تاریخ انتشار: ۱۸:۱۶ - ۲۶ اسفند ۱۴۰۴
تعداد نظرات: ۱ نظر

جرئیاتی از خسارت کاخ سعدآباد در حمله هوایی

گفته شد، اموال و آثار تاریخی داخل کاخ‌موزه‌های سعدآباد پیش از جنگ به مخزن امن منتقل شده و در اثر حمله سه‌شنبه ۲۶ اسفندماه، هیچ یک از آثار موزه‌ای آسیب ندیده است.

جرئیاتی از خسارت کاخ سعدآباد در حمله هوایی

رویداد۲۴|  در اثر حمله بامداد سه‌شنبه ۲۶ اسفند ۱۴۰۴ به حریم مجموعه سعدآباد، سه کاخ و عمارت، خسارت سازه‌ای جدی دیده و آسیب‌هایی به دیگر بخش‌های این مجموعه وارد شده است.
 
به گزارش ایسنا، در حمله مشترک آمریکا و اسرائیل به حریم مجموعه سعدآباد و در حریم کاخ سبز در بامداد سه‌شنبه ۲۶ اسفندماه ۱۴۰۴، سه بنای «کاخ سبز»، «موزه برادران امیدوار»، و کوشک (عمارت والی) در اثر موج انفجارها، خسارت سازه‌ای جدی دیدند.  
 
همچنن به ایسنا گفته شد، دیگر بناهای مجموعه سعدآباد در اثر موج آن انفجارها، آسیب دیده‌اند.

گفته شد، اموال و آثار تاریخی داخل کاخ‌موزه‌های سعدآباد پیش از جنگ به مخزن امن منتقل شده و در اثر حمله سه‌شنبه ۲۶ اسفندماه، هیچ یک از آثار موزه‌ای آسیب ندیده است.
 
کاخ سبز، قدیمی‌ترین کاخ دورﮤ پهلوی و یکی از زیبا ترین کاخ‌های سعدآباد محسوب می‌شود. بنای اولیه این کاخ نیم‌طبقه‌ای بود که رضاشاه آن را  در سال ۱۳۰۱ خورشیدی از «علی خان والی» و به روایتی دیگر از  پسر او  سردار همایون به مبلغ هفت هزار تومان خریداری کرد و بیشتر اقامتگاه تابستانی و به نوعی دفتر کار رضاخان پهلوی بود.
 
عمارت آجری که در مقابل کاخ سبز  و بر فراز پله‌ها دیده می‌شود و در اثر حمله به حریم سعدآباد، خسارت دید، نیز متعلق به «علی خان والی» بود، که به آن کوشک گفته می‌شود.
 
موزه برادران امیدوار، نیز که در بخش شمال غربی مجموعه فرهنگی ـ تاریخی سعدآباد واقع شده و بنای آن متعلق به دوره قاجار است، شامل ۴ اتاق با نمای آجری قرمز رنگ و گچ بریهای زیبا می است، که در اصل، کالسکه‌خانه و استراحتگاه سورچی‌ها بوده است. ساختمان پس از انقلاب اسلامی در سال ۱۳۸۱ شمسی مرمت و بازسازی شد و در پنجم مهر ماه ۱۳۸۲در هفتۀ جهانگردی، به نام اولین جهانگردان ایرانی افتتاح شد.
 
بنابر اعلام وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی تا کنون ۱۰۸ اثر تاریخی ایران در حمله‌های مشترک آمریکا و اسرائیل به ایران، تخریب شده یا آسیب دیده‌اند.

خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
برچسب ها: کاخ سعد آباد ، جنگ
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۵۴ - ۱۴۰۴/۱۲/۲۶
1
0
حس خوبی به این خبر ندارم . برای من مهم نیست وقتی خودم ۵۰ متر جا ندارم تو کشورم ، حالا کاخ ها خراب کنید
نظرات شما