تاریخ انتشار: ۱۳:۲۶ - ۲۱ اسفند ۱۴۰۳
تعداد نظرات: ۳۶ نظر
دبیر کل فدراسیون صنعت آب:

۴ سد تهران از مدار خارج شده است | باید منتظر جیره‌بندی آب باشیم

شریعت گفت: متأسفانه شرائط آبی کشور بسیار بحرانی است و علیرغم اینکه پیش‌بینی می‌شد به دلیل کاهش میزان بارش‌ها و همزمان افزایش دما، تا سال ۱۴۱۰ وارد دوران " ورشکستگی آبی " شویم ولی به نظر می‌رسد این پیش‌بینی کمی خوش بینانه بوده و امروز شاهد هستیم که بیش از ۷۰ درصد استان‌های کشور با کاهش شدید بارش‌ها مواجه شده‌اند.

۴ سد تهران از مدار خارج شده است | باید منتظر جیره‌بندی آب باشیم
رویداد۲۴| اخباری که از سد‌های مهم کشور پیرامون تهران و اصفهان به گوش می‌رسد، اخباری نگران‌کننده است. زمزمه‌هایی نیز مبنی بر تنش آب و یا سهمیه‌بندی در تابستان ۱۴۰۴ به گوش می‌رسد. با این وجود هنوز مشخص نیست چه سرنوشتی در انتظار آب شرب کشور در تابستان‌های پیش رو قرار دارد و دولت نیز در وزارت نیرو، گفتگوی صادقانه و دقیقی با جامعه در این رابطه نداشته است. 

سخنگوی صنعت آب با بیان اینکه سد‌های پنجگانه تهران حدود ۶۰ میلیون متر مکعب ظرفیت آب دارد، گفت: وضع آب در این شهر نیاز جدی به مدیریت مصرف دارد.

به جهت بررسی موضوع فوق، گفت‌و‌گو کردیم با علی شریعت، دبیبرکل فدراسیون صنعت آب، که در ادامه مشروح آن را می‌خوانیم:

· وضعیت فعلی سد‌های اصلی کشور پیرامون تهران، اصفهان، مشهد و شیراز و اهواز چگونه است؟

متأسفانه شرائط آبی کشور بسیار بحرانی است و علیرغم اینکه پیش‌بینی می‌شد به دلیل کاهش میزان بارش‌ها و همزمان افزایش دما، تا سال ۱۴۱۰ وارد دوران " ورشکستگی آبی " شویم ولی به نظر می‌رسد این پیش‌بینی کمی خوش بینانه بوده و امروز شاهد هستیم که بیش از ۷۰ درصد استان‌های کشور با کاهش شدید بارش‌ها مواجه شده‌اند و این در حالی است که ۶ ماهه طلایی سال آبی ۱۴۰۳ یعنی فصول پاییز و زمستان را با کمترین میزان بارش‌ها پشت سر گذاشته‌ایم. بطور مثال طی این مدت بیشترین کاهش بارش‌ها با ۹۳. ۵ درصد مربوط به استان سیستان و بلوچستان است. استان هرمزگان با کاهش ۸۴. ۴ درصد در رتبه دوم کم‌بارش‌ترین استان کشور قرار دارد. استان‌های اصفهان و کهگیلویه و بویراحمد نیز به ترتیب با کاهش ۷۲. ۳ درصد و ۷۱ درصد در رده‌های بعدی کم‌بارش‌ترین استان‌ها قرار دارند. در بین استان‌های کشور، تنها استان مازندران رشد مثبت بارش‌ها را در بازه زمانی مذکور داشته است.

 در این استان از ابتدای سال آبی جاری تا ۵ دی‌ماه، بارش‌ها ۱۳. ۴ درصد نسبت به دوره بلندمدت افزایش یافته است. در استان تهران نیز بارش‌ها ۳۷. ۷ درصد کاهش یافته است. میزان بارش بلندمدت پایتخت ۷۶. ۵ میلی‌متر بوده که این میزان به ۴۷. ۷ میلی‌متر کاهش یافته است. در مجموع، بارش‌ها در کشور از ابتدای سال آبی ۱۴۰۳ تا کنون نسبت به دوره بلندمدت ۴۵. ۸ درصد کاهش پیدا کرده است. در دوره بلندمدت، ۶۳. ۲ میلی‌متر بارش در کشور ثبت شده که در بازه زمانی اشاره‌شده به ۳۴. ۳ میلی‌متر کاهش یافته است.

· آیا تابستان امسال تنش ابی شدت خواهد گرفت و موجب قطعی اب خواهد شد؟

خیلی خوش بینانه است که فکر کنیم تابستان بسیار سختی در پیش داریم. به نظر بنده نه تنها تابستان بلکه در بسیاری از استان‌های کشور، بهار سختی پیش رو داریم. در همین تهران بزرگ و با توجه به وضعیت وخیم حجم پر شدگی سد‌های ۵‌گانه تهران که عملاً ۴ سد اصلی آن از مدار بهره‌برداری خارج شده باید منتظر جیره‌بندی آب باشیم. هر چند این جیره‌بندی مدتی است آغاز شده به طوریکه در همین چند روز گذشته به دلیل کم ابی شدید با پدیده کاهش شدید فشار آب منازل مواجه شده‌ایم. در اصفهان و بسیاری از شهر‌های فلات مرکزی هم به دلیل کاهش شدید حجم آب سد‌ها با جیره‌بندی مواجه خواهیم شد. در اصفهان و با حجم ذخیره اندک سد زاینده رود قطعاً جیره‌بندی آب اتفاق خواهد افتاد. فراموش نکنیم که ۶ ماه دوم سال آبی ۱۴۰۳، ۱۴۰۴، یعنی فصول بهار و تابستان افزایش دما و کاهش بارندگی امری طبیعی است و مصرف آب بیشتر خواهد بود.

· انتقال آب از جنوب تا چه حد مشکل آب را حل می‌کند؟

یکی از آفت‌های موجود در سیاست‌های آبی متولیان آب کشور طی ده‌های گذشته تاکنون صرفاً توجه سیاستگذار به " مدیریت تقاضا " و عدم توجه به "مدیریت مصرف " بوده است و گویا قرار هم نیست تغییر پارادایمی در سیاست‌های آبی شکل بگیرد. سیاستگذار طی ده‌های گذشته، در ابتدا برای پاسخگویی به تقاضا به سمت طرح‌های مخرب انتقال آب حوزه‌ای رفت که تبعات آن این بود که " مبدا" پس از مدتی به دلیل کاهش بارندگی با مشکل مواجه شد و برای " مقصد" هم " توقع تخصیص" ایجاد کرد. با این روش عملاً " مبدا " و مقصد را با مشکلات عدیده مواجه کردیم؛ و امروز به دلیل کم آبی شدید شاهد چالش‌های اجتماعی و امنیتی بین استان‌ها هستیم که تنش‌های چند ساله استان‌های اصفهان، یزد، خوزستان و چهار محال بختیاری شاهد همین مدعاست.

 بعد از مدتی سیاست‌گذار برای پاسخگویی به تقاضا به سمت استفاده از "آب‌های ژرف" رفت که نتیجه مطالعات انجام شده و هزینه سرسام‌آور آن هیچوقت اعلام نشد. مدتی هم سیاستگذار به سمت استفاده از روش باروری ابر‌ها رفت و هزینه گزافی که صرف انجام آن شد هم بدون خروجی به فراموشی سپرده شد. امروز هم متأسفانه شاهدیم که این روال تغییر نکرده و تمام اخبار حول محور انتقال آب از سواحل جنوب به استان‌های اصفهان، یزد، مشهد، سیستان و بلوچستان، کرمان است که اخیراً زمزمه‌های آن در خصوص انتقال آب از دریای عمان به تهران هم شنیده می‌شود.

البته شاید بتوان تنها از انتقال آب به شهر‌های نزدیک به سواحل مانند سیستان و بلوچستان و با ارفاق به هرمزگان دفاع کرد ولی انتقال آب به استان‌های با فاصله ۶۰۰ تا ۱۴۰۰ کیلومتری جای هیچ دفاعی ندارد چرا که هزینه یک متر مکعب اب از این روش در مقصد حدود ۴ الی ۶ دلار خواهد شد که هیچ توجیهی ندارد. در همین شهر مشهد اگر فقط و فقط ۵ درصد صرفه‌جویی در مصرف آب کشاورزی صورت گیرد حدود ۱۵۰ تا ۲۰۰ میلیون متر مکعب آب آزاد خواهد شد که بخشی از آن برای جبران افت ابخوان و مابقی به مصرف شرب و بهداشت می‌سد در حالی که قرار است با صرف هزاران میلیارد تومان بعد از چند سال و در مرحله اول ۱۵۰ میلیون متر مکعب آب از طریق این خط انتقال با قیمت حدود ۶ دلار به ازای هر متر مکعب به مشهد برسد.

این را هم در نظر بگیرید که اختلاف ارتفاع مبدا تا مقصد یعنی شهر مشهد حدود ۱۴۰۰ متر است که میزان انرژی مورد نیاز آن هم احتمالاً با قیمت یارانه‌ای برای این خط انتقال محاسبه خواهد شد که جای سؤال است. در رابطه با هرمزگان و تهران هم قضیه همین است که به زعم صحبت‌های مسئولین شرکت آب و فاضلاب، میزان هدر رفت آب در شبکه آب این شهر‌ها بیش از ۳۰ درصد است که می‌توان به جای این طرح‌های گران و مخرب، با سرمایه‌گذاری و ترمیم و به روز‌رسانی این شبکه بخش زیادی از مشکل را حل کرد ولی گویا سیاست‌گذار نسخه‌ای غیر از نگاه سازه‌ای و هزینه تراشی برای کشور ندارد. 

· مصرف آب در ایران نسبت به استاندارد‌های جهانی چگونه است؟

مستحضرید که بخش عمده‌ای از منابع آبی کشور در بخش کشاورزی مصرف می‌شود به نحوی که بیش از ۸۶ درصد آب کشور به این بخش اختصاص دارد. این میزان در بخش شرب حدود ۹ درصد در بخش صنعت حدود ۳ درصد است و این در حالی است که متأسفانه به دلیل عدم استفاده از تکنولوژی به روز در بخش کشاورزی عملاً این میزان مصرف در این بخش توجیه ندارد. در حال حاضر کشاورزی در ایران به همین دلیل و عدم سرمایه‌گذاری مناسب و عدم استفاده از تکنولوژی‌های نوین، به روش " ماد‌ها " اداره می‌شود و عملاً این‌میزان اتلاف منابع آب سرزمینی با خروجی آن همخوانی ندارد. البته نمی‌توان به مردم خرده گرفت، زیرا به دلیل عدم ایجاد شغل مناسب در بسیاری از مناطق کشور، مردم به اجبار به سمت کشاورزی رفته‌اند و حال آنکه در اینگونه سیاست‌گذاری‌ها، همین کشاورزان بیشترین آسیب را می‌بینند. اصولاً وجود " فقر" در جامعه ترمز توسعه است و موجب می‌شود که مردم از سر ناچاری و گذران زندگی فشار بر منابع طبیعی و ذخیره بین نسلی مثل آب و محیط زیست را افزایش دهند. ایران هم از این قائده مستثنی نیست.

در حال حاضر بیش از ۹ میلیون نفر بطور مستقیم در بخش کشاورزی فعالیت دارند که به دلیل عدم وجود شغل مناسب به این بخش روی آورده‌اند که این" ناترازی آب " یا بهتر بگوییم " ورشکستگی آبی " موجب شده تا این بخش عظیم جامعه با مشکل مواجه شوند که تبعات اجتماعی و امنیتی آن غیر قابل جبران است. دولت هم به مثابه مردم سالهاست با کسری‌های شدید بودجه مواجه شده و به همین خاطر مجبور است از منابع بین نسلی جهت جبران این مشکلات استفاده کند که نمونه بارز آن فشار مضاعف بر منابع آب زیرزمینی جهت جبران کم آبی، استفاده از مازوت برای رفع مشکل قطعی برق و. است. 

 آب رودخانه‌ها و چاه‌ها در چه وضعیتی قرار دارد و بحرانی‌ترین شهر از نظر اب کدام است؟

امروزه ما شاهد تعداد انگشت شمار رودخانه‌های دائمی در کشور هستیم و عملاً اکثر رودخانه‌ها یا فصلی شده و یا عملاً بطور مطلق خشک شده‌اند. تالاب‌های کشور هم حال و روز خوشی ندارند. دریاچه‌ها هم عملاً از دست رفته‌اند و از دریاچه ارومیه هم در همین یکی دو سال آینده فقط خاطره‌ای باقی خواهد ماند. پرسیدید بحرانی‌ترین شهر از منظر آبی کدام است که بهتر است سؤال می‌کردید کمترین بحران آب متوجه کدام شهرهاست. قطعاً در حال حاضر تنها استان‌های گیلان و مازندران با بحران کمتری مواجه باشند ولی بقیه استان‌های کشور با بحران شدید " کمیابی آبی " دست و پنجه نرم می‌کنند. باید سیاستگذار بپذیرد این مدل مدیریت و اجبار به عدم تغییر در این سیاست‌ها موجب خواهد شد زیست بوم این سرزمین خیلی زودتر از آنچه متصور هستیم به سمت نابودی سوق داده شود. لازمه تغییر این سیاست‌ها " شجاعت در پذیرش اشتباه توسط سیاستگذار " و " شجاعت در گرفتن تصمیمات سخت توسط سیاستگذار " است.

 در حال حاضر تنها راه کوتاه مدت برای‌گذار از این وضعیت " مشارکت دادن و آگاهی بخشیدن ابعاد این فاجعه به مردم و درخواست همکاری و همیاری برای صرفه‌جویی در مصرف آب است و در میان مدت و بلند مدت، نسخه‌ای که ما در فدراسیون صنعت آب ایران بر آن اصرار داریم و در هر کجا که فرصت ابراز پیشنهاد داشتیم آن را عرضه داشتیم این بوده است که می‌بایست: _ ارزش اقتصادی آب مورد توجه قرار گیرد. شرائط و قوانین برای تسهیل ورود سرمایه‌گذار در بخش آب فراهم شود. _ تضامین کافی و محکم برای ورود و سرمایه‌گذار داده شود. _ نهاد " تنظیم‌گر " یا همان رگولاتور با حضور همه ذینفعان ایجاد شود تا ضمن صیانت از امنیت غذایی و آبخوان‌ها، به مالکیت آب حاصل از سرمایه‌گذاری توسط سرمایه‌گذار پایبند باشد. _ بازار " بهینه‌سازی مصرف آب " به شکل واقعی با ساز و کار کاملاً شفاف و قانونی در بورس راه‌اندازی شود.

 بنده و همه همکاران در این فدراسیون معتقدیم که ورود به مسأله آب به دلیل چند وجهی بودن و پیچیدگی‌های آن بسیار سخت و دشوار است ولی چاره‌ای جز این نیست که از راهکار‌های علمی وتجربی موفق دیگر کشور‌های پیشرو در این زمینه و همچنین از ظرفیت بی بدیل بخش خصوصی صنعت آب ایران عزیزمان که این روز‌ها به دلیل کم لطفی‌های بسیار در معرض اضمحلال قرار گرفته، در تصمیم‌سازی‌ها کمک گرفت تا یک بار برای همیشه " حکمرانی درست " در کشور شکل بگیرد.

منبع: انتخاب
خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
برچسب ها: کم آبی ، بحران آب
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۳۶
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۵۳ - ۱۴۰۳/۱۲/۲۱
5
10
از فدراسیون آب کشورسوال شود چرانمازباران راتجویزنمی کنند دانش وتکنولژی مال استکباراست برویدنمازباران بجابیاورید گفته های رهبران دینی درقم است
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۶:۳۹ - ۱۴۰۳/۱۲/۲۳
حالت خوش نیست...قرن 21
Mig mig
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۴۷ - ۱۴۰۳/۱۲/۲۱
5
13
اینا حرف مفته دارن ملت رو دستکاری میکنن، برف کوهها امثال بخاطر سرما آب نشد ، کلی بارون اومد ، هر روز هواشناسی هشدار سیل میداد ، اینا خودشان دریچه ها رو باز گذاشتن آب پشت سد جمع نشه ، وگرنه دریاچه ارومیه با کدوم آب پر شد؟ اینا سال دیگه دنبال بحران سازی هستن که مردم محتاج آب و برق باشن کاری به کار حکومت نداشته باشن
پاسخ ها
اسماعیل
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۲۳ - ۱۴۰۳/۱۲/۲۲
افغانها را اخراج کنید یعنی ۱۰درصد صرف جوی مسکن آب گاز برق و .....
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۷:۲۸ - ۱۴۰۳/۱۲/۲۵
بخاطر فیلترشکن ها ، ابرها بارور نمی‌شوند و باران نمیبارد
چرا تو عراق و ترکیه که هیچی فیلتر نیست براحتی ابرها میبارد
گمنام
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۴۵ - ۱۴۰۳/۱۲/۲۲
1
5
سلام
یادتونه حق ما مظلوم ها را ضایع کردید و خون به دل ما کردید و دل ابا صالح را پرخون. یادتونه حق یتیم ها را نداید و حقشون را به ظالم ها و ستمگرها دادید. یادتونه زندگی برای ما جهنم و برزخ کردید. یادتونه شغل ما. سرمایه ما. جوانی ما. سلامتی ما. دلخوشیهای ما. همش ازمون گرفتید پست و مقا متان در دنیا رفته بالا و شعله های عذاب اتش جهنم شعله شور شده براتون اخرتون فروختید به پست و مقام و لذت دنیا به همین راحتی راستی نمیدنستم گوشهاتون کر شده سخن حق و صدای مظلوم را نمیشنوید.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۷:۲۸ - ۱۴۰۳/۱۲/۲۵
درود بر شما
محمد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۴۶ - ۱۴۰۳/۱۲/۲۲
0
5
این سمت خروجی آبه یا ورودیش .آب فروشیم درآمد خوبی داره وقتی میشه آب توبطری کرد صدبرابر فروخت برای چی بدن به مردم اونم لیتری چندتومان.....مالی ایرانیها آب میخایم چیکار.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۵۰ - ۱۴۰۳/۱۲/۲۲
14
0
حدیث است که وقتی در نزدیک ظهور که گناهان زیاد میشودوبه مردم غضب شده ولی عذاب نازل نمیشود باران درجایی غیر از شهر میاد مثلادربیابان یادروقت خودش نمیاد یاکم میاد وگرانی میشود پس مشکلات به دلیل ظلم وگناه است با کثیف کردن هوا وزمین به آنها ظلم شده وگناهان دیگر مثل ربا خیانت وعادی شدن گناهان وغیره پس باعثش کسانی هستند که ازگناه ترسی ندارند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۱۳ - ۱۴۰۳/۱۲/۲۲
0
6
ایران آب داردولی نبایدفروخته شودوالبته بایدمودیریت شود۴۵سال است هیچ کاری برای مدیریت آب انجام ندادیم حالابه اینجارسیدیم خوزستان اب دارداگربه کویت نفروشیم وتهران وقتی از۵میلیون به۲۰میلیون جمعیت میرسدبایدفکرمیکردن که آب میخواهدنبایدانقدرگسترش پیدامیکردوهنوزهم داردگسترش پیدامیکندازهمین حالاجلوی گسترش تهران رابگیریدتاجلوی کمبودهایی وبرق وگازو.........؟گرفته شوداگرواقعابه اگرتهران هستین.......؟؟
Ata
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۱۶ - ۱۴۰۳/۱۲/۲۲
0
6
نباید جمعیت را زیاد میکردند
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۲۱ - ۱۴۰۳/۱۲/۲۳
جمعیت ایران باید ۱۵۰ میلیون میشد
نباید منابع را هدر می‌دادند
وقتی هر کاری را به نااهلش می‌دهند و تخصصی ندارند نتیجه می‌شود این
آنقدر جنگل‌ها را بریدند و انقدر همه چیز را خراب کردند و فیلترشکن ها هم که باعث کم بارشی شد
شهروند ایرانی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۲۴ - ۱۴۰۳/۱۲/۲۲
1
11
افغانیها را از ایران بیرون کنید ایران گلستلن میشود اینها شغلهای کاذب میوه فروشی های سیار و ضایعاتی و ..
.با وانت در خیابانها را در دست گرفته اند و مالیات نمیدهند و گواهینامه و حتی کارت اقامت ندارند اینها لسگریان پنهان طالبان هستند اگر اینها را بیرون گنید بزهکاری مصرف اب برق و گاز و ارزاق و بیکاری و .....کم میشود و امنیت داخلی و خارجی هم بالا میرود جدیدا دختران و زنانشان هم با بی حجابی با دشمنان همدست شده اند
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۲۱ - ۱۴۰۳/۱۲/۲۳
دقیقا
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۴۵ - ۱۴۰۳/۱۲/۲۴
ذربققفف۵ق۴
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۴۹ - ۱۴۰۳/۱۲/۲۲
0
6
سدهای تهران خشک شده که شده مهم نیست مهم اجرای قانون حجاب است.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۵۰ - ۱۴۰۳/۱۲/۲۲
0
7
این همه جا برف بارید کجا رفت پس
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۲۱ - ۱۴۰۳/۱۲/۲۳
مثل همه ثروت ایران از بین رفت
داود
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۲۷ - ۱۴۰۳/۱۲/۲۲
0
9
مگه میشه یهو آب پشت سدها تموم شد اونم بااین همه برف وبارونی که اومد خدا لعنتتون کنه مردم رو چی فرض کردید
جانان پیامبر صاحب کل
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۱۹ - ۱۴۰۳/۱۲/۲۲
7
0
بقران این وضع ادامه داشته باشه زمین دهنش کوه می بلعه وملت می میرند عین ماهی های خوزستان بقران. حرف جدم رسول وعلی پدرم مگر ول میشه حرف خداوند میزنند رسول مسخره نیست.. عرش هم رفتم که دیدم همچی.. ها.. اینا دیوانه اند
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۱:۳۶ - ۱۴۰۳/۱۲/۲۴
خدا اول منو شفا بده بعد شما رو
ناشناس
| Canada |
۲۲:۱۱ - ۱۴۰۳/۱۲/۲۶
جدت بزند تو کمرت تا این همه چرت و پرت نگی
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۱۷ - ۱۴۰۳/۱۲/۲۲
0
4
پس مسولین این کشور کارشون چیه چلو کباب بدن خرج کنن نماینده و ریس واقا بالاسرما بشن ؟؟چهار سال لفتو لیس کنن ؟؟ همیشه دقیقه نود بدبختی ها شروع میکنن رو ته مونده اعصاب مردم راه رفتن ...همه چی رو جمع کردن تو پارکینگ‌تهران بی دفاع .ستاد و ارگان و نهاد و مجلس و وزارتخونه ها جمعن ...اب و هوا وگاز برق هم نیست .تازه مونده زلزله هم بیاد ...چه شود ؟؟؟؟؟
ایمان
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۲۹ - ۱۴۰۳/۱۲/۲۲
0
8
اینقدر تو استان های کویری صنایع پر مصرف آب ساختید تا تمام منابع زیر زمینی رو خشک کردید
آرمان
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۳۰ - ۱۴۰۳/۱۲/۲۲
0
6
برید جلوی ساخت استخرها و حفر چاه ها رو تو ویلاها و آپارتمان ها بگیرید.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۰۵ - ۱۴۰۳/۱۲/۲۲
0
4
برای رفع کم آبی تهران و کرج که ۲۵دزصد جمعیت ایران را در خود جای داده است قبلا مطالعه شده است که علاوه بر سدهای موجود ، آب رود سرداب چالوس و رودتنکابن ۳۰۰۰که بدون مدیریت لازم به دریای مازندران می ریزد ، برای مصارف شرب به تهران منتقل شود که متاسفانه هیچگونه اقدام اجرایی صورت نپذیرفته است . من شخصا رود چالوس را دیده ام که بسیار پر اب است و به دریا می ریزد . ما که از روسها پر اب تر نیستیم انها روی ولگا سدها بسته اند ، ولی ما با بی کفایتی رها کرده ایم .
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۶:۳۶ - ۱۴۰۳/۱۲/۲۳
بیست میلیون افغانی ریختن تو ایران که پنج میلیون آنها در تهران و کرج هستن...آنها را اخراج کنن مشکل آب حل میشه
Saman
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۳۸ - ۱۴۰۳/۱۲/۲۲
0
8
رو کوه ها پر از برف ,فقط حرف مفت میزنن,اتباع رو پرت کنن بیرون جمیعت کم میشه غلط می کنن جیره بندی کنن,مگه این همه فروختن به کشورای دیگه بدون فکر از مردم اجازه گرفتن,پس باید اگه اب کم شده از کشورای دیگه وارد کنید یا مسئولانی که محاسبات اشتباه کردن رو باید اعدام کنید ,البته فکر نمی کنم کسی تو دولت باقی بمونه چون همه فاسد هستن از بالا تا پایین
مینا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۳:۰۰ - ۱۴۰۳/۱۲/۲۳
0
4
همه ی ایران آب داره
این یکنوع شگرد کثیفه برای افزایش مالیات بر آب بها و فروش بازادآزاد آب
بنظر شما خواننده گرامی این همه آب پیشخوان ها و دریاچه ها چرا خشک شد؟؟؟؟؟
کجافرستادند و در چه جهت مصرف کردند؟
وای برحال سیه دلان قدرت دوست.
حاجی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۴:۴۳ - ۱۴۰۳/۱۲/۲۳
0
4
به مقام انسانیت رسیدید یا نه
حسین زاده
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۵:۴۷ - ۱۴۰۳/۱۲/۲۳
2
1
سلام. خیلی از این کامنتها همینطور الکی شکمی حرفهایی بلغور کردند و نوشتند اما تعدادی دیگر چندان بیراه هم نمی گویند. اما این وسط حرف بنده این است که ما قوانین طبیعت را رعایت نمی کنیم. مثلا شهرسازی و آسفالت در دامنه کوهها و شهرها را در دامنه کوهها بالا کشاندن یک کار ضد طبیعی است چون در نفوذ صحیح آب از مناطق کوهستانی و کوهپایه ای به سفره های آب زیرزمینی و ذخیره آب خلل و خدشه ایجاد می‌کند. این امر مهم را غربی‌ها می فهمند و رعایت می کنند، ولی ما کم مانده مثلا همین تهران را به بلندای کوه توچال بکشانیم!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۶:۲۸ - ۱۴۰۳/۱۲/۲۳
0
0
بله شیرآلات غیر استاندارد، و آقای حناچی،قالیباف که جواز میدادن ،تراکم،،و طبقات،این آب فشار و پمپ میخاد بره بالا،،و شیرآلات غیر استاندارد، یک دفعه باز و یو دفعه بسته میشه،تنطیم نمیشه،و فروش ماشین و لوازم مصرف گرایی،مثل کارواش خانگی،ماشین طرفشویی ،و هزار علت دیگه،احمداله کسی هم اسراف نمیدونه
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۶:۳۵ - ۱۴۰۳/۱۲/۲۳
0
4
بحران آب خوزستان فقط به خاطر وزارت غارتگر نیرو هست...چرا از سرشاخه های کارون و دز به استان های مرکزی و قم و اصفهان و یزد و کرمان آب منتقل کردین...
دوست‌دار آب
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۰۰ - ۱۴۰۳/۱۲/۲۳
0
1
آب بخش کشاورزی ۸۶ درصد مصرف داره که باید محدود بشه
این سالها محصولات با مصرف آب فراوان مثل هنداونه تولید میشه
باید مصرف بخش کشاورزی مثل خیلی از کشورها، مدیریت میشه
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۲۴ - ۱۴۰۳/۱۲/۲۳
0
3
فیلترشکن ها باعث کمبود بارش می‌شود
در ضمن طالبان بعد نیست سد بزند، مسئولان ما رفته اند و در افغانستان با سیمان ایران ، برای طالبان سد زده اند و جلوی ورود آب هیرمند به ایران را گرفته اند بعد ۱۰ میلیون افغانی که از منابع ایران استفاده می‌کنند و سالانه ۶ میلیارد دلار بودجه ایران به آنها تعلق میگیرد در ایران هستند و طالبان می‌گوید ایرانی ها چگونه مسلمانی هستند که می‌خواهند آب به آنها بدهیم
بیچاره ایران که افتاده دست مسئول بیگانه و مضحکه خاص و عام شده
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۰۰ - ۱۴۰۳/۱۲/۲۳
0
4
خنده اون موقع هست که موقع فروش آب و برقش مردم رو صدا نمیکردن،اما موقع جیره بندی و سختی مردم...
نظرات شما