تاریخ انتشار: ۱۴:۳۴ - ۱۹ آبان ۱۴۰۴
در رویداد۲۴ بخوانید؛

کیوان مهتدی کیست؟ | بازداشت مجدد مترجم و عضو کانون نویسندگان ایران

شرق خبر از بازداشت کیوان مهتدی، مترجم و عضو کانون نویسندگان ایران داد. مأموران حوالی صبح وارد منزل مهتدی شده و پس از چند ساعت تفتیش، او را با خود بردند. درباره کیوان مهتدی و سوابق بازداشت وی اینجا بخوانید.

کیوان مهتدی کیست

رویداد۲۴ | صبح امروز، دوشنبه ۱۹ آبان ۱۴۰۴ مأموران امنیتی با حضور در منزل کیوان مهتدی، مترجم و فعال کارگری، او را بازداشت کردند. طبق گفته نزدیکان؛ مأموران در جریان بازرسی خانه، کتاب‌ها، وسایل الکترونیکی و برخی اسناد شخصی وی را ضبط کردند. هنوز از نهاد صادرکننده حکم بازداشت یا دلایل این اقدام، اطلاع دقیقی در دست نیست.

طبق گزارش شرق، مأموران حوالی صبح وارد منزل مهتدی شده و پس از چند ساعت تفتیش، او را با خود بردند. یک منبع مطلع به این روزنامه گفته است که خانواده و وکیل او تا لحظه تنظیم گزارش نتوانسته‌اند با او تماس بگیرند و از محل نگهداری‌اش بی‌خبرند.

بازداشت کیوان مهتدی در سال ۱۴۰۱

بازداشت مهتدی در حالی صورت گرفته که او پیش‌تر نیز سابقه بازداشت و محکومیت قضایی دارد. او در اردیبهشت ۱۴۰۱، هم‌زمان با بازداشت گروهی از فعالان صنفی معلمان و کارگران، در منزلش همراه همسرش، آنیشا اسداللهی، دستگیر شد. در آن پرونده، مهتدی ماه‌ها در بازداشت موقت به سر برد و به گفته تابناک نهایتاً شعبه ۲۹ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی علی مظلوم، او را به شش سال حبس تعزیری محکوم کرد که پنج سال آن قابل اجرا بود؛ پنج سال به اتهام «اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی» و یک سال به اتهام «تبلیغ علیه نظام».


بیشتر بخوانید: پرویز صداقت کیست؟ | بازداشت سردبیر «نقد اقتصاد سیاسی» و مترجم کتاب


مهتدی تا پایان همان سال در زندان اوین باقی ماند. در اسفند ۱۴۰۱، دادگاه تجدیدنظر استان تهران حکم اولیه را تأیید کرد و در متن رأی نیز تأکید شد که وی «مشمول عفو و تخفیف مجازات نخواهد شد».

در آن ایام همسر او، آنیشا اسداللهی، نیز پس از چند هفته بازداشت، با تودیع وثیقه آزاد شد؛ با اینحال وی بعداً برای اجرای حکم به زندان فراخوانده شد و اکنون در زندان به سر می‌برد.

کیوان مهتدی مشمول عفو سال ۱۴۰۱ نشد

با وجود آنکه در بهمن ۱۴۰۱، دستور عفو گسترده‌ای از سوی رهبری صادر شد، نام مهتدی در میان مشمولان این عفو قرار نگرفت. همسر و وکیل او در گفت‌و‌گو با «شبکه شرق» تأکید کرده بودند که طبق آیین‌نامه عفو اخیر، او می‌توانست مشمول تخفیف در مجازات شود، اما «در عمل چنین نشد».

بیوگرافی کیوان مهتدی

کیوان مهتدی متولد ۱۳۶۵ و فارغ‌التحصیل مهندسی متالورژی از دانشگاه صنعتی شریف است. او از سال‌های دانشجویی به فعالیت در حوزه حقوق کارگران، حمایت از کودکان کار و فعالیت‌های صنفی معلمان علاقه‌مند شد.

او در کنار فعالیت‌های صنفی، به‌عنوان مترجم و نویسنده شناخته می‌شود و آثاری از او در حوزه اقتصاد سیاسی و نقد سرمایه‌داری منتشر شده است. وی چندین کتاب در این حوزه ترجمه کرده است.

مهتدی از اعضای کانون نویسندگان ایران نیز هست؛ نهادی که در سال‌های اخیر بار‌ها اعضایش با محدودیت مواجه بوده‌اند.

سابقه بازداشت‌های پیشین کیوان مهتدی

بازداشت ۱۴۰۴ و ۱۴۰۱ تنها مورد از برخورد‌های امنیتی با مهتدی نیست. او در جریان اعتراض‌های صنفی سال ۱۳۹۷ در ارتباط با سندیکای کارگران شرکت واحد نیز برای مدتی کوتاه بازداشت شد.

تا لحظه تنظیم این گزارش، هیچ مقام رسمی درباره دلایل بازداشت مهتدی اظهارنظر نکرده است.

خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
نظرات شما