تاریخ انتشار: ۱۶:۳۸ - ۲۱ بهمن ۱۴۰۴

هشدار مهم رئیس اتحادیه درباره طلای آب‌شده آنلاین

رئیس اتحادیه فروشندگان و سازندگان طلا، نقره و جواهر تهران نسبت به گسترش خرید و فروش آنلاین طلای آب‌شده هشدار داد.

طلای آب‌شده آنلاین

رویداد۲۴| نادر بذرافشان با هشدار نسبت به گسترش خرید و فروش آنلاین طلای آب‌شده، گفت: این شیوه معامله نه با اصول کارشناسی همخوانی دارد و نه با استانداردهای جهانی سازگار است، همین امر حقوق مردم و آینده صنعت طلا و جواهر کشور را با مشکلات جدی مواجه خواهد کرد.

وی با اشاره به مشکلات ایجاد شده در صنعت طلا و تاثیر پلتفرم‌های معاملاتی آنلاین طلای آبشده افزود: متاسفانه پلتفرم‌های آنلاین خرید و فروش طلا به‌صورت غیرکارشناسی و بدون مشورت با اتحادیه و عقلای این صنعت فعالیت خود را آغاز کردند. این در حالی است که بارها در جلسات و نامه‌نگاری‌هایی که با ارگان‌های مرتبط داشتیم، نسبت به این موضوع هشدار دادیم اما این پلتفرم‌ها با فضای گسترده تبلیغاتی و هزینه‌های بسیار بالا وارد میدان شدند؛ در حالی که واقعا سود موجود در خرید و فروش طلا در این صنف به‌هیچ‌وجه در حدی نیست که چنین هزینه‌هایی را توجیه کند.

بذرافشان افزود: سال گذشته در جلسات مختلفی درباره آسیب‌ها، تهدیدها و مشکلاتی که برای آینده هنر - صنعت طلا و جواهر و همچنین مردم جامعه از محل این مبادلات ایجاد می‌شود صحبت شد و تاکید کردیم که این موارد حتما در گزارش‌ها منعکس شود چراکه هیچ جای دنیا به شکلی که امروز در ایران شاهد آن هستیم، طلای آب‌شده به مردم عرضه نمی‌شود.

رئیس اتحادیه طلای تهران خاطرنشان کرد: منظور از طلای آب‌شده، طلاهایی است که پس از مدتی استفاده زینتی و مصرفی، بر اثر فرسودگی باید مجددا ذوب شده و وارد چرخه تولید شود. ما حتی استانداردهای جهانی را نیز رعایت نمی‌کنیم در حالی که در دنیا فقط شمش معتبر و شناسنامه دار طلا در قالب مبادلات مشخص یا سرمایه‌گذاری برای خرید و فروش عرضه می‌شود.

بذرافشان ادامه داد: این روند به‌صورت غیرکارشناسی انجام شد و علی‌رغم واکنش اتحادیه تهران، اتحادیه‌های سراسر کشور و همکاران صنفی، نگرانی‌های ما درباره آینده این صنعت همچنان باقی ماند. امروز حدود ۹۰ هزار نفر در این هنر - صنعت در سراسر کشور فعالیت می‌کنند و در صورت گسترش این روند، بدون شک این موضوع به‌ عنوان یک آسیب و تهدید جدی برای صنعتی با قدمت دیرینه و نقش محوری در اقتصاد کشور تلقی می‌شود.

 

 

وی افزود: برای برون رفت از این چالش پیگیری‌ها و نامه‌نگاری‌های متعددی با ارگان‌های مختلف اقتصادی و مجلس انجام دادیم و آسیب‌ها و تهدیدهایی را که می‌تواند آینده این صنعت و مردم را به خطر بیندازد اعلام کردیم که سال گذشته پلیس امنیت اقتصادی تا حدی به مسئله وارد شد و نظارت‌هایی بر این پلتفرم‌ها اعمال شد، اما به نظر من این اقدامات کامل و جامع نبود. بخشی از تعهدات طلایی این پلتفرم‌ها به بانک کارگشایی تحویل داده شد، اما تا امروز هیچ‌گونه کنترل جامعی برای نظارت و اصالت‌سنجی جدی در رابطه با طلای آبشده که توسط پلتفرم‌ها عرضه می‌شود، انجام نشده است.

 

 

رئیس اتحادیه فروشندگان و سازندگان طلا، نقره و جواهر تهران در ادامه تصریح کرد: خرید و فروش این پلتفرم‌ها نیز تابع قانون و نظم مشخصی نیست، به‌خصوص در ۱۲ روز جنگ نمود آن پیدا شد و اقدام مثبتی که صورت گرفت این بود که بانک مرکزی اعلام کرد این پلتفرم‌ها حق فروش ندارند و فقط می‌توانند خرید انجام دهند. تجربه این ۱۲ روز نشان داد که علی‌رغم نیمه‌تعطیل بودن بازارها و شرایط جنگی، همکاران ما در سراسر کشور طلایی را که مردم برای تامین نقدینگی می‌فروختند، نهایتا ظرف ۲۴ تا ۴۸ ساعت تسویه می‌کردند. اما این پلتفرم‌ها در مواردی که افراد نیاز فوری به پول داشتند، مثلا اگر کسی ۳۰ میلیون تومان طلا داشت، روزانه فقط یک میلیون تا پنج میلیون تومان پرداخت می‌کردند که این موضوع موجب اعتراض گسترده مردم شد و مراجعات و شکایات زیادی به اتحادیه ما صورت گرفت، در حالی که نظارت این پلتفرم‌ها اساسا بر عهده اتحادیه کسب‌وکارهای مجازی است.

خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
برچسب ها: طلا
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
نظرات شما