تاریخ انتشار: ۱۴:۲۴ - ۳۰ اسفند ۱۳۹۹
تعداد نظرات: ۲ نظر

تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران/ کار برای برجام سخت می‌شود؟

دو طرح جدید در کنگره برای افزایش تحریم‌ها علیه ایران در دستور کار قرار گرفت تا کار بایدن برای بازگشت به برجام سخت شود.

تحریم‌های آمریکا علیه ایران

رویداد۲۴ قانونگذاران ارشد آمریکایی دو طرح با هدف افزایش تحریم‌های اقتصادی علیه ایران و اخلال در بازگشت احتمالی دولت آمریکا علیه ایران معرفی کرده‌اند.

قانونگذاران ارشد در کنگره آمریکا ۲ طرح قانونی جدید معرفی کرده‌اند که خواستار افزایش تحریم‌های اقتصادی علیه ایران در چارچوب تلاش‌ها برای جلوگیری از بازگشت احتمالی دولت آمریکا به برجام است.

گزارش «واشنگتن‌فری‌بیکن» که از پایگاه‌های نزدیک به نومحافظه‌کاران آمریکایی است حاکی است یکی از این دو طرح خواستار قرار دادن گروه‌های مقاومت عراق  در فهرست سازمان‌های اصطلاحاً «تروریستی» است و طرح دیگر اعمال تحریم‌های جدید علیه ایران به بهانه‌های «حقوق بشری» را دنبال می‌کند.

نشست جمهوری‌خواهان برای ادامه فشار ضد ایران

این دو طرح یک روز بعد از دیدار مجازی اعضای «کمیته مطالعاتی جمهوری‌خواهان» (به عنوان بزرگترین گروه محافظه‌کاران در نهادقانونگذار) با «مورگان اورتاگوس» و «برایان هوک»، سخنگوی سابق وزارت خارجه آمریکا و نماینده سابق دولت آمریکا در امور ایران معرفی شده است.

حاضران در آن نشست به ارائه راهکارهایی درباره نحوه دفاع از سیاست موسوم به «فشار حداکثری» شدند که بعد از خروج آمریکا از برجام علیه ایران معرفی شده بود، پرداختند.

این دو طرح، شمار طرح‌های قانونی معرفی‌شده از سوی قانونگذاران کنگره برای اخلال در بازگشت آمریکا به برجام را به ۱۰ می‌رساند.
بیشتر بخوانید: رقص دیپلماتیک تهران و واشنگتن/ ایران پیشنهاد مذاکره با آمریکا را می‌پذیرد؟

۸ طرح ضد ایرانی در کنگره

پایگاه واشنگتن‌فری‌بیکن هفته پیش توضیحاتی درباره ۸ طرح جاری تا آن زمان با هدف اخلال در بازگشت به برجام ارائه کرده بود.

تشدید تحریم‌ها علیه ایران، اعلام عدم حمایت از برجام، مخالفت با کاهش تحریم‌ها و تلاش برای جلوگیری از پیوستن دوباره آمریکا به این توافق موضوعات کلی آن هشت طرح را تشکیل می‌دهند.

پایگاه «جوئیش‌اینسایدر» نوشته برخی از این طرح‌ها از حمایت چندانی برخوردار نیستند اما برخی دیگر با حمایت قانونگذاران جمهوری‌خواه روبرو شده‌اند.

در مجلس سنا، طرحی که سناتور جمهوری‌خواه «بیل هاگرتی» ارائه کرده و به دنبال نظارت بر هر گونه اقدام از سوی دولت برای رفع تحریم‌ها است از حمایت ۲۷ سناتور دیگر برخوردار شده است.

طرح دیگر، قطعنامه‌ای است که سناتور افراطی ضد ایرانی، «جو کاتن» معرفی کرده و به مخالفت با هر شکل از کاهش تحریم، مگر در صورت حصول توافقی جدید با ایران جهت رسیدگی به تمامی زمینه‌های اختلافات با این کشور اعم از برنامه هسته‌ای، موشکی و فعالیت‌های منطقه‌ای می‌پردازد. این قطعنامه از حمایت ۳۱ سناتور برخوردار شده است.

موازی همین دو طرح در مجلس نمایندگان هم معرفی شده‌اند. در آن مجلس طرح موازی هاگرتی ۲۴ حامی و طرح موازی کاتن ۳۰ حامی دارند.

در مجلس نمایندگان یک نماینده جمهوری‌خواه به نام «اندی بار» طرحی معرفی کرده که از دولت جو بایدن می‌خواهد هر گونه توافق با ایران را برای تصویب در سنا به این مجلس ارائه کند.

ششمین طرح، قطعنامه‌ای است که هفته پیش در مجلس نمایندگان صادر شده و مورد حمایت ۵ نماینده دموکرات و یک نماینده جمهوری‌خواه است. آنها در این قطعنامه برنامه هسته‌ای ایران را محکوم کرده‌اند.

دو طرح دیگری که در مجلس نمایندگان معرفی شده‌اند از حمایت نمایندگان هر دو حزب دموکرات و جمهوری‌خواه برخوردار هستند. یکی از این دو طرح خواستار انجام بررسی‌های لازم درباره امکان اعمال تحریم‌های جدید علیه مقام‌های ایران است. طرح دوم خواستار برقراری یک حکومت «دموکراتیک، سکولار و غیرهسته‌ای» در ایران است.

۴ نامه‌ برجامی به دولت بایدن‌

علاوه بر این طرح‌ها، اعضای مجلس نمایندگان دست‌کم ۴ نامه درباره برجام به مقام‌های دولت جو بایدن ارسال کرده و درخواست‌هایی را درباره توافق با ایران مطرح کرده‌اند. در یکی از جدیدترین موارد چهارشنبه گذشته گزارش شد ۱۴۰ قانونگذار کنگره از هر دو حزب جمهوری‌خواه و کنگره از دولت آمریکا خواسته‌اند با ایران به توافقی «جامع» دست پیدا کند که در آن به همه حوزه‌های اختلاف با ایران از جمله مسائل موشکی و منطقه‌ای نیز پرداخته شده است.

 
معرفی این طرح‌ها به معنی تبدیل شدن آنها به قانون نیست. هر طرح در کنگره برای تبدیل شدن به قانون باید ابتدا به تصویب هر دو مجلس سنا و مجلس نمایندگان رسیده و سپس به امضای رئیس‌جمهور برسد.

شرط بازگشت آمریکا به برجام

دولت «جو بایدن» گفته قصد دارد آمریکا را به توافق هسته‌ای برجام که «دونالد ترامپ» اردیبهشت‌ماه سال ۱۳۹۷ از آن خارج شد بازگرداند.

«محمد جواد ظریف»، وزیر امور خارجه ایران در مقاله‌ای که چندی پیش در مجله «فارن‌افرز» منتشر کرده بود شرط بازگشت آمریکا به برجام را رفع بی‌قید و شرط تمامی تحریم‌های اعمال‌شده (imposed)، بازاعمال‌شده (reimposed) یا دوباره برچسب‌گذاری‌شده (relabaled) اعلام کرده بود.

دولت بایدن از سوی دیگر شرط بازگشت به برجام را عقب‌نشینی ایران از اقدامات جبرانی‌ای عنوان کرده که تهران در واکنش به خروج آمریکا از برجام و محقق نشدن وعده‌های طرف‌های اروپایی در دستور کار قرار داده است.

جمهوری اسلامی ایران با اشاره به اینکه اصرار یا عجله‌ای برای بازگشت آمریکا به برجام ندارد تأکید کرده واشنگتن با توجه به نقض یکجانبه برجام در جایگاهی نیست که برای اجرای این توافق شرط بگذارد.

خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۲
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۵۹ - ۱۳۹۹/۱۲/۳۰
0
0
ملت ایران ازاقای طریف انتطاردارند دوباره طرح برد برد خودرابااقای راپ مالی که همه درصداقت ایشان تعریف می کنندتادبرنشده وسنگ اندازی بین دوکشورزیادنشده طرح برد برد رایکباردیگرعملی کنند وملت ایران راازرنچ وعداب نجات بدهند تاکی ماملت باید رنچ اتم با،یهای رهبری راتحمل کنیم باچه هزینه ایر والا دوبراب هزینه جنگ باعراق سراتم بازبهای رهبری ملت هزینه دا ه که مقلا اخرش بم اتم بدست اورد که ان هم نگهدارحکومت نخواهد بود
احسان معتمدی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۴۶ - ۱۳۹۹/۱۲/۳۰
0
0
آیا شما فکر میکردید صدام و پسرانش توسط آمریکا به قتل برساند و ما با کتونی برویم کربلا آیا شما فکر میکردید مردم یمن قدرت را بگیرند آیا شما فکر میکردید حسنی مبارک نابود شود آیا شما فکر میکردید طالبان از افغانستان شکست بخورد آیا هزاران مطلب معجزه مانند چرا به امداد غیبی و کمک خداوند به مومنان پایدار ثابت قدم ایمان ندارید شک نکنید زمان مجازات الهی آمریکا فرا رسیده و صبر خداوند برای این حکومت مستکبر جنایتکار که خون مردم ژاپن و آفغانستان و ایران و عراق و یمن و سوریه و مردم فلسطین و بسیار زیاد از مردم آفریقا و هوایی تی و نیکراگوئه و پاناما و هندوراس و کلمبیا و ونزوئلا و خیلی جاهای دیگر اثرات جنایات این کشور اهریمن شیطانی را دیده اند
و زمان مجازات او فرا رسیده و به مدد الهی منهدم خواهد شد
نظرات شما
نظرسنجی
آیا از 26 فروردین تجربه برخورد با گشت ارشاد را داشتید؟
پیشخوان