تاریخ انتشار: ۱۷:۳۰ - ۱۹ آذر ۱۳۹۷
مطهری:

اقدامات هیجانی به نظام ضربه می‌زند

نایب رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه «انقلاب اسلامی ایران از انحراف مصون نیست»، گفت: اقداماتی مثل تسخیر سفارت آمریکا در ابتدای انقلاب یا حمله به برخی سفارتخانه‌ها در سال‌های اخیر به نظام ضربه می‌زند.

اقدامات هیجانی به نظام ضربه می‌زند

رویداد۲۴ علی مطهری در مراسم روز دانشجو که در دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد، اظهار کرد: هیچ لزومی ندارد ما برخی اقدامات تحریک‌آمیز مثل حمله به سفارتخانه‌های عربستان و انگلستان را انجام بدهیم و بعد بابت خسارت آن کلی از منابع کشور را صرف کنیم.

وی با طرح این سوال که «آیا اشغال سفارت آمریکا در ابتدای انقلاب ضرورتی داشت؟» ابراز عقیده کرد: اگر بگوییم طبیعت انقلاب چنین چیزی را اقتضا می‌کرد، آیا ضرورت داشت ما ۴۴۴ روز افرادی را گروگان بگیریم و آمریکایی‌ها علیه ما تبلیغ کنند و چهره‌ای مثل داعش از انقلاب را نشان دهند؟ آن وقت صدام از این فرصت استفاده کند و به کشور ما حمله کند؟

مطهری با تأکید بر اینکه «کارها در کشور باید بر اساس عقل و منطق انجام شود» یادآور شد: اگر شهید مطهری بود اجازه اشغال سفارت آمریکا را نمی‌داد؛ همچنان که امام هم در ابتدا مخالف تسخیر سفارت بود و دستور خروج از آن را داد اما تحولاتی صورت گرفت.

نایب رئیس مجلس یادآور شد: ما نباید کارهای هیجانی و بدون تدبیر را انجام دهیم؛ چرا که اینها به ما ضربه می‌زند ما چقدر از بحث گروگانگیری کارکنان سفارت آمریکا ضربه خوردیم.

نایب رئیس مجلس در بخش دیگری از اظهاراتش گفت: زمانی که عربستان شیخ نمر را اعدام کرد همه دنیا علیه عربستان بود اما به یکباره عده‌ای سفارت عربستان در تهران را گرفتند و کنسولگری عربستان در مشهد را آتش زدند که باعث شد آن موضوع فراموش شود و دنیا علیه ما شد؛ قطعا خود عربستان و اسرائیل پشت این قضیه بودند.

وی اضافه کرد: من خودم جزو اولین کسانی هستم که بر مسئله فلسطین تاکید دارم، ولی ما باید درست عمل کنیم، مسئله هولوکاست در دوره قبل مطرح شد؛ آیا این به نفع ما بود؟ قطعا به ضرر ما تمام شد؛ ما هم می‌گوییم هولوکاست به آن شدت نبوده ولی اینکه در مجامع جهانی چنین چیزی گفته شود و از سوی دیگر غنی سازی شود موضوعی بود که اسرائیل از آن استفاده کرد و دنیا هم پشت این کشور ایستاد، اینها کارهای هیجانی و احساسی بوده که باید از آنها دست برداریم.

مطهری اجرای عدالت، پرهیز از تفرقه و تشتت، وجود اخلاق اسلامی و امر به معروف و نهی از منکر را عوامل بقای اجتماعات انسانی بیان کرد و گفت:‌ در مقابل فساد اخلاق، راحت طلبی، فسق و فجور، رشوه و پارتی از عوامل انقراض جوامع است.

مطهری در بخشی از اظهاراتش در پاسخ به سوال دانشجویی گفت: بعد از امضای برجام بخشی از حکومت مصمم بود که برجام اجرایی نشود و پیام‌هایی را به دنیا (اروپا و آمریکا) داد که مانع سرمایه گذاری‌های خارجی شوند؛ زیرا فکر می‌کردند اگر برجام اجرایی شود به نفع رغیب سیاسی‌شان است؛ قطعا ما حق داریم موشک داشته باشیم و آزمایش موشکی کنیم اما اینکه چند روز بعد از برجام موشک هوا کنیم و روی آن به زبان عبری بنویسیم اسرائیل باید از بین برود کار عاقلانه‌ای نیست و ناشی از این است که بخشی از حکومت می‌خواست برجام اجرایی نشود و تقریبا به هدف خود هم رسید، این باعث شد ما نتوانیم از مواهب برجام استفاده کنیم.

وی ادامه داد: اگر حکومت مصمم به اجرای برجام بود اجازه می‌داد سرمایه گذاری اروپا و آمریکا انجام شود و آن وقت خروج ترامپ از برجام هم به این آسانی نبود، البته برجام قرار بود تحریم‌های هسته‌ای را لغو کند نه همه تحریم‌ها را؛ اگر تحریم‌های مربوط به اشغال سفارت آمریکا تمدید شده این ربطی به برجام ندارد. برجام با نظر مستقیم رهبری و با دستور ایشان امضاء شد.

وی درباره حقوق کارمندان نیز گفت: در سال جاری متوسط افزایش حقوق‌ها ۱۲ درصد پیش بینی شده بود و دولت به شکلی عمل کرد که خیلی کم به حقوق‌ها اضافه شد؛ مجلس هم حکم بودجه را اصلاح کرد تا ۲۰ درصد به کمترین حقوق‌ها اضافه شود و از فاصله‌ها کاسته شود اما همین هم به درستی انجام نشد؛ ما امسال باید فکری کنیم که در بودجه سال آینده حقوق‌های کمتر افزایش بیشتری پیدا کنند و بعد هم مجلس نظارت کند تا دولت از اجرای قانون فرار نکند.

نماینده مردم تهران در مجلس ضمن بزرگداشت روز دانشجو و شهادت سه تن از دانشجویان دانشکده فنی دانشگاه تهران در سال ۳۲ یادآور شد: اینگونه حرکت‌ها که در فضای خفقان انجام می‌شود نوری در ظلمت و برقی در تاریکی است که معمولا ماندگار می‌شود و حاکی از شجاعت آن افراد و بینش قوی و درست آنان است. سوال این است که آیا بعد از انقلاب هم جنبش دانشجویی ضرورت دارد؟ جنبش دانشجویی همیشه ضرورت دارد؛ زیرا اگر قدرت و حکومت نقد نشود منجر به فساد خواهد شد. دانشگاه و دانشجو هم دیده بان جامعه هستند و باید نقد و نظر خود را بیان کنند.

وی اضافه کرد: دانشجو در دوره خاصی از زندگی‌اش قرار دارد که بار زندگی بر دوشش نیست؛ فطرت الهی و میل به عدالت خواهی و مبارزه با ظلم در او زنده است و از هوش و استعداد نسبی هم برخوردار است؛ لذا رسالتی دارد، اما آسیبش هم این است که ممکن است احساسات بر عقلش غلبه کند و ابزار دست اروپای سیاسی شود یا اینکه دچار جهل مرکب شود.

منبع: ایسنا
خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
نظرات شما
نظرسنجی
آیا از 26 فروردین تجربه برخورد با گشت ارشاد را داشتید؟
پیشخوان