تاریخ انتشار: ۲۲:۰۰ - ۰۵ مهر ۱۴۰۱

افزایش ۱۰ درصدی قیمت برنج در یک هفته

قاسم‌زاده همچنین قیمت حال حاضر فروش هر کیلوگرم برنج بومی طارم و هاشمی درجه یک توسط کشاورزان را ۹۰ هزار تومان اعلام کرد.

افزایش قیمت برنجرویداد۲۴ چند روز پیش بود که، جواد ساداتی نژاد، وزیر جهاد کشاورزی، از افزایش ۲۵ درصدی تولید برنج طی سال جاری در کشور خبر داد و افزود: خوشبختانه امسال کیفیت برنج بالا و میزان ضایعات به شدت کاهش یافته است.

افزایش کمی و کیفی تولید برنج این امیدواری را ایجاد کرد که تجربه سال های گذشته بازار برنج تکرار نشود. اما با گذشت حدود ۲ ماه از آغاز برداشت برنج و افزایش ۲۵ درصدی تولید و بهبود کیفیت آن، بازار این محصول روی آرامش را به خود ندیده است.

به گفته فعالان بازار برنج؛ به رغم افزایش کمی و کیفی تولید، بار دیگر بازار برنج سر به گرانی گذاشته و تنها در یک هفته اخیر شاهد رشد ۱۰ درصدی قیمت در ارقام پر محصول و رشد ۵ درصدی در ارقام بومی بوده‌ایم.

اسفندیار قاسم‌زاده، عضو انجمن برنج ایران، در گفت و گو با اقتصاد آنلاین درباره آخرین وضعیت بازار برنج و دلایل نوسان آن، اظهار کرد: قیمت خرید برنج از کشاورزان در ارقام پر محصول و بومی تا یک هفته پیش به کف رسیده بود اما، به یکباره وارد روندی صعودی شد به نحوی که تا امروز قیمت در پر محصول‌ها ۱۰ درصد و در بومی‌ها ۵ رصد رشد داشته است.

وی ادامه داد: در حال حاضر کشاورزان هر کیلوگرم برنج رقم پر محصول، ندا را ۳۸ تا ۳۹ هزار تومان، هر کیلوگرم برنج رقم شیرودی را ۴۴ تا ۴۵ هزار تومان، هر کیلوگرم فجر را ۵۹ هزار تومان به فروش می‌رسانند.

قاسم‌زاده همچنین قیمت حال حاضر فروش هر کیلوگرم برنج بومی طارم و هاشمی درجه یک توسط کشاورزان را ۹۰ هزار تومان اعلام کرد.

وی معتقد است؛ یکی از دلایل اصلی روند افزایشی قیمت برنج در عرض یک هفته، ورود شرکت‌های بزرگ به بازار برای خرید و ایجاد تقاضای مضاعف است.

قاسم‌زاده تصریح کرد: به دلایل نامعلومی این شرکت‌ها تا یک هفته پیش به بازار برنج وارد نشده بودند و یکباره تقاضای خود را به بازار تحمیل کردند.

به گفته وی؛ عدم مدیریت تقاضا توسط این شرکت‌ها می‌تواند منجر به تکرار وضعیت سال گذشته برنج بشود و قیمت‌ها در یک روند صعودی افزایش غیر منطقی پیدا کنند.

قاسم‌زاده بر این باور است؛ اگر تقاضا در بازار برنج مدیریت شود می‌توان به قیمت ۷۵ هزار تومان برای هر کیلوگرم برنج داخلی در پایان سال رسید که منطقی و مناسب است.

این عضو انجمن برنج ایران همچنین عرضه تدریجی برنج در ارقام بومی را در تأخیر بازار در رسیدن به تعادل را نیز بی‌تأثیر ندانست.

قاسم‌زاده یادآور شد: تجربه سال گذشته کشاورزان را نسبت به عرضه یکباره محصول خود با بازار مردد کرده است و آن‌ها برای جا نماندن از بازار ترجیح می‌دهند به تدریج محصول خود را به فروش برسانند.


بیشتر بخوانید: مراجعه مردم به رستوران‌ها ۴۰ درصد کم شد!


وی گفت: به طور مثال اگر کشاورزی ۴ تن برداشت محصول داشته است، اکنون تنها یک تن آن را به بازار عرضه می‌کند و عرضه باقی را به ماه‌های دیگر موکول کرده است.

قاسم‌زاده این رفتار کشاورزان با توجه به آنچه در سال گذشته تجربه کردند را قابل درک توصیف کرد و خواستار نظرت بیشتر مسئولان بر عملکرد شرکت‌های بزرگ در بازار برنج شد.

خبر های مرتبط
نظرات شما