تاریخ انتشار: ۱۵:۱۲ - ۱۶ اسفند ۱۳۹۹
تعداد نظرات: ۵ نظر
حسین کنعانی‌مقدم:

احمدی‌نژاد جایگاهی در سیاست ندارد/ آزموده را آزمودن خطا است

یک فعال سیاسی اصول‌گرا گفت: جایگاهی در سپهر سیاسی برای احمدی‌نژاد وجود ندارد و به نظر نمی‌آید در انتخابات اقبالی از ایشان بشود. محمود احمدی‌نژاد در ابتدا شعار‌های ارزشی و انقلابی مطرح کرد و خیلی از نیرو‌های ارزشی و انقلابی به همین دلیل از ایشان حمایت کردند.

جایگاهی در سیاست برای احمدی‌نژاد نمی‌بینم / احمدی‌نژاد در انتخابات پیشین نیز حاضر نشد لااقل عرصه تبلیغات قبل از انتخابات را رها کند

رویداد۲۴ محمود احمدی‌نژاد در انتخابات ۱۴۰۰ نیز برای عرض‌اندام خواهد آمد. او تحرکات انتخاباتی خود را آغاز کرده و تلاش ویژه‌ای می‌کند تا به صدر اخبار بازگردد. احمدی‌نژاد مثل همیشه رفتار‌های جنجالی را برای جلب کردن توجهات به خود انتخاب می‌کند که نمونه آن را در ماجرای اختلاف با حداد عادل دیدم.

اخیراً نیز گفته است: «من هم معتقد هستم که بحث ترور جدی است. خودشان می‌کشند، خودشان هم مراسم عزاداری برپا می‌کنند و بعد دیگران را متهم می‌کنند!» او در ادامه تاکید کرده است: «البته من مسائل را گفته و تشریح کرده‌ام، چون اطلاع دارم که کجاها، چه کسانی می‌نشینند و چه تصمیماتی می‌گیرند. این‌ها را گفته‌ام، ضبط کرده‌ام و در چندین جای مطمئن قرار داده‌ام. همان‌هایی را که نوشته‌ام دنبال کنید، می‌توانید متوجه بشوید که وابسته به کجا‌ها هستند.»

علاوه بر این‌ها احمدی‌نژاد در انتخابات پیشین نیز حاضر نشد لااقل عرصه تبلیغات قبل از انتخابات را رها کند. از آنجا که احمدی‌نژاد مطرود دو جناح سیاسی است و اختلافاتش با اصول‌گرایان تا حد زیادی او را از صفحه سیاست‌ورزی دور کرده است، تبلیغات انتخاباتی را مجالی برای باقی ماندن در افکار عمومی می‎داند. با این‌حال خیلی از اصول‌گرایان اختلافات عمیقی با او دارند. از این‌رو از حسین کنعانی‌مقدم، فعال سیاسی اصول‌گرا درباره احتمال حضور محمود احمدی‌نژاد در انتخابات و شانس پیروزی‌اش در صورت تایید صلاحیت پرسیدیم.

کنعانی‌مقدم در این باره مصاحبه کرده و معتقد است: «انتخابات آینده هر چه رقابتی‌تر باشد و شخصیت‌هایی وارد عرصه شوند که مشارکت را افزایش دهند باید استقبال کرد، چون پیروزی مردم ما در مشارکت حداکثری و انتخابات پرشور همراه با شعور است.» او تاکید کرد: «بنابراین ما نباید مانع حضور نامزد‌ها در انتخابات باشیم، بلکه باید مطمن باشیم که شورای نگهبان نیز دقت‌های لازم را برای انتخابات خواهد داشت. نباید فراموش کرد درخصوص برخی‌ها که نمی‌خواهم اسم ببرم آزموده را آزمودن خطا است. افرادی که فرصت‌های زیادی در مسند ریاست جمهوری و رئیس مجلس و ریاست‌های مختلفی را داشتند، کارنامه آن‌ها مورد ارزیابی مردم قرار خواهد گرفت.»

او ادامه داد: «به نظر می‌رسد برخی می‌خواهند با جاروجنجال سیاسی و فضاسازی‌های مختلف و حتی سیاه‌نمایی خود را تبدیل به سلبریتی سیاسی کنند، اما حافظه ملت ما قوی است و تجربه نشان داده که چنین عملکرد‌هایی باعث نمی‌شود مردم هیجانی به آن‌ها رای بدهند.»

این فعال سیاسی اصول‌گرا خاطرنشان کرد: «آن‌ها از الان باید بدانند جایی در سپهر سیاسی کشور ندارند. برخی ممکن است بخواهند فضای انتخاباتی را غبارآلود کنند و بعد هم بگویند شورای نگهبان نامزد‌های آن‌ها را رد کرده و باعث شوند مردم از رای دادن مایوس شود. این خطر بیشتر از خطر جنگ روانی است که دشمنان ما علیه ما مرتبا مطرح می‌کنند و می‌خواهند کاهش مشارکت را در انتخابات آینده رقم بزنند.»

او معتقد است «کسانی باید وارد عرصه انتخابات شوند که بتوانند دولت کارآمد را سر کار بیاورند و از الان برنامه خود را برای حل مشکلات ارائه کنند و حداقل وزرای کلیدی برای ارزیابی را به مردم معرفی کنند تا بتوان روی رفتار این افراد قضاوت کرد.»

کنعانی‌مقدم با اشاره به تاکتیک‌های انتخاباتی برای رای‌آوری جناح‌های سیاسی گفت: «برخی ممکن است رای خود را در سبد کس دیگری قرار دهند که در سایه است و این موضوع برای برخی از نامزد‌های انتخاباتی ممکن است مطرح باشد. باید منتظر شویم تا ببینیم چه کسانی به نفع چه کسانی کناره‌گیری خواهند کرد. در چین حالتی کسی که می‌داند صلاحیتش در شورای نگهبان تایید نمی‌شود، کاندیدا می‌شود و با مظلوم‌نمایی از فضا به نفع کاندیدای خاصی استفاده می‌کند.»

جایگاهی در سپهر سیاسی برای آقای احمدی‌نژاد نمی‌بینم

این فعال سیاسی اصول‌گرا معتقد است «جایگاهی در سپهر سیاسی برای احمدی‌نژاد وجود ندارد و به نظر نمی‌آید در انتخابات اقبالی از ایشان بشود.»

او با اشاره به علت فاصله گرفتن اصول‌گرایان از محمود احمدی‌نژاد گفت: «آقای احمدی‌نژاد در ابتدا شعار‌های ارزشی و انقلابی مطرح کرد و خیلی از نیرو‌های ارزشی و انقلابی به همین دلیل از ایشان حمایت کردند. اما در عمل دیدیم که واعظان کاین جلوه بر محراب و منبر می‌کنند، چون به خلوت می‌روند آن کار دیگر می‌کنند.

این‌گونه شد که خیلی از اصول‌گرایان از حمایت از او کناره‌گیری کردند و حتی خیلی‌ها در مقابل ایشان ایستادند. در حال حاضر آقای احمدی‌نژاد جایگاهی در جریان اصول‌گرایی ندارد. حتی احمدی‌نژاد هم جریان اصول‌گرایی را قبول ندارد و اصول‌گرایان هم او را به عنوان اصول‌گرا قبول ندارند.»

وی افزود: «در حال حاضر هیچ نگرانی از بابت کاندیداتوری آقای احمدی‌نژاد نداریم. ما عضو شورای وحدت اصول‌گرایی هستیم و هیچ نگرانی در این نهاد وحدت‌بخش اصول‌گرایی از این موضوع نداریم. در عین حال هیچ منعی هم برای او درباره شرکت در انتخابات نداریم. به هر حال این موضوع به عهده شورای نگهبان است که آقای احمدی‌نژاد را تایید کند یا خیر. ما برای شورای نگهبان نمی‌توانیم تعیین تکلیف کنیم. هرچه آن‌ها بگویند حتما به صلاح مملکت است و ما تابع آن هستیم.»

کنعانی‌مقدم در پایان خاطرنشان کرد: «سبد آرای آقای احمدی‌نژاد از سبد آرای اصول‌گرایی متفاوت است. ایشان رقیب جدی برای ما نیست.»

اتفاقا من معتقدم باید فضا را باز کنیم تا همه وارد عرصه انتخابات بشوند. به هر حال انتخابات یک رقابت است که وزن‌کشی هم می‌شود و در آن معلوم می‌شود که هر کسی چه جایگاهی در بین مردم دارد. برخی با تبلیغات به دنبال این هستند که نشان دهند همه مردم دنباله‌رو آن‌ها هستند.

درحالی‌که در انتخابات مشخص خواهد شد که چنین چیزی نیست. حتی اگر آقای احمدی‌نژاد تایید بشود، هیچ اتفاق خاصی نمی‌افتد.»

منبع: همدلی

خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۵
ناشناس
|
Netherlands
|
۱۵:۲۵ - ۱۳۹۹/۱۲/۱۶
0
0
جایگاه فقط به شما استمراریون ماله کش می اید تا بر انتصابات نام انتخابات بگذارید و سر ملت شیره بمالید.
Nima
|
Canada
|
۱۶:۳۱ - ۱۳۹۹/۱۲/۱۶
0
0
من موافق دموکراسی و سکولاریسم هستم و بنظرم تا شورای نگهبان هست انتخابات معنی ندارد. اما اگر احمدی نژاد هوادار دارد باید بتواند کاندیدا معرفی کند.
حذف او کار صحیحی نیست کما اینکه حذف نهضت آزادی، جبهه ملی، چپ ها، کردها و بلوچ ها از رقابت سیاسی درست نیست.
سنتی در کشورهای دموکراتیک هست که رییس جمهور قبلی کاندیدا نمی شود تا چرخش قدرت صورت بگیرد.
سیاست ورزی جمهوری اسلامی پر از تناقض است.
بای
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۰۰ - ۱۳۹۹/۱۲/۱۶
0
0
چهل میلیون نمی فهمند یعنی .......ولی کنعانی می فهمد دوران امثال شما گذشته ماله کش
Nima
|
Canada
|
۲۰:۰۶ - ۱۳۹۹/۱۲/۱۶
0
0
چالش اصلی متوجه خود نظام است نه اصلاح طلبان.
اصلاح طلبان واقعی کسانی هستند که طرفدار دموکراسی و عرفی شدن ( سکولاریسم) یعنی حاکمیت قوانین عقلانی بشری هستند. اصلاح طلیان واقعی به دنبال همکاری با جهان مدرن و احترام به قوانین بین المللی هستند.
این افراد چالش چندانی ندارند و پایگاه مردمی آنها هر روز بیشتر می شود‌.
چالش اصلی متوجه بخش غیر انتخابی نظام است که با پرسش های مهمی روبروست آیا تئوری ولایت فقیه با ریاست جمهوری تناقض دارد؟ چرا تمام روسای جمهور پیشین حذف شدند؟ چرا احمدی نژاد که اصول گراسات با حاکمیت تضاد پیدا کرده است؟
آیا فقها و روحانیون توانایی حل بحران های ایران را دارند؟
راه حل نظام برای شکاف دولت _ مردم چیست؟
چه برنامه ای برای جذب کردها و بلوچ ها و شکاف های قومی دارند؟
بحران عدم تطبیق ارزش های حوزوی با دنیای مدرن چگونه قابل حل است؟
قوه قضاییه چگونه می تواند وضعیت زندانیان ایران را سامان دهد، گزارش هایی مبنی بر خرید و فروش جنسی زندانیان منتشر شده است؟
فساد در میان قضاتی مثل قاضی منصوری و طبری رسانه ای شد.

نمایندگان مجلس انقلابی تعریف اف ای تی اف را نمی فهمند؛ رییس دیوان محاسبات مجلس با رانت انتخاب شده است.

اصول گرایان مکانیزمی برای انتخابات درونی ندارند دعواهای سابق ولایتی، عادل، قالیباف و رییسی بر سر قدرت نشان داد اصول گرایان برای تعیین نامزد خود بحران جدی دارند.

بحران های نظام و اصول گرایان بسیار فراوان است.
نظام را حلی برای حل بحران اقتصادی، معیشت ندارد.

چالش دیگران نظام اتحاد اعراب و اسراییل علیه حکومت اسلامی است.
در مجموع چالش های اصول گرایان و نظام بسیار بیشتر از اصلاح طلبان واقعی است.
سعیده
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۱۶ - ۱۳۹۹/۱۲/۱۶
0
0
دیدیدنظرات مردم در مورددکتر احمدی نژادبه نفعه تون نیست دیگه اونارم پخش نمی کنید ولی حقیقت مثل خورشیدمیمونه که جلوی طلوعش رو نمیتونید بگیریر
نظرات شما
نظرسنجی
آیا از 26 فروردین تجربه برخورد با گشت ارشاد را داشتید؟
پیشخوان