تاریخ انتشار: ۲۱:۵۷ - ۲۷ آذر ۱۳۹۶

امریکا قطعنامه مصر درباره قدس را وتو کرد و در انزوا ماند

انزوای امریکا در شورای امنیت سازمان ملل اولین چیزی بود که شب گذشته در نشست ویژه این شورا در خصوص وضعیت قدس به چشم آمد. 14 عضو شورای امنیت به قطعنامه پیشنهادی مصر رای دادند و تنها امریکا بود که آن را وتو کرد. این شاید چیزی نبود که دونالد ترامپ در شب 6 دسامبر (15 آذر) به آن فکر می‌کرد. همان شبی که پشت میز خود نشست و مقابل دوربین خبرنگاران سندی را که نشان می‌داد امریکا قدس را پایتخت اسرائیل می داند، امضا کرد.

رویداد۲۴-انزوای امریکا در شورای امنیت سازمان ملل اولین چیزی بود که شب گذشته در نشست ویژه این شورا در خصوص وضعیت قدس به چشم آمد. 14 عضو شورای امنیت به قطعنامه پیشنهادی مصر رای دادند و تنها امریکا بود که آن را وتو کرد. این شاید چیزی نبود که دونالد ترامپ در شب 6 دسامبر (15 آذر) به آن فکر می‌کرد. همان شبی که پشت میز خود نشست و مقابل دوربین خبرنگاران سندی را که نشان می‌داد امریکا قدس را پایتخت اسرائیل می داند، امضا کرد.  نماینده امریکا در سازمان ملل، در سخنانی از طرح دونالد ترامپ برای شناسایی قدس به عنوان پایتخت اسرائیل حمایت کرد. او با طرح این ادعا که باراک اوباما سال گذشته مرتکب اشتباه شد که به قطعنامه 2334 شورای امنیت درباره شهرک‌سازی‌ها رای ممتنع داد، تاکید کرد: ما هرگز دوباره مرتکب اشتباه نمی‌شویم و به هر قطعنامه‌ای که علیه اسرائیل باشد، رای منفی داده و آن را وتو می‌کنیم.

در این نشست نیکولای ملادینوف، هماهنگ کننده سازمان ملل در روند صلح خاورمیانه در این جلسه شورای امنیت گفت، از زمانی که دونالد ترامپ تصمیم خود را اعلام کرده، خشونت میان فلسطینی‌ها و اسرائیلی‌ها بیشتر شده است. وی با تاکید بر راه حل دو دولتی اعلام داشت: قدس باید پایتختی برای فلسطین و اسرائیل باشد.

در ادامه  فرانسوا دولاتر، نماینده فرانسه در سازمان ملل متحد با حمایت از پیش نویس قطعنامه مصر درباره قدس گفت: بدون موافقت درباره قدس، صلحی رخ نمی‌دهد و تنها دو طرف فلسطینی و اسرائیلی هستند که باید درباره آن تصمیم گیری کنند. وی تاکید کرد فرانسه به پیشنویس قطعنامه مصر رای مثبت می‌دهد. این موضعی بود که انگلیس نیز اتخاذ کرد. این درحالی است که فرانسه و انگلیس همواره از قوی‌ترین متحدان امریکا در جهان و سازمان ملل بوده‌اند. در پایان این نشست 14 عضو شورای امنیت سازمان ملل از پیش نویس قطعنامه مصر در شورای امنیت حمایت کردند و تنها با وتوی آمریکا، این قطعنامه تصویب نشد.

به گزارش "ایران" به نقل از روزنامه امریکایی "نیویورک تایمز" قطعنامه یک صفحه‌ای که مصر پیش‌نویس آن را به شورای امنیت داده بود، بر این مساله تاکید می‌کرد که این شهر شهری مقدس برای مسلمانان، مسیحیان و یهودیان است و باید با هرگونه تغییری در وضعیت آن مقابله شود. این پیش‌نویس همچنین تاکید می‌کرد هیچ کشوری تا زمانی که اسرائیل و فلسطین درباره قدس تصمیم واحدی اتخاذ نکرده‌اند، حق ندارد در این شهر سفارتی دایر کند. بر مبنای توافق‌های نسبی که تا‌کنون در مجامع جهانی به دست آمده بود، قدس می‌توانست در قالبی شبیه به برلین، به قدس شرقی و غربی تقسیم شده و بین دو دولت فلسطینی و اسرائیلی تقسیم شود.

شب گذشته نشست ویژه شورای امنیت در خصوص وضعیت قدس در حالی برگزار شد که پیشاپیش دولت ترکیه با پیش‌بینی وتوی امریکا طرح دومی را ارائه کرد که بر مبنای آن طرحی به مجمع عمومی سازمان ملل داده ارائه می‌شود که در صورت تصویب اکثریت آرای این مجمع با 193 عضو، تصمیم دونالد ترامپ برای اعلام قدس به عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی را لغو می‌کند.

ترکیه در حالی دست به این ابتکار عمل زده‌است که 134 کشور از 193 کشوری که عضو سازمان ملل هستندو 80 درصد جمعیت جهان را تشکیل می‌دهند، دولت فلسطین را به رسمیت می‌شناسند. ضمن آنکه فلسطینیان سال 2011 از سازمان ملل درخواست عضویت کردند که با استقبال گسترده مواجه شد و فلسطین به حق اقامه دعوی در محاکم بین‌المللی علیه سایر دولت‌ها دست یافت. در آن زمان به طور نمادین کرسی کشور فلسطین نیز به سازمان ملل منتقل شد. از همین رو برخی ناظران معتقدند، احتمال اینکه طرح ترکیه در مجمع عمومی رای بیاورد بسیار است.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

منبع: ایران آنلاین
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
نظرات شما
captcha