تاریخ انتشار: ۱۶:۵۵ - ۱۰ دی ۱۳۹۴

طراحان لباس ترکیه آثار طراحان ایرانی را تحسین کردند

برگزاری جشنواره سبک جدید اسلامی ایرانی در استانبول فرصتی بود تا طراحان لباس ایرانی به تبادل نظر و اطلاعات با طراحان ترک بپردازند.
طراحان لباس ترکیه آثار طراحان ایرانی را تحسین کردند

رویداد24: چند سالی از رونق حوزه مد و لباس در کشورمان می گذرد و هنر طراحی لباس با بهره‌مندی از اصیل‌ترین شیوه‌ها و قدمتی دور و دراز تازه خانه و ماوایی به خود گرفته است.

نکته اصلی اینجاست که هنوز کشورهای منطقه درک درستی از توانمندی هنر طراحی لباس ایران که بر اساس آمیزه‌های اصیل اسلامی تنیده شده است ندارند. این گونه بود که وقتی گروه طراحان ایرانی در استانبول به نمایش آثار خود اقدام کرد، مواجهه طراحان کشور ترکیه سرشار از حیرت و شگفتی بود.

ایرانیانی که به شهر استانبول سفر کرده‌اند و قدم در مراکز خرید ریز و درشت این کشور گذاشته اند به خوبی تصدیق می‌کنند که هنر طراحی لباس‌های اسلامی در این کشور که بازار نیاز گسترده‌ای دارد، حلقه مفقوده‌ای دارد که همان طرح‌هایی با کیفیت طراحی بالاست و گرنه محصولات بی‌کیفیت خیابانی و الگوبرداری شده از آثار درجه چندم اروپایی مرکز ثقل پوشاک ترکیه را تشکیل می‌دهد.

جشنواره "سبک جدید ایرانی و اسلامی استانبول" اما به همراه نمایش 100 طرح اصیل ایرانی که شامل آثار عفاف و حجاب و سایر محصولات اسلامی و ایرانی بود، نخستین اقدام موثر جریان مد و لباس کشور بود که برای نمایش توانمندی‌های طراحان ایرانی برداشته شد.

در این قدم نخست اما در روزی که طراحان جوان این کشور به همراه استادان بخش طراحی لباس به این نمایشگاه آمده بودند، واکنشی تحسین برانگیز داشتند.

"نیهال بولکول" رییس دپارتمان طراحی لباس "دانشگاه آیدین ترکیه" در بازدید از نمایشگاه ضمن بررسی تک تک آثار ارائه شده، گفت: باید از صد نمره به طراحان ایرانی صد داد. تنها واژه ای که باید در این زمینه گفت واژه " بی عیب و نقص" است.

"صدرا امره" از دیگر طراحان جوانی که از این نمایشگاه بازدید می‌کرد نیز با بیان این مطلب که هرگز تصوری از طراحی لباس در ایران نداشته است گفت: تلاش می‌کنم یکی از منابع اصلی الگوبرداری برای طراحی لباس‌های اسلامی آثار ایرانی باشند که توانسته‌اند ضمن حفظ کیفیت، خلاقیت تازه‌ای را برای مخاطبان فراهم کنند.

این همه ماجرا نبود. بسیاری از طراحان ترکی خواستار دریافت اطلاعات بیشتر بودند که بتوانند با طراحان دیگر ایرانی در ارتباط باشند. تبادل اطلاعات میان ایشان و طراحان ایرانی می‌تواند در آینده فرصت بیشتری را برای ارائه آثار ایرانی در کشورهای مسلمان فراهم آورد.

اینکه خود طراحان ایرانی نیز با حجاب و بهره‌گیری از پوشش اسلامی و البته با لباس‌هایی که زیبایی نمادهای اسلامی و ایرانی را داشت نیز نمایش دیگری از قدرت فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در خاک ترکیه بود.

"راشد" وابسته فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در استانبول که در هیاتی به دیدار این جشنواره آمده بود، گفت: تاکنون هیچ رویداد مشابه ای با این حجم آثار در خاک استانبول انجام نشده بود و با وجود فرصت اندک برای اطلاع رسانی اما می توان به سود هنرمندان ایرانی مزیت های تازه ای را در این کشور برای صدور آثار و مد ایرانی اسلامی برداشت.

منبع: هنرآنلاین
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
نظرات شما
captcha