد دچار مرگ مغزی دریافت می‌شود.

وزیر بهداشت همچنین به آمار اهدای عضو در سال جاری اشاره و اظهار کرد: امسال ۸۰۰ پیوند کبد و ۲۵۰۰ پیوند کلیه، ۱۲۰ پیوند قلب، ۳۰ پیوند پانکراس، چهار پیوند ریه، ۴۳ پیوند رود و ۱۰هزار و چهار مورد پیوند مغز و استخوان در کشور انجام شده است. همچنین به طور کلی در کشور تاکنون ۴۶ هزار پیوندکلیه، پنج هزار پیوند کبد، هزار پیوند قلب، ۱۴۰ پیوند ریه و ۹۰ هزار پیوند مغز و استخوان انجام شده است. 

منبع: ایسنا
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
نظرات شما
captcha