تاریخ انتشار: ۰۸:۵۱ - ۱۹ ارديبهشت ۱۳۹۷

حذف شتابزده کنکور شدنی نیست

دکتر مجتبی شریعتی نیاسر، معاون آموزشی وزیر علوم گفت: حذف کنکور ظرف شش ماه و یک سال عملیاتی نمی‌شود و در حال حاضر ۱۲ هزار آموزشکده در سطح کشور در رابطه با کنکور فعال هستند.

رویداد۲۴-دکتر مجتبی شریعتی نیاسر، معاون آموزشی وزیر علوم گفت: حذف کنکور ظرف شش ماه و یک سال عملیاتی نمی‌شود و در حال حاضر ۱۲ هزار آموزشکده در سطح کشور در رابطه با کنکور فعال هستند.  دکتر مجتبی شریعتی نیاسر دیروز در سومین همایش آموزش عالی که در دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد اعلام کرد: در سال ۶۱ دانشگاه آزاد اسلامی شکل گرفت، در سال ۶۴ علوم پزشکی‌ها و غیرپزشکی‌ها از هم تفکیک شدند، در سال ۶۷ دانشگاه پیام نور ایجاد شد، در دهه 70 دانشگاه جامع علمی کاربردی و در دهه هشتاد شورای تحول علوم انسانی ایجاد شد. در سال ۹۰ بود که دانشگاه فنی و حرفه‌ای شکل گرفت که این اتفاقات به لحاظ کیفی وضعیتی را رقم زد که بعد از این دهه‌ها شاهد این وضعیت در آموزش عالی هستیم.

وی ادامه داد: ۳۵ درصد جمعیت دانشجویی کشور متعلق به دانشگاه آزاد، ۱۸ درصد متعلق به دانشگاه مهارتی، ۱۶ درصد مربوط به دانشگاه پیام نور، ۱۵ درصد مربوط به دانشگاه‌های دولتی و مابقی در مؤسسات متفرقه تحصیل می‌کنند.
معاون آموزشی وزیر علوم افزود: ۱۵ درصد جمعیت دانشجویی ما در دانشگاه‌های دولتی هستند و این نشان می‌دهد فقط این ۱۵ درصد از پشتیبانی دولتی برای آموزش رایگان بهره‌مند هستند، ۸۵ درصد دانشجویان با پرداخت هزینه درس می‌خوانند و این‌که آیا دانشگاه دولتی دانشجوی پولی داشته باشد یا خیر قابل نقد است.
وی در ادامه به چالش‌های آموزش عالی اشاره کرد و گفت: آموزش عالی ما با چالش‌هایی روبه‌رو است که می‌توان به رشد بی‌رویه و غیرهدفمند، ضعف نظارتی در آموزش عالی، افول توانمندی و عدم ارتباط دانش‌آموختگان با نیاز جامعه از چالش‌هایی است که باید به آن توجه شود و چاره اندیشی در این خصوص صورت گیرد.
معاون آموزشی وزیر علوم ادامه داد: طرح آمایش آموزش عالی بعد از سال ۹۴ شکل گرفت و قرار شد بر اساس آن بسترهای آموزش عالی اصلاح شده و شکل گیرد. ما در حال حاضر دو هزار و ۵۰۰ مرکز آموزش عالی، 5/4 میلیون دانشجو با تنوع در رشته‌ها در زیرنظام‌های مختلف داریم و از اولویت‌های مهم آمایش آموزش عالی در حال حاضر ساماندهی مراکز علمی است که باید به صورت جدی به آن پرداخته شود. پراکندگی و گسترش بی‌رویه مراکز آموزش عالی بسیار چالش آفرین است و شایسته نیست مراکز آموزش عالی صددرصد مستقل باشند، چرا که هرزرفت نیرو و مسائل اقتصادی را به دنبال خود دارند و اگر ما به اقتصاد آموزش عالی توجه کنیم یکی از مباحث آن مربوط به ساماندهی آموزش عالی است.
وی گفت: ما باید به مأموریت‌گرایی در مراکز آموزش عالی توجه خاصی داشته باشیم. دانشگاه‌ها نباید خارج از مأموریت خود فعالیت کنند هر دانشگاهی باید در حوزه تخصصی خود فعالیت کند.
شریعتی نیاسر به نظام یکپارچه سنجش و پذیرش دانشجو در آمایش و آموزش عالی اشاره کرد و گفت: وضعیت پذیرش دانشجو باید اصلاح شود و این وضعیت پذیرش مطلوب نیست. نظام پذیرش ما سیستمی است که اضطراب ایجاد می‌کند و بازار کاذبی ایجاد کرده است. در حال حاضر ۱۲ هزار آموزشکده در کشور وجود دارد که به مباحث کنکور می‌پردازند که ۲ هزار از این آموزشکده‌ها در تهران فعال بوده و نیمی از آنها نیز غیرمجاز هستند.
شریعتی نیاسر به حذف کنکور اشاره کرد و افزود: حذف کنکور ظرف شش ماه و یک سال عملیاتی نمی‌شود.

نظرات شما
پیشخوان