تاریخ انتشار: ۱۴:۲۶ - ۰۴ اسفند ۱۴۰۴

العربی الجدید: گروه‌های مسلح عراقی برای مشارکت در جنگ احتمالی آمریکا علیه ایران آماده می‌شوند

یک منبع مسئول در هیئت هماهنگی مقاومت عراق به العربی الجدید گفت: چهار گروه از هفت گروه عضو، تصمیم به حمایت نظامی از ایران در صورت وقوع جنگ گرفته‌اند. این تحرکات نگرانی‌هایی درباره کشانده شدن عراق به درگیری منطقه‌ای ایجاد کرده است.

گروه‌های مسلح عراقی

رویداد۲۴| العربی الجدید نوشت: در حالی که تنش‌های منطقه‌ای افزایش یافته و احتمال رویارویی میان واشنگتن و تهران بیشتر شده است، مسئله دخالت گروه‌های مسلح عراقی در جنگ تحت عنوان «پشتیبانی» بار دیگر به سطح توجه افکار عمومی عراق بازگشته است. تحرکات رسانه‌ای اخیر برخی از این گروه‌ها، از جمله اعلام افتتاح مراکز داوطلبی، نگرانی‌های فزاینده‌ای را در داخل عراق برانگیخته است، به ویژه آن که این دعوت‌ها از سوی گروه‌های مسلح برجسته‌ای مانند «کتائب حزب‌الله» و «حرکت النجباء» صادر شده است.

در ادامه این مطلب آمده: این تحولات در چارچوب منطقه‌ای بسیار حساس رخ می‌دهد، چرا که هرگونه دخالت طرف‌های عراقی در یک درگیری خارجی می‌تواند کشور را دوباره به دایره هدف‌گیری نظامی و کشمکش‌های بین‌المللی بکشاند و تهدیدی برای ثبات امنیتی، سیاسی و اقتصادی آن باشد. این موضوع همچنین پرسش‌هایی درباره حدود تصمیم‌گیری حاکمیتی، نقش گروه‌های مسلح خارج از چارچوب دولت و توانایی نهاد‌های رسمی برای کنترل وضعیت امنیتی و جلوگیری از تبدیل خاک عراق به میدان تسویه‌حساب میان قدرت‌های منطقه‌ای و بین‌المللی ایجاد می‌کند.

یک منبع مسئول در «هیئت هماهنگی مقاومت» در عراق، که چتر جمع‌کننده چند گروه مسلح هم‌پیمان با تهران است، گفت که «یک گرایش واقعی و جدی» در میان برخی گروه‌های مسلح برای مشارکت در هر رویارویی نظامی احتمالی آمریکا با ایران وجود دارد، و تأکید کرد که «این گزینه دیگر صرفاً یک بحث رسانه‌ای نیست، بلکه در چارچوب سازمانی برخی تشکیلات مورد بررسی و تصمیم‌گیری قرار گرفته است». این منبع که خواست نامش فاش نشود، افزود: «بحث‌ها در داخل هیئت در دوره اخیر بر ماهیت موضع در صورت بروز جنگ بین واشنگتن و تهران متمرکز بوده است».

وی ادامه داد: «مبارزه منطقه‌ای خواهد بود و محدود به مرز‌های یک کشور خاص نخواهد بود و برخی گروه‌ها عملاً سطح آمادگی و بسیج رسانه‌ای و سازمانی خود را افزایش داده‌اند، بر اساس فرض گسترش درگیری، که این در خطابه‌های تبلیغاتی و افتتاح کانال‌های داوطلبی و آموزش دیده می‌شود. این گرایش با اعتراضات داخلی واضحی مواجه شده است»، و تأکید کرد که «چند گروه در صورت وقوع درگیری تا انتها پیش خواهند رفت، در حالی که دیگران که جناح‌های سیاسی دارند و در انتخابات اخیر پیروز شده‌اند، موضعشان مشخص یا ثابت نیست». وی افزود: «تصمیم در چهار گروه از هفت گروه در هماهنگی مقاومت اسلامی عراق از نظر اصولی اتخاذ شده است، یعنی حمایت نظامی از ایران و باز کردن جبهه‌ها در صورت وقوع حمله، اما این تصمیم هنوز به تحولات میدانی و شکل درگیری و محدوده آن وابسته است».

خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
نظرات شما