تاریخ انتشار: ۲۱:۱۴ - ۱۱ مرداد ۱۳۹۹

در درون اردوگاه ۲ هزار نفره تیم سیاست خارجی جو بایدن چه می‌گذرد؟

اگر جو بایدن برنده شود، برخی از کارشناسان برتر سیاست خارجی در تیمش حضور دارند که می‌توانند برای مشاغل ارشد و میانی در دولت مورد استفاده قرار گیرند.

جو بایدن

رویداد۲۴  فارن پالسی نوشت: اگر جو بایدن برنده شود، برخی از کارشناسان برتر سیاست خارجی در تیمش حضور دارند که می‌توانند برای مشاغل ارشد و میانی در دولت مورد استفاده قرار گیرند.

به گفته مسئولان کمپین بایدن، تیمی که به معاون پیشین رئیس جمهور آمریکا در زمینه‌ی سیاست خارجی و امنیت ملی به صورت غیر رسمی مشاوره می‌دهد به ۲ هزار نفر گسترش یافته است. از جمله می‌توان به ۲۰ گروه کاری اشاره کرد که به موضوعات متنوعی از امنیت ملی گرفته تا کنترل تسلیحات، دفاع، مسائل اطلاعاتی و امنیت ملی می‌پردازند. گفتنی است، یک لیست از روسای این گروه‌ها به دست فارین پالیسی رسیده است.
بیشتر بخوانید: دو نظرسنجی تکان دهنده برای کاخ سفید/ ترامپ در تگزاس و فلوریدا زمینگیر شده است
این گروه‌های مشاوره به بایدن مشورت می‌دهند که چگونه به دنبال تدوین برنامه‌های سیاست خارجی خود باشد و در راستای تصحیح بحث انگیزترین سیاست‌های خارجی دونالد ترامپ، رئیس جمهور ایالات متحده گام بردارد. از جمله به بایدن می‌گویند که در صورت پیروزی در نوامبر چطور در زمینه‌ی اموری همچون پناهندگان عمل کند. همچنین به نظر می‌رسد که در صورت برنده شدن بایدن، مشاوران پشت پرده‌ای همچون الی راتنر، متخصص آسیای شرقی و دانیل بنایم، متخصص خاورمیانه که روابط عمیقی با بایدن دارند در پست‌های برتر و میانی پنتاگون قرار بگیرند و سیاست‌های آمریکا را تحت تأثیر قرار دهند.

بنایم و راتنر از جمله ۴۹ رؤسای کارگروه‌هایی هستند که به عنوان دروازه بانان جامعه‌ی وسیع تری عمل می‌کنند که در زمینه‌ی سیاست خارجی، دفاع و امنیت داخلی و ملی فعال هستند، یعنی کسانی که در حال تغذیه ایده‌ها و مقالات سیاست گذاری هستند. مقامات آشنا با گروه‌های مشاوره می‌گویند که این افراد بخشی رسمی از کارزار انتخاباتی نیستند بلکه به موازات کار خودشان مشغول ارائه‌ی مشاوره غیررسمی به بایدن و تصمیم گیران اصلی کمپین وی به صورت داوطلبانه هستند.

افرادیکه به صورت غیررسمی به تیم بایدن مشاوره می‌دهند قبلاً در دولت، اتاق‌های فکر، پست‌های مشاوره‌ای و صنعت دفاعی کشور فعال بوده اند. همچنین آنان شامل مقامات ارشد سابق دولت اوباما در وزارت خارجه، وزارت دفاع و وزارت امنیت داخلی هستند. پیش از این، پولیتیکو گزارش داده بود که کمپین بایدن تیمی متشکل از حداقل ۱۰۰۰ کارشناس امنیت ملی را در ۲۰ کار گروه ایجاد کرده است.

هر یک از این گروه‌های کاری شامل زیر گروه‌های مختلفی هستند که به موضوعاتی همچون درگیری اسرائیل و فلسطین، کمک‌های بشردوستانه و پناهندگان می‌پردازند. گفتنی است، ایده‌ها و توصیه‌ها سپس برای یک حلقه درونی کوچک از وفاداران بایدن شامل افرادی همچون آنتونی بلینکن، جیک سالیوان، اریل هایینز، برایان مک کوئین و جولی اسمیت ارسال می‌شود و به احتمال زیاد مورد استفاده قرار می‌گیرند.

البته اینکه واقعاً با این توصیه‌ها چه کار می‌کنند، مشخص نیست. به طور مثال یکی از مقامات که با گروه‌های کاری تعامل دارد، گفت: کارگروه هیچ سیاستی را در زمینه‌ی تصمیم گیری‌های واقعی اتخاذ نمی‌کند، اما این گروه‌ها بر این کارزار عظیم نظارت دارند و هر روز به بحث و بررسی مسائل مختلف می‌پردازند.

ساختار تیم سیاست خارجی بایدن از بسیاری جهات به دنبال پیروی از روند تصمیم گیری سنتی بین بخشی است که قبلاً در شورای امنیت ملی وجود داشت و ترامپ آن را برچید و در عوض تصمیم گیری در مورد مسائل اصلی را به حلقه وفاداران رئیس جمهور، افراد وابسته به خارج از کشور و اعضای خانواده اش محدود کرد.

اما چندین کارشناس سیاست خارجی دموکرات که با کمپین بایدن در تماس بوده اند، می‌گویند که روند فعلی نیز مبهم است و سخت است بدانیم که آیا توصیه‌های ارائه شده توسط مشاوران ارشد بایدن واقعاً مورد توجه قرار می‌گیرند یا خیر. از سوی دیگر، یکی از اعضای کارگروه‌ها گفت: وضعیت فعلی مشاوره به بایدن مانند یک دولت سازمان یافته، سلسله مراتبی و بوروکراتیک است. وی گفت: یک هدف اصلی این است که مردم احساس کنند در تصمیم گیری‌ها به آن‌ها توجه شده است. هدف دیگر این است که زمینه‌ای فراهم شود تا کسانی که امیدوارند در دولت بایدن جایگاهی داشته باشند، خودشان را نشان دهند.

مهم اینکه، برخی از کارشناسان سیاست خارجی که از سیاست خارجی آمریکا تحت رهبری دولت ترامپ ناامید شده اند، مشتاقانه آماده کمک به هرکسی که در انتخابات مقدماتی دموکرات‌ها پیروز شود، هستند. به طور مثال، مشاوران سابق ترامپ همچون سناتور الیزابت وارن و پیت باتیگیگ به تیم مشاوران دائم و داوطلب سیاست خارجی بایدن پیوسته اند.

مطابق نظرسنجی‌های منتشر شده در این ماه، ترامپ در حال حاضر حداقل با شش امتیاز از بایدن عقب است و کاندیدای دموکرات با چندین امتیاز در ایالت‌های کلیدی از جمله میشیگان، ویسکانسین و پنسیلوانیا پیشتاز است. اگر بایدن برنده شود، طبق گفته چندین نفر که در کارگروه‌ها فعالیت دارند، انتظار می‌رود که بسیاری از افراد فعال در این کارگروه‌ها به مناصبی دست یابند. گفتنی است، گروه‌های کاری گوناگونی در حال حاضر وجود دارند که مناطق مختلف جهان را پوشش می‌دهند. به طور مثال، گروهی به سرپرستی نیکول ویلت، آلیسون لومباردو و مایکل باتل به مسائل آفریقا می‌پردازند. گروهی دیگر به سرپرستی مارا رودمن، دانیل بنایم و دافنا رند مشغول امور خاورمیانه هستند. گروهی به سرپرستی الی راستر و جونگ پاک به امور شرق آسیا اشتغال دارند و همین طور مناطق دیگر نیز تحت سرپرستی کارشناسان مختلف قرار دارند.

همچنین دو گروه کاری جدید نیز اضافه شده اند که عبارت است از گروه چالش‌های واکنش به همه گیری و گروه مربوط به اعتراضات سراسری برای عدالت نژادی که پس از قتل جورج فلوید در بازداشت پلیس مینیاپولیس در بهار امسال رخ داد. کمپین ریاست جمهوری بایدن همچنین یک کارگروه برای ترویج توجه به تنوع اقلیت‌ها در دستگاه امنیت ملی آمریکا ایجاد کرده که قابل توجه است.

ایجاد این گروه بیانگر نگرانی در کمپین بایدن در مورد چالش‌های دیرپای مربوط به تنوع در دستگاه امنیت ملی آمریکا است. باید اذعان کرد که مدت هاست اقلیت‌ها در دوره‌های ریاست جمهوری دموکرات‌ها و همچنین جمهوری خواهان کمتر مورد توجه قرار گرفته اند. در همین ارتباط، بایدن تلاش کرده است که تعدادی از زنان برجسته آفریقایی-آمریکایی را برای سمت معاونت رئیس جمهور مد نظر قرار دهد. از جمله‌ی این افراد می‌توان به سوزان رایس، مشاور سابق امنیت ملی اوباما و سفیر آمریکا در سازمان ملل اشاره کرد. همچنین باید گفت که کمی بیش از نیمی از ۴۹ نفر روسای کارگروه‌های تیم سیاست خارجی بایدن زن هستند.

اولویت‌های بایدن نشان می‌دهد که او به دنبال محافظت از پناهندگان و تقویت توجه به حقوق بشر است. همچنین از سوی او، یک کارگروه برای بازسازی روابط آمریکا با سازمان ملل اختصاص داده شده است.

این گروه‌های کاری به منظور جذب آرای هواداران برنی سندرز و الیزابت وارن تشکیل شده اند، دو سناتوری که با تیم بایدن در حال همکاری هستند. حزب دموکرات نیز اخیرا با انتشار سند سیاستگذاری این حزب، خواستار. پایان دادن به جنگ‌های ابدی و رها کردن سیاست‌های ترامپ مبنی بر تغییر حکومت در ایران و جا‌های دیگر و پایان دادن به پشتیبانی نظامی ایالات متحده از مبارزات نظامی به رهبری عربستان سعودی در یمن از جمله این موارد است.
منبع: انتخاب
خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
نظرات شما
پیشخوان