تاریخ انتشار: ۰۹:۰۸ - ۱۲ دی ۱۴۰۴
رویداد۲۴ گزارش می‌دهد:

خرج کردن از رهبری برای نیمکت تیم ملی | اسبقیان چه چیزی را پنهان می‌کند؟

سید محمد شروین اسبقیان معاون وزیر ورزش و جوانان در مجمع عمومی فدراسیون فوتبال مدعی شد «خواسته مقام معظم رهبری بوده که سرمربی تیم ملی ایرانی باشد». این ادعا واکنش‌های بسیاری به دنبال داشته است.

اسبقیان

رویداد۲۴| معاون توسعه قهرمانی وزارت ورزش که به گفته برخی رسانه‌ها بازنشسته است و مجوز ادامه فعالیتش در هاله‌ای از ابهام قرار دارد روز چهارشنبه در مجمع فدراسیون فوتبال با بیان اینکه ما باید کاری کنیم که «دل مقام معظم رهبری شاد شود» گفت: «به این که الان سرمربی تیم ملی یک ایرانی است افتخار می‌کنم. این خواسته مقام معظم رهبری بوده که سرمربی تیم ملی ایرانی باشد.» او همچنین در مورد حواشی به وجود آمده در چند وقت اخیر در استادیوم‌ها اظهار داشت: «من به عنوان کسی که در این ورزش سال هاست حضور دارم برخی اوقات از روی مقام معظم رهبری خجالت می‌کشم. ما به عنوان مسئولان این ورزش باید مراقب صحبت هایمان و رفتارهایمان باشیم.»

ورود رهبری به انتخاب سرمربی تیم ملی؟

ادعای اسبقیان در مورد خواسته رهبری مبنی بر نشستن یک ایرانی روی نیمکت تیم ملی بار نخست نیست که مطرح می‌شود. در سال ۱۴۰۱ و زمانی که نیمکت اسکوچیچ لرزان شده بود و بحث انتخاب سرمربی جدید مطرح، برخی اهالی فوتبال و رسانه‌ها مدعی شده بودند که نظر رهبری بر انتخاب سرمربی ایرانی است. اصغر مدیرروستا عضو وقت کمیته فنی فدراسیون فوتبال در گفت وگویی مفصل با ایسنا اظهار داشت: «با توجه به فرمایشات مقام معظم رهبری که چند روز پیش ایراد کردند و از طرفی خودمان هم سه هفته پیش به گزینه ایرانی رسیده بودیم، تصمیم بر انتخاب یک مربی ایرانی است.» با این حال دقایقی بعد این بخش از مصاحبه از روی سایت ایسنا حذف شد.

دقایقی بعد ایسنا نوشت: «در پی برخی گمانه‌زنی‌ها مبنی بر تمایل حضرت آیت‌الله خامنه‌ای برای به‌کارگیری مربی داخلی برای تیم ملی فوتبال کشورمان اعلام شد: رهبر معظم انقلاب توصیه‌ای درباره انتخاب سرمربی تیم ملی فوتبال نداشته‌اند.» این خبرگزاری در ادامه نوشت: «گمانه‌زنی‌های اخیر ناشی از بازنشر بیانات ۳ سال قبل ایشان در دیدار اعضای تیم ملی والیبال جوانان است.»

منظور از بیانات سه سال قبل جمله‌ای است که از جلسه رهبری و اعضای تیم ملی والیبال جوانان روی خروجی خبرگزاری‌ها قرار گرفت: «رهبر انقلاب: شایسته است سرمربی تیم‌های ملی و باشگاهی ما ایرانی باشد» تیم ملی والیبال جوانان ایران در آن سال با هدایت بهروز عطایی عنوان قهرمانی جهان را به دست آورده بود.


بیشتر بخوانید: بازخوانی یک پرونده مسکوت بعد از مرگ رقیب احسان حدادی | پشت پرده انتخابات فدراسیون دوومیدانی چه بود؟


با این حال زمان مشخص کرد که این توصیه به هیچ عنوان الزام آور نیست و رهبر انقلاب در مورد مسائل فنی نظری نمی‌دهند.

اما چرا اسبقیان در این مقطع زمانی بار دیگر تصریح می‌کند که حضور قلعه نویی روی نمیکت تیم ملی خواسته رهبری است؟

قایم شدن پشت نظام به خاطر فرار از پاسخگویی

عباس عبدی فعال سیاسی در همان سال ۱۴۰۱ در واکنش به اظهارات مدیرروستا و جنجال به وجود آمده در توئیتی نوشت: «عضو کمیته فنی فدراسیون: با توجه به فرمایش رهبری گزینه ایرانی مد نظر است؛ سیاستگذاران کشور باید متوجه شوند، مدیرانی که استقلال و اعتماد به نفس ندارند در مواقع حساس، توپ تصمیم فنی خود را به زمین حاکمیت انداخته و پشت آن پنهان می‌شوند تا از تبعات تصمیمات غیرفنی مصون بمانند.»

به نظر می‌رسد این بار هم ماجرا همان است که عباس عبدی در سال ۱۴۰۱ گفت و پیش از این در حوزه‌های دیگر هم شاهد بودیم. در جلسه مجمع عمومی فدراسیون فوتبال شاهد کنار هم قرار گرفتن دو مدیر ورزشی بودیم که با جنجال‌ها و مسائل مختلفی رو‌به‌رو هستند. مهدی تاج که بابت اتفاقات چند سال اخیر و نتایج تیم ملی و وضعیت فاجعه لیگ سیبل انتقادات و اعتراضات است و اسبقیان که با مساله بازنشستگی رو‌به‌رو است و عملکردش در حوزه ورزش قهرمانی قابل قبول نبوده است. در چنین شرایطی است که اسبقیان چنین اظهاراتی را مطرح کرده است بدون توجه به اینکه تکرار نام رهبری در مورد مسائل روزمره ورزشی مثل نتایج تیم‌های ورزشی یا شرایط استادیوم‌ها یا حتی انتخاب یک سرمربی چه تبعاتی می‌تواند داشته باشد. سوال اینجاست که آیا اسبقیان با خودش فکر نمی‌کند در صورت نتیجه نگرفتن تیم ملی مسوولیت این کار به متوجه حاکمیت می‌شود؟ آن هم در شرایطی که کشور این روز‌ها با انبوه مسائل گوناگون رو‌به‌رو است و مقاماتش حتما دغدغه‌های بسیار بزرگ تری از انتخاب سرمربی تیم ملی دارند. اسبقیان از خودش سوال نمی‌کند که «خجالت کشیدن از روی رهبری بابت برخی اتفاقات» و «شاد کردن دل رهبری» با انداختن توپ تصمیمات شخصی و فنی به زمین حاکمیت تنافر کامل دارد؟

جایگاه لرزان اسبقیان و تاج و قلعه نویی

همانطور که گفته شد اسبقیان با مساله بازنشستگی رو‌به‌رو است و برخی مدعی‌اند او نمی‌تواند در مقام معاونت وزارت ورزش به کارش ادامه دهد. مهرماه خبرآنلاین نوشت: شروین اسبقیان معاون توسعه قهرمانی وزارت ورزش و جوانان در لیست بازنشستگان قرار دار هرچند اسبقیان این مساله را تکذیب کرد. با این حال گویا معاون وزیر قصد دارد با اثبات خود به عنوان یک سوپرانقلابی با بیان جملاتی نظیر آنچه بالا گفته شد یا جملاتی نظیر «باید آمریکا را در ورزش تحقیر کنیم.» خودش را از رسیدگی قانونی معاف کند.


بیشتر بخوانید: وزارت ورزش یا امپراطوری دنیامالی؟ | پشت پرده لغو مجامع و ساکت کردن منتقدان چیست؟


اوضاع مهدی تاج هم بهتر از اسبقیان نیست. انتقادات از او به بالاترین حد ممکن رسیده و هفته گذشته محمدرضا زنوزی مالک تراکتور رسما روی آنتن زنده خطاب به او گفت «اگر نمی‌توانی اداره کنی استعفا بده» کار فدراسیون به جایی رسیده که یک مشت دستاورد خیالی و ادعایی را با هوش مصنوعی در دهان مرحوم پورحیدری می‌گذارد و این اقدام غیراخلاقی را با عنوان «گفت و گوی آسمانی» منتشر می‌کند آن هم به این دلیل که هیچ پیشکسوت یا چهره مستقلی حاضر به حمایت از فدراسیون و برنامه هایش نیست.

اما مهمترین بخش این اظهارات برمی گردد به امیر قلعه نویی؛ اینکه بسیاری از مقامات ورزش و فدراسیون فوتبال هرچند روز یک بار تاکید می‌کنند سرمربی تیم ملی در جام جهانی امیر قلعه نویی است، بسیار مشکوک است. سابقه ورزش و مخصوصا فوتبال نشان می‌دهد در شرایطی چنین اظهاراتی مطرح می‌شود که در پشت پرده زمزمه‌هایی برای تغییر به گوش می‌رسد. وگرنه چرا هر روز کسی نمی‌گوید محرم نویدکیا در نیم فصل دوم سرمربی سپاهان هست یا اوسمار اخراج نمی‌شود؟ منابع آگاه می‌گویند بحث تغییر سرمربی همچنان روی میز مدیران وجود دارد و اظهارات اسبقیان احتمالا برای سفت کردن جای پای قلعه نویی بوده؛ آن هم با خرج کردن از حاکمیت!

خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
نظرات شما