تاریخ انتشار: ۱۲:۱۰ - ۳۱ فروردين ۱۳۹۸
تعداد نظرات: ۱ نظر
دغدغه جدید رییس جمهور آمریکا:

صفر کردن صادرات نفت ایران، حتی اگر عملی باشد، آینده سیاسی خود ترامپ را نابود می‌کند

اطلاعات بدست آمده از دولت آمریکا، از تلاش ترامپ برای تشدید تحریم‌های نفتی تهران و توقف کامل صادرات نفت خام آن حکایت دارد. اما این تمایل آمریکا با شرایط بازار نفتی در تضاد است.
صفر کردن صادرات نفت ایران، حتی اگر عملی باشد، آینده سیاسی خود ترامپ را نابود می‌کند
رویداد۲۴ العربی الجدید نوشت: اطلاعات بدست آمده از دولت آمریکا، از تلاش ترامپ برای تشدید تحریم‌های نفتی تهران و توقف کامل صادرات نفت خام آن حکایت دارد. اما لازم به ذکر است که این تمایل آمریکا با شرایط بازار نفتی در تضاد است؛ چرا که قیمت نفت در حال حاضر به حدود ۷۲ دلار برای هر بشکه رسیده است و احتمال افزایش آن، به دلیل جنگ در لیبی و تنش‌های سیاسی در برخی کشور‌های نفتی غنی، مانند ونزوئلا وجود دارد.

در ادامه این مطلب آمده است: در اینجا، با وجود تمایل دولت ترامپ برای ممنوعیت کامل صادرات نفت ایران، سوال‌هایی مطرح می‌شود که تاجران نفت در بازار‌های جهانی به دنبال پاسخ آنند؛ کسانی که نگران کمبود ذخایر نفت در ماه‌های آینده هستند.

به عقیده دیوید شیبارد، تحلیلگر مسائل مربوط به انرژی، زمان برای تشدید تحریم‌های نفتی و لغو معافیت‌هایی که به دولت‌های وارد کننده نفت ایران داده شده، مناسب نیست. تاجران نفت نگران کمبود در بازار نفت هستند که به دنبال لغو معافیت‌های آمریکا ایجاد خواهد شد.

این ترس‌ها منجر به افزایش واگذاری‌های فوری کانتینر‌های نفتی شده است. طبق گزارش شرکت تانکر تراکرس، در لندن، که حرکت کانتینر‌های نفتی در جهان را زیر نظر دارد، ایران در ماه مارس حدود ۱.۹ میلیون بشکه در روز صادر کرده است.

این رقم صادرات نفت ایران به حجم صادرات آن، پیش از إعمال تحریم‌های واشنگتن نزدیک می‌شود. در ادامه، به عقیده تحلیلگران، افزایش قیمت نفت در ماه‌های اینده، که احتمال زیادی دارد، تاثیرات منفی بر فعالیت‌های انتخاباتی ترامپ خواهد داشت؛ چرا که این افزایش برای مردم آمریکا به معنای بالا رفتن هزینه سوخت و مواد مصرفی است که وارد ایالات متحده می‌شود.

علاوه بر اینکه افزایش قیمت‌های نفت پیامد‌های منفی بر اقتصاد آمریکا و بازار آن نیز خواهد داشت و همین مساله به مانع بزرگی برای بهبود میانگین رشد اقتصادی در آمریکا تبدیل می‌شود.

تحلیلگران نفتی در لندن بر این عقیده اند که شرایط بازار در زمان فعلی برای به صفر رساندن صادرات نفت ایران که باز‌های دولت آمریکا به دنبال آن هستند، فراهم نیست؛ به این دلیل که تعدادی از دولت‌های نفتی در شرایط جنگی و تنش‌های سیاسی به سر می‌برند و این موضوع می‌تواند بر ذخایر نفتی در بازار‌های جهانی فشار وارد کرده و باعث بالا رفتن قیمت‌ها شود که ضرر حاصل از آن، بیش از همه، آینده ترامپ را هدف قرار می‌دهد.

همانطور که پایتخت لیبی، طرابلس در محاصره است و این جنگ می‌تواند تولید نفت لیبی را در هر لحظه با مشکل مواجه کند. در ونزوئلا نیز که تحت تحریم‌های ایالات متحده قرار دارد، تولید نفت به ۵۵۰ هزار بشکه در ماه گذشته رسیده است و مشخص نیست که تظاهرات در این کشور به کجا رسیده و چه تاثیری بر تولید و صادرات نفت الجزایر داشته باشد.

این در حالی است که عربستان، اپک و تولید کنندگان نفت را به ادامه کاهش تولید دعوت می‌کند، چرا که اوضاع مالی آن به دلیل جنگ یمن نابه سامان است. همه این عوامل دست به دست هم خواهد داد تا در ماه‌های آینده شاهد کاهش عرضه نفت و در مقابل، افزایش قیمت آن تا سقف ۸۰ دلار باشیم.

در مقابل این احتمالات، بانک فرانسوی «بی ان بی-باریبا» تصریح کرده است که در دولت آمریکا در خصوص پایان دادن به معافیت‌ها و توقف کامل صادرات نفت ایران اختلاف شدیدی وجود دارد. شورای امنیت ملی آمریکا خواستار کاهش فوری صادرات نفت ایران است، در حالی که وزارت خارجه این کشور معتقد است این مهم باید به صورت تدریجی و به آرامی واقع شود.

در این میان، رابرت هوک، مسئول پرونده ایران در دولت آمریکا در گفتگوی مطبوعاتی دو هفته گذشته خود تاکید کرده است که شرایط بازار در بهترین حالت خود قرار دارد و به ما اجازه می‌دهد صادرات نفت ایران را به صفر برسانیم. این مطلب بیانگر آن است که آمریکا قصد ندارد بار دیگر اجازه معافیت به برخی دولت‌ها را بدهد.

در سوی دیگر، گروه «یورو اشیا» در یک تحلیل نفتی معتقد است که آمریکا هرگز نمی‌تواند وعده‌های خود در مورد به صفر رساندن صادرات نفت ایران را عملی کند و علت آن، اوضاع بازار فعلی نفت است که به سمت کمبود می‌رود؛ بدین معنا، بازار نفت نمی‌تواند کمبود ۱.۹ میلیون بشکه در روز که توسط ایران تامین می‌شود را جبران کند.
منبع: انتخاب
خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
ناشناس
|
India
|
۲۰:۴۹ - ۱۳۹۸/۰۱/۳۱
0
1
مطمئا اگر عده ای درایران درفکراین باشند که تاانتخابات امریکا وضعیت را درایران سپری کند به امید انکه ترامپ انتخاب نشود ودمکراتها سرکاربیایند سخت دراشتباه هستند چون مطمئا تا حال هررئیس جمهوری که درامریکا روی کارامده هشت سال رئیس جمهور بوده است حالا چه دمکراتها باشند ویا چه جمهوری خواه بعدش ادامه این تحریمها درست است که نظام ایران شاید بتواند این دوران را باشیوه های مختلف سپری کند ولی مطمئا کشور ایران رو به نیستی ونابودی کشیده خواهد شد بهترین کار به نظرم تعامل با امریکا هست اصلا میتوان رفراندومی را درخصوص ارتباط دپیلماتیک با امریکا درایران رای گذاشت وبعدش هم به رای ملت احترام نگذاشت درغیراینصورت حتی اگر ترامپ هم روی کار نیاید اروپا و دنیا غیرممکن است که درخصوص مسائل موشکی و دخالت نیروهای ایران درمنطقه سکوت کند وکوتا بیایند همانطور که اول برجام هم گفتند ای کاش مسئولان همین مسئله برجام را درخصوص موشک وحضورنیروهای ایران وکمک ایران به کشورهای منطقه ودنیارا با مذاکره حل وفصل کنددرغیراینصورت درتحریم بودن ونفت ایران را باقیمت ارزان فروختن و با زحمت فروختن ودائما درتشویش بودن چه فایده ای واسه کشور ایران دارد بهترین راه تعامل وصلح وارتباط دپیلماتیک با امریکاست
نظرات شما
نظرسنجی
آیا از 26 فروردین تجربه برخورد با گشت ارشاد را داشتید؟
پیشخوان