تاریخ انتشار: ۱۶:۱۱ - ۰۲ دی ۱۴۰۴

مهاجری: تهدید قالیباف علیه دولت پزشکیان گروکشی سیاسی است

محمد مهاجری، فعال سیاسی اصولگرا، لحن تهدیدآمیز رئیس مجلس نسبت به استیضاح وزرای دولت پزشکیان را «رویه‌ای جدید و قابل تأمل» دانست و گفت این رفتار بیشتر شبیه گروکشی سیاسی است و می‌تواند به بی‌ثباتی مدیریتی در دولت منجر شود.

مهاجری

رویداد۲۴| محمد مهاجری فعال سیاسی اصولگرا در گفت‌و‌گو با اعتمادآنلاین درباره لحن تهدیدآمیز محمدباقر قالیباف نسبت به استیضاح وزرای دولت پزشکیان، توضیح داد: طبق قانون مجلس می‌تواند از ابزار‌های نظارتی خود از جمله سؤال و استیضاح استفاده کند، اما اینکه رئیس یک قوه دیگر از تریبون مجلس با ادبیاتی تهدیدآمیز سخن بگوید، یک رویه جدید و قابل تأمل است. آقای قالیباف می‌توانست این موضوعات را به‌راحتی در جلسات سران سه قوه یا دیدار‌های مستقیم با رئیس‌جمهور مطرح کند و ضرورتی نداشت این مسائل به فضای عمومی کشیده شود.

وی افزود: این رفتار بیشتر شبیه نوعی گروکشی سیاسی در فضای کشور است. البته واقعیت این است که دولت در برخی حوزه‌ها نیاز به ترمیم کابینه دارد. آقای پزشکیان باید حتماً نسبت به اصلاح ترکیب دولت اقدام کند. برخی افراد حاضر در دولت لازم است تغییر کنند؛ ضمن اینکه برخی از این تغییرات نیز اساساً نیازی به رأی اعتماد مجلس ندارد.

مهاجری ادامه داد: با این حال فریاد زدن از تریبون مجلس فارغ از اینکه گوینده چه کسی باشد شأن مناسبی ایجاد نمی‌کند. به باور مهاجری، آقای قالیباف در این جایگاه بیش از آنکه نقش رئیس مجلس را ایفا کند، در مقام یک نماینده رفتار می‌کند. آقای قالیباف از جمله افرادی است که بار‌ها نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری شده و در ادوار مختلف ناکام مانده و اکنون نیز به نظر می‌رسد در پی آن است که از تضعیف دولت آقای پزشکیان برای خود جایگاه و اعتباری سیاسی ایجاد کند.

این فعال سیاسی تصریح کرد: از نگاه من، آقای قالیباف سیاستمدار برجسته‌ای محسوب نمی‌شود و این نوع تهدید‌ها نیز مؤید همین موضوع است. به نظر می‌رسد ایشان هنوز به بلوغ کامل سیاسی نرسیده است. البته این نقد به معنای نادیده گرفتن ضرورت اصلاح کابینه نیست و دولت باید حتماً در این زمینه اقدام کند.

مهاجری با اشاره به پیامد‌های این رویکرد گفت: این نوع رفتار‌های تنش‌زا می‌تواند به بی‌ثباتی مدیریتی در دولت منجر شود و در نهایت مشکلات مردم را افزایش دهد. به اعتقاد مهاجری، هدف اصلی قالیباف از این فشارها، افزایش سهم خود و نزدیکانش در دولت و تقویت موقعیت سیاسی‌اش برای انتخابات ریاست‌جمهوری آینده است. او در دولت‌های پیشین نیز چنین رویکردی داشته است؛ چه در دولت آقای رئیسی و چه در دولت‌های آقای روحانی، هرچند میزان موفقیت او در این مسیر محل بحث است.

وی در پایان خاطرنشان کرد: این اقدامات نه‌تنها به ثبات دولت کمک نمی‌کند، بلکه حتی برای شخص آقای قالیباف نیز شأن و قدرت بیشتری در مجلس ایجاد نخواهد کرد؛ چرا که در نهایت او در مجلس تنها یک رأی دارد.

منبع: اعتماد آنلاین
خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
گوناگون
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
نظرات شما