تاریخ انتشار: ۱۳:۱۵ - ۲۵ دی ۱۴۰۰

جهش اومیکرون در ایران/ آخرین رنگ‌بندی کرونایی کشور را ببینید

تعداد بیماران مبتلا به کرونای با واریانت جدید اومیکرون بر اساس آخرین آمار اعلام شده از سوی وزارت بهداشت به ۸۰۰ نفر رسیده اما با وجود صعودی شدن روند ابتلا هنوز سویه غالب ابتلا به کرونا در کشور دلتاست.

شمار مبتلایان به اومیکرون در ایران

رویداد۲۴ مسعود یونسیان، عضو کمیته علمی کشوری مقابله با کرونای وزارت بهداشت درباره صعودی شدن روند دوباره ابتلا به کرونا گفت: اینکه ۲، ۳ روز اخیر موارد ابتلا به کرونا به‌ویژه تست‌های مثبت قطعی اومیکرون در کشور روند افزایشی داشته، اما هنوز زود است بگوییم پیک جدید بیماری در کشور رخ داده است. البته تداوم این روند افزایشی قطعا هشدار ایجاد موج جدیدی بیماری در کشور خواهد بود.

یونسیان در پاسخ به این سؤال که آیا دیر شروع شدن روند صعودی اومیکرون در کشور را می‌توان اتفاق خوبی دانست؟ بیان کرد: این تأخیر می‌تواند اتفاق خوبی باشد، چرا که در برخی کشورها سویه اومیکرون در ۳ هفته به‌سویه غالب تبدیل شد و نزدیک به ۱۰۰ درصد موارد را کرونای اومیکرون تشکیل داد. اما در ایران با وجود گزارش رسمی از ورود این واریانت به کشور در ۴ هفته گذشته، هنوز اومیکرون، جایگزین دلتا نشده است. بر این اساس هر قدر سرعت انتشار کمتر باشد، با توجه به اینکه میزان بستری آن کم است، ‌توان و مدیریت سیستم بهداشتی در مواجهه با سویه جدید و موارد جدیدی که در آینده نیاز به بستری خواهند داشت افزایش پیدا می‌کند.

این مسئول البته درباره دلایل کند بودن ابتلا به این بیماری در کشور هم عنوان کرد: ما به‌تازگی از پیک بزرگ دلتا در پیک پنجم خارج شده‌ایم، بخش قابل‌توجهی از مردم در پیک اخیر به کرونا مبتلا شدند و همانطور که می‌دانید این ابتلا می‌تواند برای مدت مشخص در بدن فرد ایمنی و مصونیت ایجاد کند. به‌ویژه اینکه مصونیت حاصل از ابتلا به کرونا حتی از واکسیناسیون هم قوی‌تر است. نکته دیگر اینکه واکسیناسیون در کشور دیرتر انجام شد و هنوز جمعیتی که اخیرا واکسینه شده‌اند سطح بسیار بالایی از ایمنی دارند.


بیشتر بخوانید: از آنتی‌بادی‌های سویه‌های جدید ویروس کرونا هم بترسید/ بافت‌های سالم بدن در معرض خطر هستند


او تاکید کرد: مجموع این عوامل می‌تواند کمک کند تا ما پیک خفیف‌تری در مواجهه با اومیکرون داشته باشیم. البته احتمال خطا هم در این گمانه‌زنی‌ها وجود دارد چرا که ویروس کرونا کاملا متفاوت عمل می‌کند اما براساس منطق پیش‌بینی در مواجهه با کرونای اومیکرون همین خواهد بود.

گفتنی است سویه جدید اومیکرون در حال حاضر به‌عنوان شایع‌ترین ویروس جهش‌یافته کووید ۱۹ در جهان و ایران شناخته می‌شود. قدرت سرایت این سویه به اندازه‌ای است که گفته می‌شود در صورت رعایت‌ نکردن فرد مبتلا، در ۱.۵ تا ۳ روز تمام اعضای یک خانواده درگیر این ویروس می‌شوند، درحالی‌که در سویه‌های قبلی، میانگین زمان ابتلای اعضای خانواده فرد مبتلا حدود ۱۰روز بود.  نخستین مورد ابتلا به امیکرون در ایران روز ۲۸ آذر تأیید شد و روز ۲۴ دی به ۸۰۰ نفر رسید.

براساس آخرین تغییرات در نقشه رنگبندی شهرستان‌های کشور که از ۲۵ دی اعمال می‌شود و صرفا بر اساس روند بستری است؛ هیچ شهری در وضعیت قرمز و نارنجی قرار ندارد؛ رنگ آبی همچنان رنگ بیشتر شهرستان‌های کشور است.

رنگ‌بندی کرونایی در ایران

منبع: ایرنا
خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
نظرات شما
نظرسنجی
آیا از 26 فروردین تجربه برخورد با گشت ارشاد را داشتید؟
پیشخوان