تاریخ انتشار: ۱۵:۱۲ - ۲۷ فروردين ۱۴۰۱
تعداد نظرات: ۳ نظر

تحلیل احمد زیدآبادی از درگیری‌ها در مسجدالاقصی

پنداری فلسطینی‌ها به رنجی ابدی محکوم شده‌اند، رنجی که به جای برانگیختگی جامعۀ بشری برای پایان دادن به آن، گویی برخی از دولت‌ها را به دلیل بهره‌بردای‌های سیاسی داخلی و تداوم مناقشات ایدئولوژیک، به وجد هم می‌آورد!

احمد زیدآبادی
رویداد۲۴ احمد زیدآبادی نوشت: ماه رمضان معمولاً با درگیری سربازان اسرائیلی و نمازگزاران فلسطینی در صحن مسجدالاقصی همراه می‌شود.

هر دو طرف ماجرا، طرف دیگر را به اقدامات تحریک‌آمیز برای شروع درگیری متهم می‌کنند، اما فارغ از علل و عوامل یک درگیریِ خاص و موردی، مقصر بنیادی این درگیری‌ها اسرائیل است.

بلوک راستگرایِ مسلط بر افکار عمومی اکثریتِ مردم اسرائیل، هیچ راه‌حل معقول و متوازن و مبتنی بر قوانین بین‌المللی و مطابق با قطعنامه‌های شورای امنیت سازمان ملل را برای فیصله دادن به بحران فلسطین نمی‌پذیرد و با ترفند‌های گوناگون، تثبیت اشغال کرانۀ باختری و بیت‌المقدس شرقی را به بهای افزایش درد و رنج ساکنان این سرزمین‌ها دنبال می‌کند.

فلسطینی‌ها نیز به نوبۀ خود برنامۀ منسجم و کارآمدی برای رهایی خود از اشغال ندارند و ضمن آنکه تفرقه و تشتت در صفوف‌شان بیداد می‌کند، گویی با لوازم و پیامد‌های جنگ همانقدر سرِناسازگاری دارند که با لوازم و پیامد‌های مذاکره برای صلح!

روزگاری که یاسر عرفات در دفتر خود در رام‌الله، انتفاضۀ دوم را حمایت و چه بسا در حوزه‌هایی رهبری می‌کرد، خطاب به او در جایی نوشتم: «ابوعمار! اگر جنگ می‌خواهی این راهش نیست و اگر صلح می‌خواهی باز این راهش نیست!»

در واقع گروه‌های تأثیرگذار در مناقشۀ فلسطین نه امکان جنگی سرنوشت‌ساز دارند و نه لوازم مذاکره و صلح را رعایت می‌کنند. بدبختانه اسرائیل نیز از این وضعیت برای تداوم و تحکیم اشغال کرانۀ باختری و بیت‌المقدس شرقی کمال سوءاستفاده را می‌کند و عملاً نه فقط زندگی میلیون‌ها انسان بیگناه را در آن مناطق تیره و تباه کرده است، بلکه از طریق زمینه‌سازی تدوام درگیری‌ها، جان شهروندان خود را نیز به خطر می‌اندازد و در عین حال، مانع هر نوع تشنج‌زدایی در منطقۀ خاورمیانه به منظور ثبات سیاسی و توسعۀ اقتصادی آن می‌شود.

از طرفی، نظام بین‌الملل نیز - عمدتاً به دلیل نفوذ و قدرت لابی‌گریِ نیرو‌های متحد اسرائیل در مراکز تصمیم‌گیری جهان و ترفند‌های پیچیدۀ دولت‌های اسرائیلی - در برابر بحران دیرپای فلسطین عملاً فلج شده و توان هیچ نوع بن‌بست گشایی در این زمینه را ندارد.

این است که پنداری فلسطینی‌ها به رنجی ابدی محکوم شده‌اند، رنجی که به جای برانگیختگی جامعۀ بشری برای پایان دادن به آن، گویی برخی از دولت‌ها را به دلیل بهره‌بردای‌های سیاسی داخلی و تداوم مناقشات ایدئولوژیک، به وجد هم می‌آورد!

خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۳
محمد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۰۹ - ۱۴۰۱/۰۱/۲۷
1
1
جناب تحلیل گر سیاسی نفرمودید راه جنگ کدام است و راه صلح از کدام طرف است .؟
راستی صلحبآنان کجا نشسته اند ظاهرا آدرس آنهارا می دانید و با آنها در ارتباط مستقیم هستید!
روح پر فتوح ابو عمار
|
Canada
|
۱۹:۳۸ - ۱۴۰۱/۰۱/۲۷
2
1
ابو احمد ابازیدی ، سلام علیکم یا اخی . علاقه و شیفتگی زایدالوصف شما به ملت مظلوم فلسطبن تحسین برانگیز است و عداوت و کینه شتری شما نسبت به اسراییل غاصب ستمکار خون آشام صهیونیست جنایتکار کودک کش لعین کافر خونخوار ستمگر نیز رشک برانگیز است. موفق و موید و منصور باشید .
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۵۲ - ۱۴۰۱/۰۱/۲۸
0
0
در اسرائیل آنچه که احزاب چپگرا نامیده می شوند با استانداردهای جاهای دیگر حداکثر راست میانه اند. صهیونیسم اساسا راستگراست. صهیونیسم چپگرا پارادوکس است چیزی شبیه «پتروشیمی سبز» جنابان آقایان قالیباف و شرکا است.
نظرات شما
نظرسنجی
بهترین گزینه برای ریاست مجلس دوازدهم چه کسی است؟
پیشخوان