تاریخ انتشار: ۱۰:۱۷ - ۳۰ بهمن ۱۴۰۰

این قرارداد اجاره‌ شما را صاحبخانه می‌کند!

مشاوره حقوقی آنلاین؛ قرارداد اجاره یکی از رایج‌ترین قراردادهای حقوقی است، امروزه در کنار این قرارداد، نام «اجاره به شرط تملیک» نیز بسیار شنیده می‌شود.

قوانین قرارداد اجاره‌

رویداد۲۴ اجاره به شرط تملیک یکی از انواع قراردادهای اجاره است که در دهه‌های اخیر بسیار رواج پیدا کرده است.

عقد اجاره

فرد مستأجر (اجاره‌کننده) برای مدت زمانی معین که در متن قرارداد اجاره مشخص می‌شود، مالکِ منافعِ عینِ مستأجره (مالی که به اجاره‌ داده شده‌ است) می‌شود. این فرد در ازای آن مبلغی را به عنوان اجاره‌بها به موجر (اجاره‌دهنده یا مالک) می‌پردازد.

مالکیت منافع به این معناست که او می‌تواند از مالی که اجاره کرده ‌است، استفاده کند و یا اینکه در صورت اجازه‌ موجر (اجاره‌دهنده) آن را به شخص دیگری اجاره دهد.

مستأجر موظف است پس از اتمام مدت زمانی که در قرارداد اجاره تعیین شده‌، مال را به مالک اصلی(اجاره‌دهنده) تحویل بدهد.

اجاره به شرط تملیک به چه معنا است؟

اجاره به شرط تملیک از انواع عقد اجاره است که در آن شرط می‌شود اگر مستأجر به تمامی‌ تعهدات مندرج در این قرارداد عمل کند در پایان مدت اجاره، مالک عین مستأجره شود.

در واقع اجاره به شرط تملیک نوعی قرارداد اجاره است که در نهایت به مالک شدن مستأجر منتهی می‌شود.

نوع تعهداتی که برای مستأجر در این نوع قرارداد اجاره ذکر می‌شود، بستگی به توافق طرفین دارد.

برای مثال مالک می‌تواند منزل خود را به مستأجر اجاره بدهد و شرط کند که اگر مستأجر در هر ماه فلان مبلغ را بپردازد در پایان سال که مدت اجاره‌ منزل به پایان می‌رسد، مالک ملک شود.

در این‌صورت اگر مستأجر به این تعهدی که برای او ایجاد شده‌ است به‌طور کامل عمل نماید، دیگر تعهدی برای تخلیه‌ ملک نخواهد داشت.

در مقابل وی، مالک موظف خواهد بود که مالکیت این مال را پس از اتمام مدت زمانی که تعیین شده‌ است، به مستأجر انتقال بدهد. بنابراین اجاره به شرط تملیک نوعی قرارداد اجاره است که در ضمن آن، شرطی خاص درج شده‌ است.

بالا بودن قیمت مسکن و تمایل افراد برای داشتن خانه‌ای که متعلق به خودشان باشد، باعث شده است این قرارداد طرفداران زیادی داشته باشد.

این روش در ابتدا برای خرید و فروش خانه به‌ کار گرفته می‌شد تا به این وسیله افرادی که توان مالی کافی برای پرداخت بهای مسکن به‌صورت یک‌جا را ندارند، بتوانند از این طریق و با این شیوه‌ پرداخت اقساطی، سرپناهی برای خود فراهم کنند.

اما به مرور زمان در مورد اموال دیگر نیز به‌ کار گرفته شده‌ است. برای مثال آنچه در لیزینگ خودرو‌ها اتفاق می‌افتد، یکی از انواع قرارداد اجاره به شرط تملیک است.

منبع: مجله دلتا

خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
برچسب ها: مشاوره حقوقی
نظرات شما
پیشخوان