تاریخ انتشار: ۱۷:۱۰ - ۱۴ فروردين ۱۴۰۳

دلیل افزایش موارد ابتلا به کرونا چیست؟/ کرونا دیگر صفر نخواهد شد!

ویروس کرونا از این به بعد جزو ویروس‌های سرماخوردگی محسوب می‌شود و کووید۱۹ بخشی از موارد ابتلا به سرماخوردگی‌ها را تشکیل خواهد داد، همان چیزی که پیش از پاندمی درباره کرونای سنتی هم وجود داشته است.

دلیل افزایش موارد ابتلا به کرونا چیست؟/ کرونا دیگر صفر نخواهد شد!

رویداد۲۴ مریم سرخوش: آمارهای اعلام شده از سوی وزارت بهداشت نشان می‌دهد که از آغاز طرح سلامت نوروزی (۲۵ اسفند) تا ۱۲ فروردین ۸۵۰۷ تست کرونا در کشور انجام شده. این در حالی است که عمده مراجعات مردم به مراکز درمانی به ویژه در ایام تعطیلات هم به دلیل بیماری‌های ویروسی ناشی از سرماخوردگی و ابتلا به کرونا بوده و به نظر می‌رسد که روند ابتلا به این بیماری‌ها در حال افزایش است.

همین چند روز پیش هم دکتر علیرضا زالی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی عمده مراجعات به مراکز درمانی را بیمارانی با مشکلات تنفسی عنوان کرده بود.

دکتر شهنام عرشی، رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت درباره افزایش بیماری‌های تنفسی به ویژه کرونا در ایام تعطیلات به همشهری آنلاین گفت: در تعطیلات نوروز به دلیل تماس‌ها، تجمعات و سفرهایی که وجود دارد، میزان سرماخوردگی‌ها هم افزایش پیدا می‌کند. البته هیچ سویه جدیدی که نشان دهنده افزایش موارد ابتلا یا شدت ابتلا باشد وجود ندارد اما به دلیل بالا رفتن موارد سرماخوردگی، میزان کرونا هم بیشتر می‌شود.

عرشی با تاکید بر این که در حال حاضر با افزایش موارد بستری -به جز درباره افراد در گروه‌های پرخطر- مواجه نیستیم، ادامه داد: از تمام سرماخوردگی‌ها، حدود ۳درصد را کرونا تشکیل می‌دهد و سال گذشته هم بخشی از سرماخوردگی‌ها، کرونا بود. البته پیش از پاندمی کووید۱۹ هم کرونای سنتی حدود ۱۵تا ۳۰درصد سرماخوردگی‌های معمولی را تشکیل می‌داد اما کشنده نبود.

به گفته این مسئول ابتلا به کرونا دیگر هیچ زمانی صفر نخواهد شد و کرونای جدید هم از این به بعد درصدی از سرماخوردگی‌ها را تشکیل خواهد داد چون جزو ویروس‌های سرماخوردگی محسوب می‌شود.

رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت تاکید کرد: در فصل زمستان آمار آنفلوآنزا به مراتب بالاتر بود و در اواخر اسفند این آمار به زیر حد اپیدمی (کمتر از ۱۰درصد) رسید. در بازه زمانی پایان سال هم با افزایش سرماخوردگی مواجه بودیم که با توجه به این روند افزایشی، میزان تست‌های مثبت کرونا هم افزایش پیدا می‌کند.

او در پاسخ به این سؤال که روند افزایشی سرماخوردگی‌ها تا چه زمانی ادامه خواهد داشت، عنوان می‌کند: فصل سرماخوردگی و شیوع ویروس‌های آن معمولا اواخر پاییز، زمستان و اوایل بهار است.

عرشی به ۲ بیماری فصلی هم که اکنون مردم با آن مواجه هستند هم اشاره کرد و افزود: در حال حاضر سرماخوردگی‌ها که شامل کرونا هم هست، همچنین آلرژی‌های فصلی بیشتر شایع هستند. افرادی که سرماخوردگی را تجربه می‌کنند در صورتی که پس از دو یا سه روز روند بهبودی برای آنها حاصل نشد باید به پزشک مراجعه و در طول این مدت از ماسک استفاده و تلاش کردند تماس کمتری با اطرافیان داشته باشند.

به تاکید این مسئول در زمان ابتلا به سرماخوردگی هم مصرف خودسرانه دارو و آنتی‌بیوتیک نقشی در روند درمان ندارد و باید از مصرف خودسرانه داروها پرهیز شود.

این مسئول درباره پروتکل‌ تزریق واکسن‌های کرونا در ۱۴۰۳ هم توضیح داد: برای سال جدید اگر مورد خاصی وجود داشته باشد، کمیته ملی واکسیناسیون دستورالعمل‌های جدید را طی چند روز آینده ابلاغ خواهد کرد. قطعا برای پاییز و زمستان امسال دستورالعمل جدید خواهیم داشت اما در حال حاضر همان پروتکل‌های قبلی به قوت خود باقیست.

خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
برچسب ها: ویروس کرونا
نظرات شما
نظرسنجی
بهترین گزینه برای ریاست مجلس دوازدهم چه کسی است؟
پیشخوان