تاریخ انتشار: ۱۱:۳۶ - ۲۶ مهر ۱۴۰۵

وزیر پیشنهادی دفاع: روزآمدسازی توان دفاعی برای مقابله با تهدید‌های پیچیده در دستور کار است

مهرداد اخلاقی، وزیر پیشنهادی دفاع و پشتیبانی نیرو‌های مسلح، با تأکید بر تغییر ماهیت تهدیدات امنیتی و گسترش جنگ‌های ترکیبی، شناخت تحولات راهبردی، ارتقای قابلیت‌های دفاعی و آمادگی برای مواجهه با تهدید‌های متغیر را ضروری دانست.
مهرداد اخلاقی

رویداد۲۴| مهرداد اخلاقی، وزیر پیشنهادی دفاع و پشتیبانی از نیرو‌های مسلح، در جلسه علنی مجازی امروز (یکشنبه ۲۶ مهر) مجلس و در دفاع از برنامه‌های پیشنهادی خود گفت: با امید به عنایات و توجهات حضرت ولی‌عصر (عج)، به‌عنوان سرباز کوچک ملت رشید ایران در جایگاه رفیع خانه ملت، با ادای احترام به روح ملکوتی امام کبیر امت (ره)، یاد رهبر شهید انقلاب اسلامی و همه شهدای گرانقدر ایران اسلامی و جبهه پرافتخار مقاومت، به‌ویژه امیر شهید سرلشکر نصیرزاده، تأکید می‌کنم که در صورت اعتماد نمایندگان محترم، ان‌شاءالله تداوم‌بخش راه و برنامه این شهیدان والامقام خواهم بود.

وی در ادامه اظهار کرد: خدمتگزاری به ملتی که در نبرد با جبهه شیطانی صهیونیسم و استکبار جهانی قرار دارد و سربازی تحت فرماندهی حکیمانه رهبر معظم انقلاب اسلامی، حضرت آیت‌الله سید مجتبی حسینی خامنه‌ای، توفیق الهی برای ادای تکلیف جهادی خواهد بود.

قدردانی از رئیس‌جمهور و نمایندگان مجلس

وزیر پیشنهادی دفاع و پشتیبانی نیرو‌های مسلح با قدردانی از رئیس‌جمهور برای معرفی وی به‌عنوان وزیر پیشنهادی دفاع تصریح کرد: از اعتماد رئیس‌جمهور محترم، جناب آقای دکتر پزشکیان و حمایت مقامات عالی لشکری در معرفی اینجانب برای تصدی مسئولیت خطیر وزارت دفاع و پشتیبانی نیرو‌های مسلح قدردانی می‌کنم.

اخلاقی همچنین از نمایندگان مجلس شورای اسلامی که در روز‌های اخیر در دیدارها، نشست‌ها و جلسات کمیسیون‌های امنیت ملی و صنایع و معادن، با دقت و حساسیت ارزشمند به حوزه دفاعی و بررسی سوابق و برنامه‌های وی پرداخته‌اند، تشکر کرد.

وی در ادامه گفت: از سرپرست محترم وزارت دفاع، برادر عزیزم سردار ابن‌الرضا، مدیران پرتلاش و آحاد کارکنان جهادگر وزارت دفاع که پس از شهادت وزیر سرافراز دفاع، تا امروز با نقش‌آفرینی جهادی و هوشمندانه، فرایند پشتیبانی از رزمندگان نیرو‌های مسلح و عرصه‌های نبرد با دشمن آمریکایی ـ صهیونیستی را استمرار بخشیدند، صمیمانه قدردانی می‌کنم.

ضرورت شناخت تحولات محیط امنیتی و راهبردی کشور

وزیر پیشنهادی دفاع با اشاره به شرایط حساس پیش‌روی کشور، اظهار کرد: با رأی اعتماد مجلس، مسئولیت وزارت دفاع در مقطع حساسی بر عهده اینجانب قرار خواهد گرفت؛ مقطعی که محیط امنیتی و راهبردی کشور در سطح منطقه و جهان با تغییرات عمیق و شتابان و بعضاً چالش‌های پیچیده مواجه است. در چنین شرایطی، دفاع از کشور مستلزم شناخت دقیق محیط، درک منطق تحولات، تشخیص روند‌های اثرگذار و آمادگی برای مواجهه با آینده‌های متفاوت است.

اخلاقی با تأکید بر اینکه محیط منطقه‌ای و جهانی دیگر ایستا و قابل پیش‌بینی نیست، تصریح کرد: تغییر در ماهیت تهدیدات، منطق قدرت نظامی، محیط فناوری و نظم منطقه‌ای در حال وقوع است. ماهیت جنگ‌های امروز، جنگ‌های ترکیبی هستند که در آنها جنگ نظامی با تحریم و محدودیت‌های اقتصادی، نبرد سایبری، اخلال در زنجیره تأمین، جنگ اطلاعاتی و محدودسازی دسترسی به فناوری درهم آمیخته است.

تأکید بر تداوم ایستادگی ملی و نقش‌آفرینی جبهه مقاومت

وزیر پیشنهادی دفاع با اشاره به نقش مردم، دولت و نیرو‌های مسلح در مقابله با تهدیدات، اظهار کرد: ملت بزرگ ایران و جبهه مقاومت امروز با توکل به امداد الهی، رهبری حکیم و مقتدر، نقش‌آفرینی دولت خدمتگزار و نیرو‌های مسلح شجاع، در نبرد با جبهه استکبار قرار دارند و با اتحاد مقدس و ایستادگی ملی، اهداف و آرمان‌های خود را با اتکا به فرهنگ و تفکر بسیجی پیش خواهند برد و طعم پیروزی نهایی را خواهند چشید.

توان دفاعی کشور حاصل چند دهه تلاش متخصصان و دانشمندان است

اخلاقی با اشاره به روند شکل‌گیری توانمندی‌های دفاعی جمهوری اسلامی ایران، گفت: چند دهه تلاش مدیران، دانشمندان و متخصصان صنعت دفاعی، با مشارکت جامعه گسترده نخبگان دانشگاهی و شرکت‌های دانش‌بنیان، تحت رهبری حکیمانه قائد شهید انقلاب و با جان‌فشانی رزمندگان نیرو‌های مسلح، در شرایط تحریم و محدودیت، قابلیت‌های دفاعی را برای ایران اسلامی و جبهه مقاومت بنا نهاده است. این قابلیت‌ها امروز دشمن آمریکایی _صهیونیستی را در جنگ اخیر به سرحد استیصال رسانده و در وضعیت بن‌بست راهبردی قرار داده است.

تکمیل و روزآمدسازی قابلیت‌های دفاعی پس از جنگ ۱۲ روزه

وزیر پیشنهادی دفاع با اشاره به اقدامات انجام‌شده پس از جنگ ۱۲ روزه، اظهار کرد: در ادامه این تلاش‌ها، پس از جنگ ۱۲ روزه، این قابلیت‌ها به‌گونه‌ای تکمیل و روزآمد شده‌اند که برآورد‌ها و محاسبات دشمن را تغییر داده‌اند و تردیدی عمیق درباره استمرار جنگ نظامی در ذهن دشمنان ایجاد کرده‌اند. تداوم این مسیر نیازمند شناخت دقیق تحولات راهبردی، ارتقای توان دفاعی و آمادگی برای مواجهه با تهدیدات پیچیده و متغیر است.

پاسخ ایران به خطای محاسباتی مجدد آمریکا غافلگیرکننده و گسترده خواهد بود

وزیر پیشنهادی دفاع، با تأکید بر آمادگی نیرو‌های مسلح برای مقابله با هرگونه تهدید احتمالی اظهار کرد: اگر دشمن آمریکایی مجدداً دچار خطای محاسباتی شود، پاسخ ملت غیور ایران و رزمندگان اسلام غافلگیرکننده و گسترده خواهد بود و تبعات منطقه‌ای و جهانی آن بر عهده دولت تروریستی آمریکا و هم‌پیمانانش خواهد بود.

وی در ادامه با اشاره به برنامه‌های پیشنهادی وزارت دفاع برای دوره پیش‌رو، اظهار کرد: با توجه به فرصت ۲۲ ماهه باقی‌مانده تا پایان این دوره، برنامه‌های کوتاه‌مدت و میان‌مدت بر اساس تدابیر فرماندهی معظم کل قوا، سیاست‌های کلی نظام، برنامه پنج‌ساله هفتم پیشرفت، سیاست‌ها و اقدامات دفاعی ابلاغی ستاد کل نیرو‌های مسلح و قرارگاه مرکزی حضرت خاتم‌الانبیا (ص) تنظیم شده است.

وزیر پیشنهادی دفاع و پشتیبانی از نیرو‌های مسلح تصریح کرد: این برنامه‌ها با تعامل و هماهنگی با فرماندهان ارتش، فراجا و بسیج مستضعفین تدوین شده و در روند اجرا نیز تعامل مدیریتی و برنامه‌ای با فرماندهان و همرزمان در نیرو‌های مسلح استمرار خواهد داشت. برنامه مکتوب نیز پیش‌تر در اختیار نمایندگان قرار گرفته و در این جلسه، اولویت‌ها و محور‌های اصلی آن را به اختصار بیان می‌کنم.

برون‌سپاری تولیدات دفاعی یک ضرورت است

وزیر پیشنهادی دفاع درباره ضرورت برون‌سپاری در وزارت دفاع گفت: با توجه به شرایط امروز، برای انجام تعهدات خود ناچار به استفاده از برون‌سپاری هستیم و این موضوع دیگر صرفاً یک انتخاب نیست، بلکه ضرورتی برای وزارت دفاع است.

اخلاقی با اشاره به برنامه ابلاغی برای سال ۱۴۰۵ ادامه داد: بر اساس این برنامه، باید میزان برون‌سپاری در تولیدات به ۷۵ درصد برسد؛ در حالی که این میزان در سال ۱۴۰۴ حدود ۵۵ درصد بوده است. همچنین هدف‌گذاری شده که این رقم در سال ۱۴۰۶ به بیش از ۸۵ درصد افزایش یابد.

وی توضیح داد: این روند بر اساس ابلاغیه‌های ستاد کل نیرو‌های مسلح دنبال می‌شود. در این چارچوب، محصولات و نیازمندی‌های دفاعی با دریافت اطلاعات از بخش‌های مختلف عملیاتی سپاه، ارتش و فراجا بررسی و محصولاتی که در جنگ‌های ۱۲روزه و ۴۰روزه کارآمدی خود را نشان داده‌اند، شناسایی شده‌اند. محصولاتی که دارای طبقه‌بندی سری و بالاتر باشند، به‌عنوان خطوط قرمز وزارت دفاع در سازه‌های امن تولید خواهند شد و تولید محصولات با طبقه‌بندی خیلی محرمانه و پایین‌تر، در شبکه تولیدی کشور دنبال می‌شود.

جزئیات برنامه‌های دفاعی در جلسات محرمانه ارائه می‌شود

اخلاقی با اشاره به ماهیت جنگ‌های امروز و ضرورت آمادگی در برابر جنگ ترکیبی اظهار کرد: در وزارت دفاع برای این موضوع تیم‌هایی تشکیل شده و فعالیت می‌کنند، اما ارائه اطلاعات بیشتر درباره جزئیات این برنامه‌ها در چنین جلسه‌ای را به صلاح امنیت کشور نمی‌دانم. اعلام آمادگی می‌کنم که در صورت کسب رأی اعتماد نمایندگان، جزئیات برنامه‌ها را در جلسات محدود و تخصصی، همراه با زمان‌بندی، در اختیار نمایندگان قرار دهم.

وزیر پیشنهادی دفاع با تأکید بر اینکه برنامه ارائه‌شده مبتنی بر بررسی و امکان‌سنجی است گفت: چگونه ممکن است وزیری بدون داشتن برنامه‌ای دقیق، زمان‌بندی‌شده و متناسب با توانمندی‌های موجود، در مجلس حاضر شود و برنامه خود را ارائه کند؟ این برنامه‌ها باید در محیط تخصصی خود بررسی شوند و آمادگی داریم آنها را برای تیم‌های مورد نظر مجلس تشریح کنیم.

تقویت جبهه مقاومت از اولویت‌های وزارت دفاع خواهد بود

اخلاقی با اشاره به سابقه فعالیت خود در حوزه‌های مرتبط با جبهه مقاومت اظهار کرد: به تعداد سال‌های خدمتم، تا همین امروز ارتباط مستقیم با جبهه‌های مختلف مقاومت در کشور‌های گوناگون داشته‌ام و خدماتی نیز در این زمینه ارائه کرده‌ام که تقدیرنامه‌هایی از رهبران جبهه مقاومت به زبان خودشان دریافت شده است.

وی افزود: با توجه به ملاحظات امنیتی و اینکه سال‌هاست در فهرست ترور قرار داریم، امکان ارائه همه جزئیات این فعالیت‌ها در فضای عمومی وجود ندارد، اما یکی از مهم‌ترین اقدامات من در وزارت دفاع، تقویت بیش از گذشته جبهه مقاومت خواهد بود.

توسعه تحقیقات دفاعی بر تولید مقدم است

وزیر پیشنهادی دفاع با اشاره به اهمیت پژوهش و توسعه فناوری‌های دفاعی گفت: اعتقاد دارم کشوری که از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی بر استقلال از شرق و غرب تأکید داشته است، بدون انجام تحقیقات در حوزه‌های مختلف، از خاک و آب و دریا گرفته تا زمین و تسلیحات، نمی‌تواند از خود در جامعه جهانی دفاع کند. در طول سال‌های فعالیت خود در وزارت دفاع، مراکز تحقیقاتی و دفاتر طراحی متعددی ایجاد کرده‌ام و در سازمان صنایع دفاع نیز طی سال‌های گذشته، ده‌ها مرکز تحقیقاتی راه‌اندازی شده است.

وی با بیان اینکه از سال ۱۳۶۳ تا ۱۳۷۳ فعالیتش عمدتاً تحقیقاتی بوده و پس از آن وارد حوزه تولید شده است، تأکید کرد: تحقیق و تولید باید در کنار یکدیگر مدیریت شوند و اهمیت تحقیقات برای من حتی از تولید نیز بالاتر است.

وزیر پیشنهادی دفاع همچنین درباره رعایت ملاحظات امنیتی در مراکز تحقیقاتی گفت: در یکی از موارد، پس از طرح نگرانی درباره حضور تعدادی از افراد دارای گرین‌کارت در یک پژوهشکده، ارتباط با آن مجموعه را تا روشن‌شدن کامل موضوع قطع کرده است.

بازنگری در ساختار وزارت دفاع تا پایان سال ۱۴۰۵

اخلاقی درباره اصلاح ساختار وزارت دفاع اظهار کرد: با توجه به شرایط امروز، باید ساختار مناسبی متناسب با اهداف تعیین‌شده طراحی و به تصویب ستاد کل نیرو‌های مسلح برسد. برنامه‌ریزی شده است این فرآیند تا پایان سال ۱۴۰۵ به سرانجام برسد و اجرای ساختار جدید در سال ۱۴۰۶، با اخذ مصوبات لازم، دنبال شود.

مدیریت شرکت‌های اقتصادی باید با حفظ سلامت مالی همراه باشد

وزیر پیشنهادی دفاع در پاسخ به مباحث مطرح‌شده درباره شرکت‌های اقتصادی وابسته به وزارت دفاع گفت: پس از ورود به این مسئولیت، ابتدا باید وضعیت موجود را به‌دقت بررسی کنیم و سپس درباره نحوه مدیریت آن تصمیم بگیریم؛ همان‌گونه که پزشک ابتدا بیمار را معاینه می‌کند و بعد نسخه می‌نویسد.

اخلاقی افزود: تلاش خواهم کرد از ظرفیت‌های اقتصادی موجود برای تأمین اعتبارات مورد نیاز نیرو‌های مسلح و کمک به دولت استفاده کنم، اما این امر مشروط به حفظ سلامت اقتصادی این مجموعه‌هاست. در شرکت‌هایی که وزارت دفاع تنها بخشی از سهام آنها را در اختیار دارد، از جمله برخی شرکت‌های پتروشیمی که سهم وزارت دفاع در آنها ۲۰ یا ۳۰ درصد است، ضرورتی ندارد که حتماً مدیریت شرکت در اختیار وزارت دفاع باشد. می‌توان مدیریت را به دستگاه تخصصی مربوط سپرد و وزارت دفاع نیز متناسب با میزان سهام خود از سود بهره‌مند شود.

وزیر پیشنهادی دفاع تأکید کرد: مدیریت این شرکت‌ها با هدف کمک به دولت پذیرفته شده است، اما سلامت اقتصادی نیرو‌های مسلح اهمیت بسیار زیادی دارد و نباید از کنار نگرانی‌ها در این زمینه بی‌تفاوت عبور کرد.

ارتقای روحیه جهادی کارکنان و توجه به خانواده‌های آنان

اخلاقی با اشاره به برنامه‌های وزارت دفاع برای تقویت روحیه جهادی کارکنان گفت: روز گذشته با آقای طائب دیداری داشتیم و توافق‌نامه‌ای برای همکاری متقابل میان وزارت دفاع و سازمان بسیج مستضعفین تنظیم و ارائه شد تا از ظرفیت‌های یکدیگر برای ارتقای روحیه جهادی کارکنان استفاده کنیم.

وی افزود: در این زمینه درباره جذب نیرو‌های جدید و ارتقای نیرو‌های موجود نیز گفت‌و‌گو شده است تا زمینه تقویت روحیه جهادی در مجموعه وزارت دفاع فراهم شود.

وزیر پیشنهادی دفاع با تأکید بر اهمیت توجه به خانواده کارکنان اظهار کرد: کارکنان وزارت دفاع گاهی از ساعت پنج یا پنج‌ونیم صبح از منزل خارج می‌شوند، ساعت هفت کار خود را آغاز می‌کنند و تا شب درگیر فعالیت هستند؛ در چنین شرایطی، فرصت کافی برای حضور در کنار خانواده ندارند.

اخلاقی ادامه داد: باید برای همسران و فرزندان کارکنان برنامه‌ریزی کنیم تا در کنار تقویت روحیه اعتقادی و جهادی، خانواده‌های آنان نیز در برابر جنگ ترکیبی و فعالیت‌های فرهنگی و رسانه‌ای دشمن از حمایت لازم برخوردار باشند. این اقدامات نباید صرفاً به پیامک و فعالیت در فضای مجازی محدود شود، بلکه باید با برنامه‌های مؤثر فرهنگی و اجتماعی، به تقویت فرهنگ جامعه کمک کنیم.

آمادگی نیرو‌های مسلح برای مقابله با تهدیدات احتمالی

وزیر پیشنهادی دفاع با اشاره به تقسیم‌بندی برنامه‌های خود به دو بخش شش‌ماهه و بیست‌ماهه گفت: برنامه‌ها را در دو بازه زمانی تنظیم کرده‌ایم؛ بخش نخست شش‌ماهه و بخش دوم بیست و دوماهه است تا در فرصت باقی‌مانده، اقدامات مورد نظر دنبال شود.

اخلاقی با تأکید بر آمادگی نیرو‌های مسلح اظهار کرد: ما در آمادگی کامل هستیم. از دیشب مدام خبر داشتیم و از مرز که هواپیما نزدیک می‌شود، نیرو‌های مسلح بلافاصله اطلاعات را دریافت می‌کنند. از مدت‌ها پیش در آمادگی کامل قرار داشته‌ایم و نیرو‌های مسلح برای مقابله با صهیونیست آماده هستند. اطمینان می‌دهم که فرزندان ملت در نیرو‌های مسلح برای دفاع از کشور و تعیین تکلیف تهدیدات، لحظه‌ای از آمادگی خود غافل نخواهند شد.

وی با اشاره به اینکه جزئیات عملیاتی و اطلاعات مربوط به نحوه مقابله با تهدیدات دارای طبقه‌بندی امنیتی است، گفت: مسئولیت طراحی و حفاظت از این اطلاعات بر عهده فرماندهان عملیاتی است و وزارت دفاع نیز در چارچوب مسئولیت پشتیبانی خود، بر اساس نیازمندی‌های ابلاغ‌شده، تسلیحات و تجهیزات مورد نیاز را تأمین می‌کند.

جانمایی صنایع دفاعی با توجه به ملاحظات امنیتی و محرومیت‌زدایی

اخلاقی درباره برنامه‌های آینده برای توسعه صنایع دفاعی اظهار کرد: در احداث کارخانه‌ها و مراکز تولیدی جدید، نباید صرفاً به محل استقرار فعلی صنایع اکتفا کنیم، بلکه باید مجموعه‌ای از ملاحظات از جمله وجود کوه و شرایط مناسب برای ایجاد سازه‌های امن، دسترسی به نیروی انسانی، محرومیت‌زدایی و امکانات استان‌ها را در نظر بگیریم. این برنامه‌ریزی با توجه به دیدگاه‌ها و تدابیر مقام معظم رهبری، دولت و مجلس انجام خواهد شد و پس از بررسی‌های لازم، برای تصویب به ستاد کل نیرو‌های مسلح ارائه می‌شود.

وزیر پیشنهادی دفاع در ادامه گفت: هدف این است که در برنامه‌ریزی بلندمدت صنایع دفاعی، شرایط مناطق مرزی، ظرفیت‌های بومی استان‌ها و ضرورت محرومیت‌زدایی نیز مورد توجه قرار گیرد تا توسعه زیرساخت‌های دفاعی با نیاز‌های کشور و الزامات امنیتی هماهنگ باشد.

منبع: ایسنا
خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
برچسب ها: وزیر دفاع
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
نظرات شما
captcha