رئیس جمهور فرانسه خواستار انحلال نیروهای حشد شعبی عراق شد
رویداد۲۴-امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه که میزبان نیچروان بارزانی، نخست وزیر اقلیم کردستان عراق در نشست خبری مشترک با وی، از عراق خواست همه گروه های نظامی در این کشور از جمله حشد شعبی منحل شوند. این اظهار نظر رئیس جمهور فرانسه در حالی مطرح می شود که نیروهای حشد شعبی بخشی از نیروهای مسلح قانونی عراق و تحت نظر حیدر العبادی نخست وزیر و فرمانده کل نیروهای مسلح عراقی است.
ماکرون در این نشست خبری مشترک با بارزانی تأکید کرد، کشورش از حقوق کُردها در عراق در چارچوب قانون اساسی این کشور حمایت می کند و از نقش عراق در مقابله با تروریسم تمجید می کند.
وی افزود، طرحی چندبندی برای مذاکره جامع میان اربیل و بغداد ارائه کرده است تا همه موضوعات مورد اختلاف میان دو طرف حل و فصل شود.
به گفته وی، مذاکره بین بغداد و اربیل باید شامل چند هدف مهم باشد، احترام به قانون اساسی عراق، بسط حاکمیت دولت مرکزی در تمام گذرگاه های مرزی، انحلال همه گروه های مسلح، تقسیم درآمد دولت به صورت مساوی میان همه اقلیت های کشور و ایجاد عراقی با ثبات و امن. وی همچنین تأکید کرد، باید ماده ۱۴۰ قانون اساسی عراق در خصوص مناطق مورد مناقشه پیاده شود.
نخست وزیر اقلیم کردستان نیز اعلام کرد، در دیدار با ماکرون ۴ موضوع اساسی را مورد بررسی قرار داده است که یکی از این موضوعات تعهد به عراقی یکپارچه است. او افزود، آمادگی دارد با بغداد بر اساس قانون اساسی عراق گفت و گو کند و به عقیده او فرانسه نقش مهمی در پایان اختلافات بغداد و اربیل بازی می کند.
بارزانی گفت، تصمیم اقلیم کردستان برای احترام به تصمیم دادگاه عالی فدرال عراق مبنی بر لغو همه پرسی اقلیم کردستان، به معنای این است که در مرحله جدیدی هستیم و ما همه پرسی را پشت سر گذاشته و اقلیم کردستان موضع خود را نسبت به این موضوع اعلام کرد.