تاریخ انتشار: ۱۳:۲۶ - ۲۲ آبان ۱۳۹۹
تعداد نظرات: ۱ نظر

وعده نماینده مجلس به مردم: در هفته‌های آینده شاهد کاهش قیمت‌ها خواهیم بود

سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس با اشاره به تلاش دستگاه های مختلف برای ایجاد ثبات اقتصادی در کشور عنوان کرد: قطعا در هفته ها و ماه های آینده شاهد یک ثبات در بازارها خواهیم بود و پس از ایجاد این ثبات اقتصادی شاهد کاهش منطقی و معقول قیمت ها خواهیم بود.

نرخ تورم در ایران

رویداد۲۴ مجید نصیرایی با اشاره به تلاش دستگاه ها و نهاد های مختلف برای بازگشت ثبات اقتصادی در کشور گفت: در کشور با توجه به رویکردهای متفاوت مجلس جدید در مبارزه با فساد و وادار ساختن دولت به کار بیشتر و مبارزه جدی با کوتاهی‌ها و همچنین ایجاد ظرفیت های جدید برای وزارت صمت به واسطه این مجلس و ماموریت اخیر مجموعه بسیج و سپاه در بحث ورود به عرصه اقتصادی و نظارت بر بازارها و جدیت قوه قضاییه در بحث نظارت ها و برخورد با فساد ها قطعا در هفته ها و ماه های آینده شاهد یک ثبات در بازارها خواهیم بود.

وی افزود: پس از ایجاد یک ثبات اقتصادی شاهد کاهش منطقی و معقول قیمت ها خواهیم بود، ما معتقدیم منشأ بخش عمده ای از مشکلات حوزه اقتصادی امروز ما و این سختی های مردم مربوط به ضعف های مدیریتی و نظارتی در داخل کشور است و بخش بسیار کمی از مشکلات ما منشأ خارجی در حوزه تحریم و فشارهای های آمریکایی ها دارد.

نماینده مردم طبس در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: قطعا فشارهای آمریکا هم به سقف خود رسیده و ابزار جدیدی برای اعمال فشار به کشور ما ندارند و همچنین دیگر توان اینکار را هم ندارند، قطعا در داخل به واسطه حضور قوه قضاییه ،حضور مجلس و حضور مجموعه بسیج و سپاه در هفته ها و ماه های آینده شاهد یک ثبات اقتصادی، پیشرفت اقتصادی و کاهش فشارها خواهیم بود.

سخنگوی ‌کمیسیون فرهنگی مجلس اضافه کرد: همانگونه که بارها بر آن تاکید شده است با حرکت های انقلابی و ارزشی و توجه کردن به جوانان متخصص و متدین ایرانی آینده ای روشن و آنچه درخور شأن این مردم است را شاهد خواهیم بود.


بیشتر بخوانید: ایرانی‌ها طی ده سال گذشته چقدر فقیر شدند؟


آینده اقتصاد ایران بهتر از امروز است

مهدی طغیانی نیز در خصوص تورم و گران شدن بیش از حد اجناس مختلف در بازار، اظهار کرد: متغیرهای مؤثر در اقتصاد برخی واقعی و برخی روانی است و عاملی که در اقتصاد ایران مؤثر است متغیرهای واقعی اقتصاد مانند نقدینگی، خلق پول، نرخ ارز و توانایی کشور در تأمین ارز مورد نیاز برای واردات است، اما عوامل روانی هم بر روی هر کدام از این شاخص‌ها مؤثر است.

وی افزود: اتفاقی که هم‌اکنون در اقتصاد ایران افتاده این است که بعد از انتخابات آمریکا در متغیرهای واقعی اقتصاد کشورمان تغییری ایجاد نشد و نه نقدینگی سرعت افزایشی گرفت و نه خلق پولمان کاهش پیدا کرد، ولی آنچه اتفاق افتاد مقداری تغییر انتظارات بود، به این معنا که انتظارات از آینده اقتصادی بالا رفت و این جو روانی چند روز دوام داشت که موجب کاهش محسوس نرخ ارز و طلا شد.

سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس با ابراز این عقیده که تأثیر متغیرهای روانی زودگذر است، گفت: این متغیرها کاملاً هیجانی و بر اساس اخبار عمل می‌کنند نه بر اساس تحلیل، چراکه بنیادی به مسائل نگاه نمی‌کنند. نتایج انتخابات آمریکا مؤثر بود، اما تداوم این کاهش مشروط بر اتفاقات مثبتی است که در داخل کشور رخ می‌دهد به این معنا که اصلاحاتی در اقتصاد رخ دهد تا اثرات بلند مدت داشته باشد.

طغیانی تصریح کرد: اما در مورد افزایش قیمت اجناس مرحله آخر افزایش قیمت‌ها است که در بازار می‌بینیم و مراحل قبل از آن را که افزایش مراحل تولید و هزینه‌ها است نمی‌بینیم. وقتی این متغیرها روی یکدیگر اثر می‌گذارد در نهایت سبب افزایش قیمت اجناس در بازار می‌شود و این‌گونه نیست که مغازه‌دار به این نتیجه رسیده باشد که جنس را دو برابر بفروشد.

وی ادامه داد: قطعاً هزینه‌های تولید کننده بالا رفته و یا عرضه یک جنس کمتر از تقاضای آن شده است و یا به دلیل هزینه‌های بالای تولید گران‌تر در مغازه‌ها به فروش می‌رسد. این موضوع را باید از گران‌فروشی‌ها جدا کنیم. گرانی عللی دارد و علت‌های آن بیشتر ناشی از ساختار اقتصاد کشور است، اما در گران‌فروشی هر مغازه‌دار یا عمده‌فروشی یا بنکداری ممکن است بر اساس محاسباتی که می‌کند قیمت اجناس را چند برابر کند که این امر مصداق گران‌فروشی است.

نماینده اصفهان در مجلس گفت: این افراد پیش‌بینی می‌کنند که مثلاً الان که یک جنس را با دلار ۲۵ هزار تومانی خریداری می‌کنند ممکن است در آینده با دلار ۳۵ هزار تومان خریداری کنند. به همین دلیل از همین الان قیمت اجناس را بر اساس دلار ۳۵ هزار تومان محاسبه و به فروش می‌رسانند. این گران‌فروشی است و با گرانی که ناشی از قیمت تمام شده است تفاوت می‌کند.

طغیانی افزود: اما علت اصلی که سبب گران‌فروشی می‌شود نبود نظارت است. این گران‌فروشان بیشتر عمده‌فروشان و بنکداران هستند نه خرده‌فروش‌ها. این افراد بر اساس توقع خودشان از نرخ ارزِ آینده اقدام به گران‌فروشی می‌کنند تا ضرر احتمالی آینده را پوشش دهند.

وی در پاسخ به این سؤال که چشم‌انداز اقتصادی ایران و قیمت‌ها را چگونه می‌بینید؟ گفت: اگر بخواهیم واقعیت‌های اقتصادی کشور را در نظر بگیریم باید گفت اگر کرونا نبود در شش‌ماهه دوم امسال ثبات خیلی بهتری نسبت به سال ۹۸ داشتیم. کرونا متغیرها را تغییر داد و سبب به هم ریختگی صادرات غیرنفتی و کاهش تولید شد و مشکلات را تشدید کرد.

سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس، خاطرنشان کرد: معتقدم در ماه‌های آینده که اقتصاد ایران رفته رفته در حال عبور از کرونا است به شرطی که اتفاق خاصی مانند قرنطینه سراسری نیفتد با ثبات تر خواهد بود و تورم کاهش پیدا می‌کند و نرخ ارز ثبات بهتری به خود می‌گیرد. همچنین اگر در بحث‌های زیرساختی، مالیاتی و بانکی بتوانیم اصلاحاتی ایجاد کنیم در بخش تولید و سرمایه‌گذاری اوضاع بهتر و قطعاً از امروز وضعیت اقتصادی ایران بهتر می‌شود.

منبع: انتخاب
خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
Nima
|
Canada
|
۱۴:۳۴ - ۱۳۹۹/۰۸/۲۲
0
0
مسائل اقتصادی به سخنگوی کمیسیون فرهنگی چه ربطی دارد؟
این نتیجه فیلترینگ شورای نگهبان است که عده ای بدون داشتن حمایت اکثریت مردم وارد مجلس شوند و فقط به دنبال کسب شهرت باشند.
اقصاد با شعار و حضور بسیج درست نمی شود.
نظرات شما
نظرسنجی
آیا از 26 فروردین تجربه برخورد با گشت ارشاد را داشتید؟
پیشخوان