تاریخ انتشار: ۱۱:۳۰ - ۰۹ تير ۱۳۹۸

چرا سازمان امور مالیاتی به سراغ تراکنش‌های بانکی خریداران سکه رفت؟

معاون مالیات‌های مستقیم سازمان مالیاتی، با اشاره به دلایل سازمان مالیاتی برای بررسی تراکنش‌های بانکی مودیان، گفت: برای تشخیص مالیات با توجه به معیار قیمت در روز تحویل از سایت بانک مرکزی استعلام انجام می‌شود.

چرا سازمان امور مالیاتی به سراغ تراکنش های بانکی خریداران سکه رفت؟

رویداد۲۴ نادر جنتی ، با بیان اینکه، کلیه اشخاص اعم از حقیقی و حقوقی بنا به حکم صریح بند‌های ٢و ٤ ماده یک قانون مالیات‌های مستقیم نسبت به فعالیت‌های اقتصادی خود مشمول مالیات هستند، گفت: از طرفی به استناد مواد ۱۰۰ و ۱۱۰ قانون مالیت‌های مستقیم، افراد مکلفند اظهارنامه مالیاتی مربوط به فعالیت یک سال خود را ابراز و اظهار کنند، بر این اساس اشخاصی که مبادرت به خرید و فروش سکه می‌ کنند نیز مکلفند اظهارنامه مربوط به این نوع فعالیت خود را تا مهلت مقرر قانونی (اشخاص حقیقی تا پایان خرداد و اشخاص حقوقی تا پایان تیرماه) به سازمان امور مالیاتی ارسال کنند.

معاون مالیات‌های مستقیم سازمان مالیاتی ادامه داد، با این توصیف این نوع فعالیت نیز مشمول مالیات است چرا که هر فعالیتی که معاف از مالیات باشد معافیت آن را قانون به صراحت اعلام و تصریح نموده است، مثل ماده ٨١ که کلیه فعالیت‌های کشاورزی دامداری و دامپروری را از پرداخت مالیات معاف نموده است و یا همینطور ماده ١٤١ که فعالیت‌های صادراتی و ماده ١٤٥ که سود سپرده‌های بانکی را معاف از مالیات اعلام و تصریح کرده است.

به گفته این مقام مسئول در سازمان مالیاتی، چون بنا به حکم اصل ٥١ قانون اساسی هیچ مالیاتی وضع نمی‌شود مگر به موجب قانون و معافیت مالیاتی را نیز قانون مشخص و تعیین می‌کند.
با این توصیف خرید و فروش سکه به استناد بند‌های ٢و٤ ماده ١ و ماده ٩٣ قانون مالیات‌های مستقیم مشمول مالیات است و هیچ معافیتی برای آن در قانون پیش بینی نشده است.
جنتی گفت: بر همین اساس از سوی سازمان امور مالیاتی کشور در اجرای تبصره ماده ۱۰۰ قانون دستور العملی به منظور تسریع و تسهیل در انجام امور مالیاتی اشخاصی که کمتر از ۲۰۰ عدد سکه خرید و فروش کرده باشند صادر کرده که مطابق آن اینگونه افراد نیازی به ارائه و تسلیم اظهارنامه مالیاتی ندارند و مالیات آنان به صورت مقطوع تعیین شده است.
معاون مالیات‌های مستقیم سازمان امور مالیاتی یادآوری کرد، اشخاص حقیقی که کمتر از ۲۰ سکه خرید و فروش کرده‌اند با محاسباتی که انجام شده با اعمال معافیت ماده ۱۰۱ درآمد آن‌ها به حد نصاب درآمد مشمول مالیات نمی‌رسد و بنابراین افراد مذکور معاف از مالیات هستند.
وی افزود، اشخاصی که طبق آمار بانک مرکزی بیشتر از ۲۰۰ قطعه سکه خریداری کرده‌اند اظهارنامه‌شان با دیگر فعالیت‌های آنان که اطلاعات آن در پایگاه اطلاعاتی سازمان موجود است از جمله تراکنش‌های بانکی و ... یکجا مورد بررسی و رسیدگی مالیاتی قرار می‌گیرند.
جنتی ادامه داد، پایگاه‌های اطلاعات مالیاتی سازمان امور مالیاتی یکی از ابزار‌های مهم راستای آزمایی اطلاعات اظهار شده از سوی مودیان مالیاتی است.

وی در خصوص نحوه تشخیص قیمت فروش با توجه به معیار روز تحویل در دستور العمل جدید سازمان مالیاتی گفت: از اطلاعات موجود در یکی از سایت‌های بانک مرکزی آرشیو روزانه قیمت‌های فروش سکه در اختیار سازمان مالیاتی قرار دارد و از این معیار برای تشخیص قیمت در روز تحویل استفاده می‌شود.

منبع: تسنیم
خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
نظرات شما
پیشخوان