تاریخ انتشار: ۲۳:۰۲ - ۱۴ مهر ۱۴۰۵

از خرید کاخ اشرف تا ساخت جاده‌های کوهستانی؛ نگاهی به خدمات ماندگار «پدر پارلمان ایران»

احمد ناطق‌نوری، نماینده هفت دوره مردم نور و محمودآباد و یکی از چهره‌های شناخته‌شده مجلس ایران، سوم مهرماه در ۸۹ سالگی درگذشت. او در سال‌های نمایندگی پیگیر مجموعه‌ای از طرح‌های عمرانی و مطالبات عمومی منطقه بود؛ کارنامه‌ای که سال‌ها پس از پایان دوران نمایندگی نیز در زندگی مردم منطقه اثر گذاشت.
احمد ناطق نوری

رویداد۲۴| درگذشت احمد ناطق‌نوری، نماینده هفت دوره مجلس شورای اسلامی و از چهره‌های باسابقه پارلمان ایران، فرصتی است برای مرور کارنامه سیاستمداری که بخش مهمی از زندگی خود را در ارتباط مستقیم با مردم گذراند. ناطق‌نوری ۲۷ سال نماینده مردم نور و محمودآباد بود و در این سال‌ها، پیگیری امور اداری، طرح‌های عمرانی و حتی مشکلات شخصی مراجعه‌کنندگان را بخشی از وظیفه خود می‌دانست؛ از همین رو لقب پدر پارلمان ایران را به خود اختصاص داد. وی همچنین ریاست فدراسیون بوکس ایران را از زمان آغاز به کار دوباره این فدراسیون در سال ۱۳۶۸ تا سال ۱۳۹۶ برعهده داشت.

حمید ناطق‌نوری، فرزند ارشد او، در گفت‌وگویی با اشاره به برخی از فعالیت‌ها و پیگیری‌های پدرش، از کارنامه‌ای سخن گفته است که به باور او، نتیجه‌اش را می‌توان در بخشی از زیرساخت‌ها و تغییرات منطقه و همچنین در رابطه میان احمد ناطق‌نوری و مردمی که سال‌ها نماینده‌شان بود، دید.

حمید ناطق نوری ضمن تقدیر و تشکر از رهبر معظم انقلاب اسلامی حضرت ایت الله سید مجتبی حسینی خامنه‌ای دامت برکاته در ابراز لطف و محبتی که در پیام تسلیت خود خطاب به حجة الاسلام و المسلمین ناطق نوری مبذول داشتند و خانواده را مورد تفقد خود قرار دادند و نیز تشکر از قدرشناسی مردم، با بیان اینکه ارتقای کمی و کیفی زندگی شهروندان و پیشرفت و آبادانی هرچه بیشتر منطقه، نقشه راه خدمت خالصانه حاج احمد ناطق نوری بود، تصریح کرد: احترام و وفاداری امروز مردم نتیجه خدمت بی ریای دیروز است.

وی ضمن تقدیر از قدرشناسی مردم و برگزاری مراسم متعدد در سطح کشور و شهرستان به مناسبت درگذشت پدر بزرگوارشان، به گوشه‌هایی از فعالیت‌های سیاسی و انقلابی وی در دوران انقلاب و پس از آن و برخی از خدمات صورت گرفته در دوران نمایندگی حاج احمد در مجلس شورای اسلامی اشاره کرد.

او با بیان اینکه بسیاری از پیگیری‌های صورت گرفته توسط حاج احمد، که مستلزم گذشت زمان بود، سال‌ها بعد به نتیجه رسید، به زیرمجموعه آمل بودن بسیاری از ادارات شهرستان نور اشاره و عنوان کرد: اصرار و پیگیری مستمر برای استقلال ادارات مختلف ازجمله ثبت اسناد، دادگستری، اداره مالیات، تأمین اجتماعی و ... که زیر مجموعه شهرستان آمل بود، و اخذ زمین از بنیاد مسکن و وزارت راه و شهرسازی برای احداث ساختمان اداری این نهاد‌ها در شهرستان نور ازجمله امور تأثیرگذاری بود که در دوره‌های نخست نمایندگی در مجلس شورای اسلامی توسط ایشان انجام شد.

حمید ناطق نوری ادامه داد: خرید ساختمان کاخ اشرف از بنیاد مستضعفان و تأسیس دانشگاه بین المللی تربیت مدرس در این مکان، تجهیز امکانات بخش چمستان و ارتقای آن به شهر، احداث جاده‌هایی مثل جاده لاویج، واز و سیاه سنگ و بعدا اسفالت ان‌ها و...، علیرغم سختگیری‌های محیط زیست و عدم بودجه لازم، چهاربانده کردن جاده نور به چمستان و چمستان به آمل، که بعد از پایان دوره نمایندگی حاج آحمد، پیشرفتی چشمگیری نداشت، گازرسانی به چمستان، لاویج و روستا‌های نور، چمستان و محمودآباد، استقرار و نصب آنتن‌های مخابراتی تلفن همراه و تلویزیون در مناطق محروم شهرستان تنها بخشی از اقدامات به ثمر رسیده حاج احمد در دوران خدمتش به مردم شهرستان نور و محمودآباد بود.

وی با یادآوری اینکه حاج احمد علاوه بر پیگیری امور اداری و عمومی، بسیاری از مشکلات شخصی مراجعه کنندگان را نیز رفع و حل می‌کرد، گفت: در دوره هفتم مجلس شورای اسلامی، در راستای رسیدگی و پیگیری مشکلات مردمی، حدود ۳۴ هزار نامه توسط ایشان به مراکز مختلف نوشته شد که بیش از ۱۷ هزار مورد، به ثمر رسیده و برای درخواست کنندگان نتیجه بخش بود.

حمید ناطق نوری تصریح کرد: پدرش برای شهرستان نور و محمودآباد ایده و ارزو‌های بسیاری داشت ازجمله جداسازی غرب و شرق مازندران از یکدیگر و مرکز استان شدن نور و نیز اجرای کامل فاضلاب شهری که متأسفانه محقق نشد.

وی ادامه داد: احداث جاده ساحلی در سراسر مازندران و عدم ساخت سازی در مسیر این جاده از دیگر ایده‌های حاج احمد بود که با اصرار و پیگیری مستمر توانست قانونش را وضع کند، اما متأسفانه اجرای آن محقق نشد البته با تأکید بر شهرداری نور بخشی از ساحل نور ساماندهی شد.

دکتر ناطق‌نوری بهره‌گیری از ظرفیت‌های منطقه و ارتقای گردشگری شهرستان نور را از دیگر اهداف پدر پارلمان ایران برشمرد و بیان داشت: احداث فرودگاه، بندرگاه، شهرک‌های پیشرفته، جاده‌هایی استاندارد با ظرفیت بالا که معضل ترافیک را حل کند، راه اندازی پاساژ‌ها و مال‌های بزرگ برای تردد و جذب توریست‌های داخلی و خارجی از دیگر برنامه‌های حاج احمد برای شهرستان نور بود که در راستای تحقق آن همواره تلاش به جذب و حمایت از سرمایه‌گذاران می‌کرد.

وی در پایان سخنان خود با تأکید بر تلاش بی وقفه، خدمت خالصانه و بی منت حاج احمد ناطق‌نوری در سال‌های نمایندگی اش در مجلس شورای اسلامی و حتی پس از آن، یادآور شد: ارتقای سطح کمی و کیفی زندگی مردم منطقه، پیشرفت و آبادانی نقاط مختلف شهرستان و جلب رضایت و رفاه شهروندان دغدغه همیشگی حاج احمد بود که حضور پرشور مردم در مراسم تشییع ایشان نشان از به ثمر نشستن تلاش‌های صورت گرفته دارد لذا ضمن تقدیر از مردم عزیز، خود را خادم آن‌ها دانسته از هیچ تلاشی برای اقتدار و عزت سرزمین مان، دریغ نمی‌کنیم.

خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
نظرات شما
captcha