تاریخ انتشار: ۱۳:۰۴ - ۲۷ دی ۱۴۰۱

حضانت در طلاق توافقی

مشاوره حقوقی آنلاین؛ در پرونده‌های طلاق توافقی از حضانت دائم فرزندان بسیار سوال پرسیده می‌شود به ویژه خانم‌ها که در جایگاه مادری تمایل دارند حضانت دائم با ایشان باشد.

حضانت در طلاق توافقی

رویداد۲۴ بر طبق ماده ۲۹ قانون حمایت خانواده، دادگاه مکلف است در بررسی پرونده طلاق از هر نوع که باشد حتی توافقی نسبت به حضانت فرزندان نیز تعیین تکلیف کند. بر طبق قوانین جاری کشور، رویه دادگاه ها، حضانت در خصوص فرزند دختر بالای ۹ سال تمام و پسر بالای ۱۵ سال تمام مصداق ندارد و دادگاه به آن ورود پیدا نمی‌کند. با این توضیح، اگر زوجینی که قصد طلاق توافقی دارند فرزندانی کمتر از آنچه گفته شد داشته باشند می‌بایستی با توافق مشخص کنند که حضانت فرزند یا فرزندان با پدر است یا مادر و طرف دیگر چقدر حق ملاقات دارد، همچنین باید مشخص گردد که نفقه بر عهده کیست و میزان آن به چه میزان است. آنچه در قانون به عنوان پیش فرض آمده این است که حضانت فرزند دختر و پسر تا پایان ۷ سالگی با مادر است و بعد از آن با پدر می‌باشد.

آنچه از قانون حمایت خانواده و قانون مدنی بر می‌آید این است که دادگاه در تعیین حضانت بایستی به مصلحت فرزند نظر داشته باشد، اما در طلاق توافقی دادگاه‌ها به این موضوع با توجه به توافق زوجین ورود پیدا نمی‌کنند و آن‌ها می‌توانند به سادگی و با تفاهم حضانت را مشخص کنند.  نفقه فرزند هم بر طبق قانون از تکالیف پدر است مگر این که زن و شوهر توافقی به غیر از این داشته باشند.

توجه داشته باشید توافق زوجین مبنی بر این که حضانت بر عهده چه کسی باشد به این معنا نیست که دیگر هیچ وقت نمی‌توان حضانت را باز پس گرفت. بعد از طلاق اگر به هر دلیل قانونی و موجه طرف دیگر که حضانت بر عهده او قرار نگرفته، ثابت کند که سلامت جسمانی، روحی و تربیتی فرزند در خطر است و طرف مقابل صلاحیت نگهداری فرزند را ندارد می‌تواند از دادگاه تقاضای سلب حضانت کند.

در پرونده‌های طلاق توافقی از حضانت دائم فرزندان بسیار سوال پرسیده می‌شود به ویژه خانم‌ها که در جایگاه مادری تمایل دارند حضانت دائم با ایشان باشد. در این خصوص باید با همسر (شوهر) توافق شده باشد که حتی بعد از ۷ سال هم حضانت با مادر باشد، ولی همانطور که گفته شد در صورت اثبات عدم صلاحیت مادر در آینده حضانت از او سلب خواهد شد.

بحث مهمی که مطرح است ماده ۱۱۷۰ قانون مدنی است بر طبق این ماده اگر زن ازدواج مجدد کند حضانت به پدر باز می‌گردد و سلب حضانت می‌شود البته باید توجه داشت که این ماده قانونی، قاعده امری نیست و طرفین می‌توانند در خصوص آن با هم توافق کنند.

خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
نظرات شما
نظرسنجی
آیا از 26 فروردین تجربه برخورد با گشت ارشاد را داشتید؟
پیشخوان