تاریخ انتشار: ۱۱:۴۶ - ۱۲ مهر ۱۴۰۵
در رویداد۲۴ بخوانید:

شوخی جنسی، ستاره محبوب و گیشه؛ فرمول «خانم والده» برای سینمای بحران‌زده

«خانم والده» تازه‌ترین کمدی رضا عطاران در حالی روی پرده سینما‌ها رفته که گیشه ایران همچنان به کمدی‌های عامه‌پسند و فرمول‌های امتحان‌شده وابسته است؛ فیلمی که با تکیه بر شوخی‌های جنسی و حضور چهره‌های محبوب، بیش از آنکه حرف تازه‌ای برای سینما داشته باشد، تصویری از بازاری ارائه می‌دهد که در آن خنده‌های زودگذر ظاهراً مطمئن‌ترین راه فروش است.
خانم والده

رویداد۲۴| مازیار وکیلی- خانم والده یک فیلم کمدی محصول است. کارگردانی این فیلم را سهیل موفق بر عهده داشته و فیلمنامه آن را هم حمزه صالحی به نگارش درآورده است. سید ابراهیم عامریان هم خانم والده را تهیه و تولید کرده است. در این فیلم رضا عطاران، عباس جمشیدی فر، ایمان صفا، شبنم قربانی، گیتی قاسمی، غلامرضا نیکخواه و علی دهکردی به ایفای نقش پرداخته‌اند. این فیلم از تاریخ شهریور سال در سینما‌های سراسر کشور اکران شده است و تاکنون فروش خوبی در سینما‌ها داشته و توانسته مخاطبان زیادی را به خود جلب کند.

عامریان فیلم را باید نمونه به روز شده پویا فیلم و تیم فربخش و علیخانی دانست. همان تیمی که نزدیک به سه دهه نبض سینمای ایران و بازار آن را در دست داشتند. از دهه شصت تا میانه دهه هفتاد با فیلم‌های موسوم به اکشن مواد مخدری، در دوران اصلاحات با فیلم‌های رمانتیک موسوم به دختر پسری و در دهه هشتاد و نود با کمدی‌های اقتباسی از فیلم‌های فارسی قبل از انقلاب سلطان گیشه‌های ایران بودند. با طیف وسیعی از ستارگان سینمای ایران از جمشید هاشم پور و بیژن امکانیان بگیر تا امین حیایی و محمدرضا گلزار کار کردند. اما بعد از چند دهه که ستاره بختشان افول کرده و کمتر کسی سراغ آنها و فیلم‌هایشان را می‌گیرد تهیه کننده جدیدی به سینمای ایران پا گذاشته که توانسته به خوبی جای خالی فرحبخش و رفقا را پر کند و آن تهیه کننده کسی نیست به جز ابراهیم عامریان که با ساخت کمدی‌هایی مانند مرد عینکی، کفایت مذاکرات، تگزاس سه و هفتاد سی تبدیل به مرد اول گیشه در سینمای ایران شود. البته نباید فکر که کمدی‌های ساخته شده توسط عامریان تفاوت چندانی با فیلم‌های تولید شده توسط پویا فیلم ندارد. اما ظاهراً این موضوع مهم نیست چرا که همان فرمول که سال‌ها برای فرحبخش و پویا فیلم جواب داد برای عامریان فیلم هم جواب می‌دهد. البته ذیل سایه دلار ۲۷۰ هزار تومنی و مردمی که هر روز تحت فشار اقتصادی فقیرتر می‌شوند نمی‌توان توقع انتخاب فیلم‌های قابل دفاع داشت. ظاهراً فعلاً تا اطلاع ثانوی اولویت مردم و تهیه کنندگان ساخت فیلم‌هایی مشابه و از جنس خانم والده است.


بیشتر بخوانید: از «اجاره‌نشین‌ها» تا «خانوم والده»؛ کمدی ایرانی به کجا رسیده است؟ | اینقدر هم مبتذل و چرک می‌شود فیلم ساخت؟


فیلم‌هایی پر از شوخی‌های جنسی که مردم را برای لحظه‌ای دچار احساساتی سطحی و خوشی زود گذر می‌کند. ظاهراً کارکرد فرهنگ در بحران همین میزان است نه بیشتر و مردم توقع چندانی از یک محصول فرهنگی ندارند.

خلاصه داستان فیلم سینمایی خانم والده

داستان این فیلم دربارهٔ دو برادر است که بدهکار شده‌اند و ارثی به آنها می‌رسد؛ تصمیم دارند با آن ارث قرض‌های خود را پرداخت کنند، اما ماجرا به شکل طنز و متفاوتی پیش می‌رود.

رضا عطاران ستاره اصلی فیلم سینمایی خانم والده

عطاران مهم‌ترین ستاره طنز سینما و تلویزیون ایران در سال‌های پس از پیروزی انقلاب اسلامی است. بازیگری که تا مدت‌ها ستاره بی رقیب گیشه‌ها بود و هنوز هم یک تضمین مطمئن برای تهیه کنندگانی به حساب می‌آید که می‌خواهند فیلم‌های پرفروش بسازند. رضا عطاران متولد ۲۰ اردیبهشت سال ۱۳۴۷ است. او دارای مدرک دیپلم اقتصاد است و مدتی هم در دانشگاه هنر‌های زیبای دانشگاه تهران تحصیل کرد، اما بعد از مدتی تحصیل در این رشته را رها کرد و مستقیماً به کار بازیگری روی آورد و در دهه بازی در تئاتر را آغاز کرد و در سال ۱۳۶۹ با مجموعه بیداران وارد تلویزیون شد.


بیشتر بخوانید: تغییر ویترین اکران با رضا عطاران، امیر جدیدی و لیلا حاتمی


اما این حضور در کنار مهران مدیری و برنامه‌هایی مانند پرواز ۵۷ و ساعت خوش بود که باعث شهرت فراگیر عطاران شد. عطاران را باید موفق‌ترین بازیگر مجموعه ساعت خوش در کنار مهران مدیری دانست. بازیگری که بعد از به پایان رسیدن دوران محرومیتش به واسطه سریال ساعت خوش سراغ بازی در مجموعه‌های کودک و نوجوان مانند دنیای شیرین رفت و با ساخت برنامه‌هایی مانند سیب خنده کارگردانی را هم تجربه کرد. عطاران بعد‌ها با ساخت سریال‌هایی مانند خانه به دوش، متهم گریخت و بزنگاه تبدیل به یک نوستالژی برای مردم ایران شد و وقتی هم به سینما پا گذاشت گیشه‌ها را فتح کرد، جایزه برد و با کارگردانان معتبری مانند داریوش مهرجویی، عبدالرضا کاهانی و کمال تبریزی کار کرد تا تبدیل به مهم‌ترین بازیگر سینمای ایران در سال‌های پس از پیروزی انقلاب اسلامی شود. بازیگری که گذر سالیان و تغییر نسل‌های بازیگری هم تاثیری بر روی محبوبیت او نداشت و او هنوز هم ستاره اول سینمای ایران است.

نگاهی کلی به فیلم سینمایی خانم والده

خانم والده فقط فیلم مبتذلی نیست، رکیک و شنیع هم هست. پر از شوخی‌های جنسی تهوع آور، بدون فیلمنامه درست و حسابی و بازیگرانی که نقش‌های سخیف خود را به شکل حیرت آوری بد بازی می‌کنند. فیلم بی کلاسی است و باید روی برچسب مثبت ۱۸ درج شود. نکته حتی این نیست که چرا کارگردان در این فیلم از شوخی‌های رکیک جنسی استفاده کرده است.

بلکه نکته این جا است که چرا این کار انقدر بد و بی ظرافت انجام داده است. در یک کلام خانم والده فیلمی است که نباید آن را تماشا کرد.

خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
نظرات شما
captcha