تاریخ انتشار: ۱۴:۰۸ - ۱۵ تير ۱۴۰۰
ربیعی در نشست خبری:

اصل خرابکاری در ساختمان انرژی اتمی را تایید میکنم/ دستور به وزرا درباره همکاری با تیم رئیس جمهور منتخب

سخنگوی دولت گفت: رئیس جمهور دستور داد که همه وزرا نهایت همکاری را از جمله در انتقال تجربیات و تشریح وضعیت موجود به تیم رئیس جمهور منتخب به عمل آورند.

اصل خرابکاری در ساختمان انرژی اتمی را تایید میکنم/ دستور به وزرا درباره همکاری با تیم رئیس جمهور منتخب

رویداد۲۴ علی ربیعی در نشست خبری امروز خود درباره اقدام خرابکارانه در یکی از ساختمان‌های سازمان انرژی اتمی ایران واقع در اطراف کرج در روز بیست و سوم ژوئن گفت:اصل خرابکاری تایید می‌کنم، ولی منجر به آسیب قابل توجه انسانی و تجهیزاتی نشده است. آسیب مختصری به سقف یکی از سوله‌ها وارد شده که در حال تعویض آن هستند.

وی ادامه داد: عکس هوایی که در برخی رسانه‌ها از آسیب وارده به این سایت منتشر شده، در واقع تصویری است که بعد از برداشتن سقف جهت تعمیر، به صورت عکس هوایی گرفته اند و تفاسیر انجام گرفته در فضای رسانه‌ای دقیق نیست. تا کنون همه شاهد بودند هر خرابکاری صورت گرفت توان ایران افزایش یافت.

دستور به وزرا درباره همکاری با تیم رئیس جمهور منتخب

سخنگوی دولت در پاسخ به سوالی درباره محور دیدار‌های وزیران دولت دوازدهم در روز‌های گذشته با رئیس جمهور منتخب گفت: دولت از اولین روز پس از مشخص شدن نتیجه انتخابات ریاست جمهوری، خود را مکلف دانسته که کمال همکاری را با رئیس جمهور منتخب به منظور آماده شدن برای تکمیل فرایند انتقال قدرت صورت دهد و در این راستا، رئیس جمهور دستور داد که همه وزرا نهایت همکاری را از جمله در انتقال تجربیات و تشریح وضعیت موجود به تیم رئیس جمهور منتخب به عمل آورند.

وی خاطر نشان کرد:دیدار‌های اخیر وزرا که با هماهنگی آقای رئیسی انجام گرفته در همین راستا و برای انتقال داده‌ها و اطلاعات مهم به رئیس جمهور منتخب بود. دولت کماکان به وظیفه خود و مطابق با نیاز‌های دولت آینده متعهد است و از هیچ سطحی از همکاری با آقای رئیسی و نمایندگانی که ایشان در زمینه‌های مختلف معرفی کرده اند، دریغ نخواهد کرد.

ربیعی در پاسخ به سوالی درباره ادعای یکی از نمایندگان مجلس مبنی بر از بین بردن اسناد ارز‌های ۴۲۰۰ در نهاد ریاست جمهوری گفت: من بنای پاسخ به ادعا‌هایی که بار‌ها بی اساس بودن آن‌ها به اثبات رسیده، ندارم. متاسفانه این روز‌ها شاهد تعدد افرادی هستیم که نه می‌دانند و نه می‌خوانند، ولی دچار پرگویی شده‌اند. اما در مورد سوال خاص شما در مورد معاونت اقتصادی و ارز ۴۲۰۰ تومانی متاسفانه از آن روزنامه قدیمی این انتظار می‌رفت که سوال با پختگی بیشتری صورت می‌گرفت.

وی ادامه داد: مگر معاونت اقتصادی رییس جمهوری جای تخصیص ارز است و در مورد اینکه معاونت اقتصادی شرکتی را معرفی کند برای ارز ۴۲۰۰ تومانی، معلوم است که طراح سوال فاقد هر گونه دانشی در مورد چگونگی تخصیص ارز و فرآیند‌های آن بوده است و نباید سوال‌هایی که هم فاقد صحت بوده و با یک بررسی ساده معلوم می‌شود و هم با روح و روان جامعه بازی می‌کند را، مطرح ساخت.

ربیعی گفت: فارغ از اینکه سوال شما فاقد هر گونه مبنایی است الحمدالله آنچه که به وفور داریم دستگا‌های نظارتی و اطلاعاتی است که به همه جزییات اشراف دارند و بنابراین جایی برای چنین نگرانی‌ها و اینگونه شایعه پراکنی‌های بی‌اساس نیست و موضوع مطرح شده را از اساس تکذیب می‌کنم.

سخنگوی دولت در پاسخ به این سوال که چرا هیچکدام از واکسن‌های تولید شده تزریق نمی‌شود و زمان تزریق واکسن برکت چه زمانی است؟ گفت: اجازه بدهید سوال شما را اصلاح کنم. تاکنون درباره آغاز به کار از مراحل به تحقیقات یا مراحل تولید هشت واکسن، صحبت شده است؛ و صرفا تاکنون فقط از دو واکسن پاستور و برکت رونمایی شده هستند. بقیه موارد، نامزد واکسن کرونا هستند لذا جزو سبد واکسن محسوب نمی‌شوند و فعلا مراحل بالینی را طی می‌کنند.

وی تاکید کرد: برکت هم تاکنون ۲ میلیون دوز واکسن تولید کرده و این تعداد واکسن هم، در مرحله طی‌کردن تست پایداری و تست فنی است. بعد از این مراحل نیز، باید برچسب گذاری شده و بعد از آن اماده تزریق می‌شوند. تعداد واکسن برکت که این مراحل را طی کرده باشند، تاکنون بیش از ۳۵۰ هزار دوز بوده که آن هم توزیع شده، اما ورود محموله‌های بیشتر، نیازمند طی کردن مراحلی است که الان خدمتتان بیان کردم.

سخنگوی دولت با بیان این که امیدواریم که در روز‌های آتی این فرایند‌ها نیز با موفقیت طی شده و این میزان واکسن نیز وارد سبد واکسن‌های کرونا در کشور بشود، اظهار داشت:ما مردم را در جریان مشکلات و موانع خرید واکسن قرار دادیم. عنوان کردیم که دلایل برخی تاخیر‌های در واردات واکسن تصمیم کشور‌های واردکننده بود که مشکلاتی در این زمینه داشتند.

وی افزود:برخی عنوان کردند که واردات واکسن خلاف حمایت از تولید است. اما واردات ضروری بود و اگر تحریم نبود بیشتر وارد می‌کردیم. آقای دکتر ظریف نیز پیگیر این مساله هستند و تولید و واردات واکسن همزمان ادامه دارد.

سخنگوی دولت درخصوص این که آیا از کابینه دولت فعلی پیشنهادی برای حضور در دولت منتخب دریافت شده؟ گفت:تاکنون از مجاری رسمی دولت هیچ پیشنهادی دریافت و منتقل نشده است و اگر هم احیاناً چنین پیشنهاداتی بوده بطور شخصی به وزرا و شاید برخی مدیران ارائه شده که من از آن بی اطلاع هستم.

وی اظهار داشت:ئ همانطور که قبلا هم گفته ام اگر رئیس جمهور منتخب دولت را به عنوان یک شخصیت حقوقی مورد مشورت قرار دهند، دولت خود را مکلف می‌داند که برادرانه و دلسوزانه نظرات خود را در این خصوص ارائه کند، اما تاکنون دولت مستقلاً وارد این فرایند نشده و چنین قصدی هم ندارد.

سخنگوی دولت درباره این که آیا مسئولیت احیای برجام در مذاکرات وزارت خارجه با تیم آقای رییسی از سوی دولت آتی پذیرفته شده و آیا دولت کنار گذاشته شده است؟ گفت:تصمیم گیری درباره مذاکرات احیای برجام در سطوح عالی، زیر نظر و هدایت مقام معظم رهبری و در شورای عالی امنیت ملی انجام می‌گیرد.

وی تاکید کرد:این که چه کسی و در کدام دولت مذاکره نهایی انجام خواهد شد بستگی به تامین نظر جمهوری اسلامی ایران و اراده سیاسی طرف آمریکایی است. در حال حاضر، تغییری در تیم مذاکره کننده رخ نداده و می‌توانم بگویم که روند مذاکرات به ویژه در خصوص مسائل دشوار و فنی به پایان رسیده است.

وی با بیان این که جمهوری اسلامی ایران برخلاف دولت آمریکا، دولت را به عنوان یک موجودیت حقوقی یکپارچه و مستمر می‌بیند که در برابر همه تعهدات بین المللی که دولت‌های پیشین سپرده اند، پایبند است عنوان کرد:به این ترتیب، اگر توافق در دولت دوازدهم انجام بگیرد، بدون تردید دولت سیزدهم بنا به به این قاعده حقوقی به همه تعهدات پایبند خواهد بود.

سخنگوی دولت در درباره وضعیت سیستان و بلوچستان و هورالعظیم و همچنین وضعیت بازار‌ها گفت: اولا این نوع ویروس که کرونای دلتا نامیده شده، براساس نظر کارشناسان قدرت سرایتش ۱۰ برابر ویروس‌های کرونای قبلی است. از طرف دیگر، اگر تست افراد مبتلا به انواع قبلی ویروس‌کرونا فقط تا یک هفته اول منفی بود، ویروس دلتا متاسفانه تا ۲۹ روز خود را در تست نشان نمی‌دهد و همین، زنجیره ابتلا را گسترده‌تر کرده است.

وی ادامه داد:دیروز با مسئولان سلامت و استاندار صحبت می‌کردم. از بین ۱۰۰نفری که به طور غیرقانونی از مرز وارد شده و به کشور آمده‌اند،۵۰ نفر کرونا مثبت بوده اند. مساله ناامنی‌ها در افغانستان و مهاجرت‌های اجباری، ما را وادار به ساخت اردوگاه‌های کنار مرز کرده است؛ بنابراین همه این عوامل دست به دست هم داده تا شرایط در این استان، سخت‌تر باشد. با وجود این، اقدامات لازم انجام شده است از جمله اینکه تیم‌های واکنش سریع وزارت بهداشت آنجا مستقر شده‌اند. نماینده وزارت بهداشت هم برای مشاوره و مدیریت بیماری در این استان مستقر شده است. از ظرفیت درمانگاه‌ها نیز برای بستری موقت استفاده می‌شود تا ورودی بیمارستان‌ها برای آن دسته از مبتلایانی که برای درمان نیاز به بستری در شرایط ویژه ندارند، کاهش یابد.

ربیعی گفت:تست‌های کرونا را در یک مرحله به ۱۵۰۰تست افزایش یافت که از شنبه مجددا به ۲۵۰۰ تست روزانه افزایش یافته است. تردد بین شهری در شهر‌ها محدود‌شده و حتی در برخی شهر‌ها تردد درون شهری نیز ممنوع شده است. همچنین ورود و خروج به استان در حال کنترل است.

وی با بیان این که درباره هورالعظیم هم ظاهرا شما درجریان کم آبی و خشکسالی نیستید، امسال در اثر خشکسالی ۲۵ درصد کاهش آب داریم، اظهار داشت:هورالعظیم ۵ تا حوزه آبی دارد. حوزچه‌های شماره یک و ۵ حدود ۵۰ درصد آب دارد. ارتفاع این دو حوزچه، چون خیلی زیاد است، حتی در بهار هم به طور کامل آب‌گیری نمی‌شوند. برای جبران کمبود آب این دو حوزه، چند روزی است آب کرخه را باز کرده‌اند. سه حوزه دیگر هورالعظیم هم ۸۰ درصد آب دارند.

ربیعی خاطر نشان کرد:اما اینکه تصاویری پخش کردند که گاومیش‌ها در هورالعظیم تلف شده‌اند، آن گاومیش‌ها مربوط به خاک عراق در هورالعظیم بود و طرف کشور همسایه هم تعهداتی دارد، اما در هورالعظیم سمت ایران به خاطر خشکسالی، متاسفانه مقداری ماهی از بین رفت که با روانه‌شدن آب کرخه، از تداوم این فاجعه نیز جلوگیری شد. اما در خاتمه می‌خواهم به عبارت اینکه دولت را به رهاکردن امور متهم می‌کنید، اشاره کنم. این نظر دوستانی است که در این هشت سال، هر روز صفت و دروغی به شیوه غیراخلاقی علیه دولت ساخته اند و ظاهرا در ماه‌های آخر هم قرار است «رهاکردن» مطرح باشد! البته یک اشکالی حتما به دولت وارد است که مشکلات‌مان را نگفتیم، از چالش‌ها و تنش‌ها حرف نزدیم تا آرامش مردم مخدوش نشود.

وی تاکید کرد: اینکه دولت را به رهاکردن امور متهم می‌کنید، اشاره کنم. این نظر دوستانی است که در این هشت سال، هر روز صفت و دروغی به شیوه غیراخلاقی علیه دولت ساخته اند و ظاهرا در ماه‌های آخر هم قرار است «رهاکردن» مطرح باشد! البته یک اشکالی حتما به دولت وارد است که مشکلات‌مان را نگفتیم، از چالش‌ها و تنش‌ها حرف نزدیم تا آرامش مردم مخدوش نشود.

سخنگوی دولت در باره این که روند مذاکرات وین در چه مرحله‌ای قرار دارد و نتایج این جلسات چه بوده گفت:مذاکرات وین شاهد پیشرفت‌های خوبی در بسیاری از موضوعات بوده است، اما قابل انکار نیست که اختلاف نظر‌هایی در خصوص برخی موضوعات وجود دارد. هرچند وجود اختلاف نظر در خصوص موضوعات باقیمانده، لزوما به معنای بن بست در مذاکرات نیست. چارچوب مذاکرات بین المللی به گونه‌ای است که در صورت وجود اراده سیاسی از سوی همه طرف ها، مذاکرات تا زمان دستیابی به یک توافق که تامین کننده نظر همه طرف‌ها باشد ادامه خواهد یافت.

وی گفت:در خصوص مذاکرات وین نیز همینگونه خواهد بود. آنچه بدیهی است این است که جمهوری اسلامی ایران، هیچ توافقی که تامین کننده منافع ملت ایران نباشد را نخواهد پذیرفت. اصول و مواضع کلی مدنظر جمهوری اسلامی ایران از ابتدای مذاکرات به صورت صریح به طرف‌های مقابل منتقل شده است. چارچوب کلی این است که آمریکا باید ابتدا تحریم‌های خود را لغو کرده، در ادامه، لغو تحریم‌های آمریکا راستی آزمایی شود و سپس ایران اقدامات جبرانی خود را متوقف و اجرای تعهدات هسته‌ای خود را از سر گیرد. البته پایداری تعهدات طرف خارجی هم برای ایران مهم است. نحوه اجرایی شدن این چارچوب - که البته در خصوص کلیات آن درک مشترکی بین طرف‌ها وجود دارد- یکی از موضوعات باقیمانده در مذاکرات است.

سخنگوی دولت بیان کرد:هدف مذاکرات وین، از ابتدا موضوع بازگشت آمریکا به برجام از طریق لغو تحریم‌های این کشور و بعد از آن اجرای کامل برجام از سوی همه طرف‌ها بوده است. پیش نویس همه متون مذاکراتی نیز در همین راستا تهیه و مورد مذاکره قرار گرفته است.

وی ادامه داد: در مورد کمیته بررسی و تطبیق متن نهایی توافق ایران و ۱+۴ با منافع ملی، جلسات این کمیته طبق روال خود برگزار می‌شود و آقای دکتر عراقچی و دکتر صالحی نیز در این جلسات حضور دارند. این کمیته، یک روال مشخص و سازوکاری طبیعی در داخل کشور است. کمیته مذکور یک کمیته "میان بخشی" است و از مجلس شورای اسلامی، دولت و شورای عالی امنیت ملی و نمایندگان رییس جمهور منتخب در آن حضور و وظیفه تطبیق مذاکرات با قانون مصوب مجلس را بر عهده دارند.

توضیحی ربیعی درباره دلایل خاموشی های اخیر 

سخنگوی دولت درباره علت خاموشی‌های اخیر گفت:براساس آمار وزارت نیرو، از ابتدای سال جاری، افزایش قابل ملاحظه دما منجر به افزایش شدید مصرف برق شده است.

وی با بیان این که حدود ۴۰ درصد مصرف برق کشور در تابستان نیز صرف وسایل سرمایشی می‌شود، اظهار داشت: لذا از این بابت فشار بسیار زیادی به شبکه برق وارد می‌شود. در همین مدت مصرف صنایع و کشاورزی نیز نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش قابل ملاحظه‌ای داشته است و همین موضوع میزان آسیب پذیری تاسیسات را افزایش داده، چون فشار شدیدی روی تاسیسات صنعت برق وجود دارد. پدیده نوظهور رمز ارز‌ها که بیش از چند هزارمگاوات از برق شبکه را به صورت غیر مجاز مصرف می‌کنند عامل دیگری است البته خوشبختانه شناسایی آن‌ها با هماهنگی واحد‌های ذیربط در حال انجام است، (تاکنون ۳۷۸۰ مرکز غیرمجاز کشف شده است که بالغ بر ۵۷۰ مگاوات یعنی یک پنجم برق تهران را مصرف می‌کردند) کشف شده است.

وی خاطر نشان کرد:به دلیل خشکسالی کم سابقه ذخیره آب سد‌ها به شدت کاهش یافته و تعدادی از نیروگاه‌های برق آبی نیز از مدار تولید خارج شده‌اند. به علت کم آبی فشار به چاه‌های آب باعث افزایش مصرف برق شده است.

وی افزود:براساس اطلاع اوج مصرف برق در این روز‌ها به حدود ۶۶۰۰۰ مگاوات رسیده است درحالیکه تولید نیروگاه‌های حرارتی و برق‌آبی مجموعاً ۵۲۰۰۰۰ مگاوات می‌باشد لذا نیاز به کاهش مصرف توسط صنایع و کشاورزی و عموم مردم بسیار اهمیت دارد.

ربیعی گفت: عدم سرمایه گذاری لازم به علت تحریم‌ها باعث بسیاری از اتفاقات شد، اما با وجود این، دولت یازدهم و دوازدهم ۲۹ هزار مگاوات برق به تولید اضافه کرده است. اعمال خاموشی‌های خارج از برنامه به دلایل زیر است: افزایش شدید مصرف و منفی شدن تراز تولید و‌مصرف که باعث عملکرد خودکار رله‌های فرکانسی به منظور جلوگیری از بروز خاموشی گسترده می‌شود. با عملکرد این رله‌ها تعدادی از مشترکان بی برق می‌شوند که در جداول خاموشی اعلام شده نبوده اند.

وی ادامه داد:حوادث ناخواسته در شبکه که به دلیل مصرف زیاد برق رخ می‌دهد و تا رسیدن نیروی انسانی در محل حادثه و تعویض یا تعمیر تجهیزات آسیب دیده مدتی زمان می‌برد. خروج نیروگاه‌ها از مدار تولید به دلیل آسیب دیدن قطعات در حین تولید که امری طبیعی است.

مذاکرات با طالبان با تصمیم سطوح عالی انجام میشود

سخنگوی دولت در درباره محور مذاکرات دولت با طالبان در دو سال گذشته گفت:مذاکرات در این زمینه تصمیمی است که در سطوح عالی گرفته می‌شود و در جهت منافع ملی است.

منبع: ایلنا
خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
برچسب ها: علی ربیعی ، دولت
نظرات شما
نظرسنجی
آیا از 26 فروردین تجربه برخورد با گشت ارشاد را داشتید؟
پیشخوان