تاریخ انتشار: ۱۲:۰۲ - ۱۰ آبان ۱۴۰۱
تعداد نظرات: ۳ نظر
ناصر ایمانی، فعال سیاسی اصولگرا:

مسئله اعتراضات فقط حجاب نیست/ مردم به وضع موجود معترض‌اند

یک فعال سیاسی اصولگرا گفت: تصورم برآن است که این اعتراضات مشخصا بر سر مسئله حجاب نبود. به این معنا که اکثریت افرادی که به خیابان‌ها آمدند ریشه اصلی مسائل‌شان حجاب و گشت ارشاد نبود، بلکه، اعتراض آنان به وضع موجود بود.

مسئله اعتراضات فقط حجاب نیست/ مردم به وضع موجود معترض‌اند
رویداد۲۴ ناصر ایمانی، فعال سیاسی اصولگرا با اشاره به اعتراضات اخیر و ریشه آن، به قرن نو گفت: ما انواع اعتراضات را در طی این سال‌ها داشتیم، مانند اعتراضات سیاسی سال ۸۸ یا اعتراضات اقتصادی سال ۹۸، جای یک اعتراض فرهنگی و اجتماعی خالی بود.

به گزارش قرن نو، بخش‌هایی از گفت و گوی ایمانی را در ادامه می‌خوانید:

*من برداشت دیگری از اعتراضات دارم و تصورم برآن است که این اعتراضات مشخصا بر سر مسئله حجاب نبود. این حرف به این معنا نیست که برخی‌ها تمایل به برداشته شدن حجاب ندارند، به این معنا است که اکثریت افرادی که به خیابان‌ها آمدند و منجر به اغتشاش نیز شد، ریشه اصلی مسائل‌شان حجاب و گشت ارشاد نبود، بلکه، اعتراض آنان به وضع موجود بود و مظهر این اعتراض را آن چیزی نشان داد که حاکمیت نسبت به آن مصر است، یعنی رعایت حجاب.

*به تعبیر دیگر، چون به وضع موجود معترض بودند، آن چیزی را که نماد مخالفت با حکومت ترقی می‌شد، یعنی حجاب را شعار دادند. بنابراین، به نظر من مسئله حجاب کمتر مورد توجه بود. افراد می‌خواستند اعتراض خود را وضع موجود از جنبه‌های مختلف نشان بدهند و در واقع، مظهر اعتراضشان مسئله حجاب و فوت مرحومه خانم مهسا امینی شد.

*بنابراین، اگر بخواهیم بگوییم اعتراض مردم از به وضع موجود، حاکمیت و اداره کشور از چه جنبه‌هایی است، بسیار بحث مفصلی است اما، در یک جمله عرض می‌کنم که شما به دنبال یک پارامتر که علت این اعتراضات است نباشید، علت‌های مختلفی دارد که طی زمان جمع شده و بخصوص در بخشی از قشر جوان ما و به این شکل اعتراضات خودش را نشان داد. اعتراضاتی که خیلی زود به خشونت منجر شد و یکی از دلایلی که این خشونت‌ها نیز، سازماندهی و هدایت توسط رسانه‌های خارجی و سرویس‌های جاسوسی خارجی بود.

*درمورد افزایش خشونت‌ها در اعتراضات و راهکار‌هایی برای آن در این زمینه هم باید گفت یک راهکار وجود ندارد. شما درباره مسائل اجتماعی هرگز نباید به دنبال کلمه یک نباشید. راهکار‌های متعددی را باید در این موضوع در نظر گرفت که اعتراضات به خشونت کشیده نشود و اصل اعتراضات به شدت و بغض انجام نشود.

*طبعا، بخشی از مسئولیت این راهکار‌ها به عهده حکومت است و حکومت بیشترین نقش را برای اقناع مردم بخصوص قشر جوان و معترض دارد. اهل فکر و تدبیر، سیاسیون، دانشگاهیان و افرادی که مورد توجه مردم هستند، باید با مردم به مرور زمان صحبت کنند که نحوه اعتراض چگونه است، نباید به اغتشاش بیانجامد.

*این که اعتراض به اغتشاش بی انجامد به این معنا نیست که خیلی اعتراض دارند. بلکه، اغتشاش و خشونت آنان را از رسیدن به هدفشان دور می‌کند و به سرعت کشور به صورت امنیتی در می‌آید.

*کشور محیط مستعدی برای دخالت کشور‌های خارجی می‌شود و ناامنی‌های گسترده و تحریم‌هایی علیه کشور صورت می‌گیرد. ضمن آن که اصل ماجرا این است که باید باید به این قشر محترم توجه کافی شود و حرف‌های آنان توسط حکومت استماع شود. باید دید خواسته‌های آنان چیست و توجه کنند.


بیشتر بخوانید: اغتشاشگران نابود خواهند شد/ مردم نگران نباشند +فیلم


*البته منظور از توجه به معنی اجابت خواسته‌های آنان نیست اما، خواسته هایشان را ببینند. اگر این کار‌ها انجام شود در اعتراضات بعدی که شکل بگیرد منجر به این خشونت نمی‌شود.

*ما باید از اعتراضات استقبال کنیم، در جامعه‌ای که اعتراض نباشد آن جامعه مرده است. ما نباید از آن هراس داشته باشیم اما، این اعتراضات باید در چارچوب برگزار شود و به خشونت حتی خشونت کلامی هم منجر نشود.

*اگر چه طرح مسئله گفتگو بسیار خوب و مهم است اما، ممکن است فضا برای گفتگو آماده نباشد و باید به تدریج بر این موضوع پافشاری کرد. گفتگو در کشور ما ضعیف است، این فرهنگ در خانواده، در محل کار ضعیف است و یکی از نقیصه‌های بزرگی است که ما داریم.

*باید ریشه‌ای این موضوع را حل کنیم و باید در مدارس آن را یاد بدهیم که چگونه نظر خود را بیان کنیم یا چگونه حرف مخالف خود را بشنویم و باید آن را تمرین کنیم. سیستم آموزش و پرورش ما به صورت مونولوگ است و سیستم گفتگویی وجود ندارد.

*بنابراین، ما باید این موضوع را به نسل جدید آموزش بدهیم. در حال حاضر نیز در جامعه، منظور از گفتگو این نیست که بین مردم و مسئولان گفتگو شود بلکه، باید در دانشگاه‌ها بین دانشجویان، اساتید و بین اساتید و دانشجویان، بین اساتید و مسئولان کشور، بین احزاب و بین مسئولان گفتگو ایجاد شود.

*متاسفانه، فرهنگ گفتگوی ما ضعیف است و به سرعت تبدیل به فحاشی، اتهام زنی و استفاده از ادبیات پرخاشگرانه می‌شود.

منبع: قرن نو
خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۳
رضا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۱۹ - ۱۴۰۱/۰۸/۱۰
0
4
گفتگو با کسی که زبان مشترک ندارد و تفکر دوران عصر حجری دارد امکان پذیر نیست.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۵۷ - ۱۴۰۱/۰۸/۱۰
0
2
اعتراض به وضع موجود و اعتراض و خشم به وضعیت نابسامان چهل و اندی سال.
رضا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۲۴ - ۱۴۰۱/۰۸/۱۱
0
3
درست است،با نظر ایشان کاملا موافقم،گروهی از انقلاب بهره مند شدند و از مزایای آن استفاده کردند ولی از این گروه رانت خوار به ظاهر انقلابی که بگذریم بقیه مردم ناکام ماندند و روز به روز فقیرتر و درمانده تر شدند،تا بجایی که کارد به استخوانشان رسید و دست به انقلابی جدیدتر زدند
نظرات شما
نظرسنجی
بهترین گزینه برای ریاست مجلس دوازدهم چه کسی است؟
پیشخوان